Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belediyede Başkan Civelek karşıladı

Emek ve Demokrasi Platformu Kadın Üyeleri adın açıklamada bulunan Fatoş Tatar, taleplerinin gerçekleşmemesi üzerine yürüyüşlerine devam edeceklerini

Gündem   A+a-

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Pac meydanından başlayarak İskenderun Belediyesi önüne kadar yürüyüş yapan Emek ve Demokrasi Platformu Kadın Üyeleri, hazırlamış oldukları talepler doğrultusunda imza toplayarak İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e sundular.
Emek ve Demokrasi Platformu Kadın Üyeleri adın açıklamada bulunan Fatoş Tatar, taleplerinin gerçekleşmemesi üzerine yürüyüşlerine devam edeceklerini dile getirdi. Yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Yasası’nın kadınların sosyal güvenlik haklarını alabildiğine kısıtladığını söyleyen Fatoş Tatar, “Kadınlar tıpkı 100 yıl öncesinde olduğu gibi bugünde direnmeyi sürdürüyorlar. İşte tekel işçisi kadınlar. Tekel işçisi kız kardeşlerimiz iki buçuk ay Ankara’nın ayazında direndi. Onların sesine sesini katan binlerce kadın ülkenin her yanında daha eşit bir yaşam, barış içinde bir ülke ve adalet için yürüyor. İnsan onuruna yarışır bir yaşam için, adalet için, barış için, kamu yararı için, taleplerimizin kabul edilmesini istiyoruz. Doğum öncesi sekiz, doğum sonrası 16 hafta olmak üzere toplam 24 hafta ücretli doğum izni verilmelidir. Gece çalışması ve vardiyalı işlerde ise kreşler 24 saat açık olacak şekilde düzenlenmelidir. Bu hizmetler SHÇEK ve belediyeler bünyesinde, SHÇEK yönetmeliğine uygun olarak ücretsiz olarak yerine getirilmelidir. İşyerinde cinsel tacize karşı koruyucu tedbirler alınmalı ve yasal yaptırımların uygulanmasında mağdurun şikayeti yeterli olmalıdır” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar