Skip Navigation Links

Emekliler, Erbakan'ı unutmadı...‏

TÜED İskenderun Şubesi emekli dostu merhum Erbakan’ı andı

 Emekliler, Erbakan'ı unutmadı...‏

Ekonomi   A+a-

Başkan Mustafa Uyan “Erbakan’ın yüksek zammı tüm iktidarlara örnek olsun”

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şubesi, başkan ve yöneticileri, dernek üyeleri, emekli dostu olarak gördükleri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı vefatının 4.yılında rahmet ve şükranla andılar. Anma etkinliğinde TÜED İskenderun Şubesi yöneticileri merhum Erbakan için İskenderun Kaptan Paşa Camisi önünde lokma tatlısı dağıttılar. Anma etkinliğine katılan SP İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik’te, TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan’a vefa ve duyarlıkları için teşekkür etti. Etkinlikte bir konuşma yapan TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan “Emeklinin can dostu Erbakan hocamız kalbimizde. Mekânı cennet, verdiği yüksek zam ise tüm iktidarlara örnek olsun” dedi.

Erbakan, emekliye ve emekçiye hakkını verdi

TÜED İskenderun Başkanı Mustafa Uyan sözlerinin devamında ise  “1995 genel seçimlerinden birinci olarak çıkan Refah Partisi ile Tansu Çiller’in genel başkanı olduğu Doğru Yol Partisi’nin ortaklığında Refah-yol hükümeti kurulmuştu. Refah-yol hükümetinin başbakanı Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın  ilk icraatı ise, yeni hükümetten büyük umutları olan emekçiye yüksek oranlarda zamlar belirleyerek hakkını vermek olmuştu. Cumhuriyet tarihinin en yüksek işçi, memur ve emekli zammını yapan Erbakan Hocadan sonra başa gelen hiçbir iktidar bu başarıya ulaşmak bir yana yanına bile yaklaşamadı. Zira 28 Şubat askeri müdahalesinin akabinde düşürülen Refah-Yol hükümeti sonrasında iktidarı devralan DSP-MHP ve ANAP’ın ortaklığında ki Milliyetçi-Ana-Sol hükümeti ve  2002’de iktidarı devralan AKP hükümetlerinde emekçiler  devasa sorunlarla boğuşmaya devam etti. 13 yıllık AKP iktidarında her emekli ve emekçiler için zam oranları sürekli yüzde 3’lerde yüzde’5 lerde seyretti. Merhum Necmettin Erbakan’ın biz emekliler için

• Temmuz ’96: Maaşlara yüzde elli zam
• Ocak ’97: Maaşlara yüzde otuz ilave zam yaptı.
• Aylık ek zamlar ile alım gücü artırdı.
• Memur emeklilerine bir yılda yüzde 116 reel zam yaptı.
• İşçi emeklilerine bir yılda yüzde 121 reel zam gerçekleştirdi.
• Bağ-Kur emeklilerine bir yılda yüzde 221 reel maaş zammı verdi.

Bu nedenle kendisine emekliler olarak şükran borçluyuz. Vefa borcumuzu ödemek üzere böyle bir anma düşündük. Erbakan hocamızı bir kere daha rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet