Skip Navigation Links

Doğu Akdeniz İlleri Turizm'de İşbirliğiyle Daha Da Güçlenecek

EMİTT -2012 Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm Fuarı'nda bu yıl da ÇUKTOB çatısı altında Adana Mersin ve Hatay illeri 'Doğu Akdeniz' adıyla ortak stant

Gündem   A+a-

 
ÇUKTOB BAŞKANI ZAİMOĞLU;
 
Doğu Akdeniz İlleri Turizm’de İşbirliğiyle Daha Da Güçlenecek…”
 
EMİTT -2012 Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm Fuarı”nda bu yıl da ÇUKTOB çatısı altında Adana Mersin ve Hatay illeri “Doğu Akdeniz” adıyla ortak stant açarak turizmde güç birliği oluşturmaya devam etti.
(ÇUKTOB) Çukurova Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu, İstanbul EMİTT Fuarında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Adana, Mersin ve Hatay’ın Doğu Akdeniz adıyla ortak stant açarak turizmde güç birliği oluşturmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Çukurova Otelciler Birliği(ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu Emitt-2012 Fuarında bölgeyi daha güçlü bir şekilde tanıtmak amacıyla, 360 metrekarelik büyük bir stantta üç güzide il ile birlikte ortak olarak yapılan tanıtımın daha fazla ses getirdiğini ifade etti.
Adana Valisi İlhan Atış, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in destekleriyle bölge için önem taşıyan söz konusu organizasyona en iyi şekilde hazırlandıklarını belirten ÇUKTOB Başkanı Zaimoğlu; “Adana, Mersin ve Hatay’ı, Doğu Akdeniz adıyla tek çatı altında bölgemize yakışacak şekilde muhteşem bir stantta tanıtmaya çalıştık” dedi.
Doğu Akdeniz’in önemli üç ili olan Hatay, Adana ve Mersin’in tanıtımında ve turistik pazarlamasında birlikte hareket etmeye devam edeceklerini belirten ÇUKTOB Başkanı Tayyar Zaimoğlu, Adana, Mersin ve Hatay Valilerimizin önderliğinde yapılan çalışmalarla “Doğu Akdeniz” olarak başlattıkları yeni destinasyona Osmaniye ve Kahramanmaraş’ı da dahil etmek istediklerini ifade etti.
“Çukurova Bölgemizde yer alan Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay illerimiz birçok özelliği ile hem birbirlerine çok yakın, hem de biri diğerinin eksiğini tamamlayacak güçlere sahip. Bölge olarak tanıttığımızda, güçlerimizi birleştirdiğimizde çok daha verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz. Çukurova Otelciler Birliği olarak bu güzel dört ilimizdeki turistik tesisleri bünyesinde bulunduran bir kurumuz. Tanıtımda kullandığımız tüm yayınlarımızda dört ilimizi birlikte tanıtıyoruz. İnşallah diğer sektörlerde de aynı işbirliğini sağlar isek çok daha iyi sonuçlar alabiliriz. Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye’nin her güçlü tarafını sepete koyduğumuzda önümüze her şeyiyle potansiyeli yüksek muhteşem bir bölge çıkıyor. Bu potansiyel değerlendirmeli, hep birlikte kazanmalıyız. Öncelikle iyi ve güçlü yanlarımızı ön plana çıkarmalı, bunları kullanmalıyız. Eksiklerimizi de belirleyip çözüm üretecek çalışmaları kendi içimizde tamamlamalıyız. Turistlerin tatil, yeme, içme, gezme amaçlı olarak bir yere gidebilmeleri için önemli özelliklerimiz, cazibe merkezlerimiz olmalı” görüşünü savunan ÇUKTOB Başkanı Tayyar Zaimoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Bölgemizdeki illerimizin turisti 7-8 gün ağırlamak amacıyla bir cazibe oluşturması şart. Doğu Akdeniz destinasyonu oluşturduğumuzda iki gün Adana, iki gün Mersin, iki gün Hatay, iki gün Osmaniye ve Kahramanmaraş gibi programlar hayata geçirildiğinde çok cazip bir bölge ortaya çıkacaktır. Bölgesel işbirliği sonucu ortak tanıtım bütçeleri oluşturularak daha güçlü ve daha etkili tanıtımlar, pazarlama olanakları da ortaya çıkabilir.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet