Skip Navigation Links

Vali Topaca: 'Suriye'nin De İmarına, İnşasına Yardımcı Olacağız'

Hatay Valisi Ercan Topaca, 'Suriye'de karışıklık sona erdikten sonra oranın da imarına, inşasına kent ve ülke olarak yardımcı olacağız' dedi.

Vali Topaca: 'Suriye'nin De İmarına, İnşasına Yardımcı Olacağız'

Adana   A+a-

Vali Topaca Hatay'ın ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'in ölümünün yıldönümü sebebiyle yapılan anma töreninde yaptığı açıklamada, Suriye'deki savaştan Hatay'ın olumsuz etkilendiğini belirterek, "Ama her krizin ardından ülkeler ve kentler için büyük fırsatlar doğar. Şu an itibariyle çok yıpranmış savaşın bütün sonuçlarını yaşayan bir Suriye var. Bizim komşumuz var. Netice itibariyle Suriye ile biz geçmişte 400-500 yıl bir aynı devletin parçası olmuşuz. Aslında iki kardeş milletiz. Oradakiler de bizim kardeşimiz, dostlarımız, tarihdaşlarımız. Onların düştüğü yerden savaşın getirdiği acılardan kurtarılması Suriye'nin yeniden imarı, inşası, ihyası öncelikle Hatay'ın ve Türkiye'nin yapacağı bir iştir. Bunu yaparken de elbette kent içinde Türkiye içinde belli fırsatlar ve imkanlar olacaktır. Kendi refahımızı arttırma anlamında. Suriye'nin refahını ve Suriyeli insanların refahını arttırma anlamında huzurunu sağlama anlamında oraya yardım edeceğiz. Onlarla birlikte çalışacağız. Suriyeyi yeniden imar ve inşa edeceğiz. Hatayımızı ve ülkemizi Ortadoğu'ya doğru o bölgedeki bütün kentlerle çalışabilen, ortak projeler yapabilen, birlikte hareket edebilen, birlikte ticaret yapabilen bir noktaya doğru gideceğiz. Dünyanın gittiği yön bu yöndür. Bizimde inşallah yapacağımız yollarla atacağımız adımlarla ticari, sosyal, kültürel, dini ve değişik işbirliği alanlarında her iki ülkenin de gelişmesine, refahına, huzuruna, barışa önemli katkılar olacaktır" dedi.
Türk milletinin, her türlü olumsuzlukta dahi düşmanı bile olsa elini uzatan bir millet olduğunu ifade eden Topaca, "İnşallah Suriye'de de karışıklık sona erdikten sonra oranın da imarına inşasına kent ve ülke olarak bizler de yardımcı olacağız. Birlikte gelişeceğiz birlikte refahı paylaşacağız. Geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet