Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gaziantep'de 8 Yıl Sonra Tarihi Çeşmeden Su Akmaya Başladı

8 yıl önce kuruyan tarihi çeşmeden su akmaya başlaması mahalle sakinlerini sevindirdi.

Gaziantep'de 8 Yıl Sonra Tarihi Çeşmeden Su Akmaya Başladı

Gaziantep   A+a-

Araban ilçesine bağlı Beydili kırsal Mahallesindeki 8 yıl önce kuruyan tarihi çeşmeden su akmaya başlaması mahalle sakinlerini sevindirdi.
Yaklaşık 8 yıl önce Beydili Mahallesinin değişik bölgelerinde sondaj kuyusu açma çalışmaları nedeniyle kuruyan çeşme, kış mevsiminde yoğun yağışların yaşanmasıyla yeniden su akmaya başladı.
Tarihi çeşmeden 8 yıl aradan sonra, kış mevsiminde yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle, çeşmeden suyun yeniden akması Beydilli Mahallesi sakinlerini sevindirdi. Mahallede yaşayan Araban Belediyesi Meclis Üyesi Bünyamin Polat, çeşmenin üzerindeki 1240 tarihli Osmanlıca kitabede ''Tamam oldu bu çeşmenin imareti, Muhammed de Allah da umarım ki bu hayratı kabul ede" yazdığını belirterek, "Çeşme, sondaj vurulmadan önce gür bir şekilde akıyordu. Beydilli Mahallesinin tüm su ihtiyacını karşılıyordu. 8 yıl önce İl Özel İdaresi tarafından açılan sondajla içme suyu bulundu ama tarihi çeşme kurudu. Bu yıl kış mevsiminde tüm yurt genelinde olduğu gibi Araban ilçesinde de yoğun yağışların yaşanmasıyla birlikte çeşme yeniden akmaya başladı. Yeraltı su kaynaklarının yükselmesi nedeniyle 8 yıl önce kuruyan tarihi çeşmemizin her iki oluğundan da dolu bir şekilde su akmaya başlaması biz Beydilli kırsal mahallesinde yaşayan vatandaşları sevindirdi'' dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar