Skip Navigation Links

Taburcu Edilen Çocuk 24 Saat içinde öldü!!!

Halsizlik ve solunum şikâyetiyle İskenderun Doğum ve Çocuk Bakımevi Acil Servisi'ne getirilen 14 aylık Fatma Rana Akça'nın 5 gün süreyle tedavi gördüğ

Gündem   A+a-

Halsizlik ve solunum şikâyetiyle İskenderun Doğum ve Çocuk Bakımevi Acil Servisi'ne getirilen 14 aylık Fatma Rana Akça'nın 5 gün süreyle tedavi gördüğü servisten taburcu edildikten 24 saat geçmeden hayatını kaybettiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, 13 Şubat Cumartesi günü Kadın Doğum ve Çocuk Bölümü Acil Servisi'nden giriş yapan 14 aylık Fatma Rana Akça, beş gün süreyle hastanede tedavi edildi. Beşinci gün sonunda doktoru, Fatma Rana'ya ilaç yazıp taburcu edilmesini söyledi. Bu karara karşı çıktığını belirten anne Hatice Akça, çocuğunun solunum sıkıntısının devam ettiğini ve ateşinin olduğunu, taburcu edilmesi sebebiyle eve döndüklerini anlattı.
Çocuklarını alıp eve dönen İsmail-Hatice Akça çifti ertesi gün iyice fenalaşınca bu kez İskenderun'da bulunan özel bir hastanenin acil servisine başvurdu. Burada yoğun bakıma alınan Fatma Rana Akça daha sonra Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Özel hastaneye ait ambulansla yola çıkan ve durumu iyice kötüye giden Fatma Rana için son olarak Osmaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne giriş yapıldı. Burada kalbi iki kez duran ve tekrar çalıştırılan Fatma Rana doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.
Uzun süre git gel yaşayan minik Fatma Rana'nın acılı anne ve babası konunun takipçisi olacaklarını belirterek doktor hakkında Sağlık Bakanlığı'na şikâyette bulunacaklarını söyledi. Anne Hatice Akça, Dr. Aydın Yücel'in kızlarını tam iyileşmeden taburcu ettiğini ileri sürerek, ''Kızımın nefes alışverişi normal değildi ve ateşi vardı. Doktor Yücel'in kendisi de bu durumu görmesine rağmen ve benim ısrarlı uyarılarımı dikkate almayarak çocuğumu taburcu etmek istedi. Sonuçta çocuğumun ciğerleri su topladı, ama doktor ciğerlerinin bir filmini dahi çekmedi. Bu kadar ihmalkârlık, böyle bir yaklaşım olabilir mi?" şeklinde tepkisini dile getirdi.
Baba İsmail Akça ise biricik kızının fotoğrafına bakarak, "Olan bir cana oldu. Bizim canımız yandı, ama başka anne ve babaların canlarının yanmaması için doktorlar daha dikkatli olmalı, hastalarına iyi muayene etmeleri gerekir." şeklinde konuştu.
İskenderun Doğum ve Çocukevi Başhekimliği, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, hastanın 5 gün süre tedavi edildikten sonra taburcu edildiğini bildirmekle yetindi. Çocuk Doktoru Aydın Yüce ise ailenin suçlamaları ile ilgili olarak basına açıklama yapamayacağını bildirdi
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet