Skip Navigation Links

63'lük Nine Torunlarını Okutmak için El Emeğini Satıyor

Gaziantep'te yaşayan 63 yaşındaki 'Yeter Nasip', yaptığı el işlemeli örgü işlerini satarak, 3 torununu okutuyor.

63'lük Nine Torunlarını Okutmak için El Emeğini Satıyor

Gaziantep   A+a-

Gaziantep'te yaşayan 63 yaşındaki 'Yeter Nasip', yaptığı el işlemeli örgü işlerini satarak, 3 torununu okutuyor.
El işlemeli, bere, atkı, çocuk patikleri ve küpe, bileklik, kolye satan Yeter Nasip, yılmadan, usanmadan çalışarak torunlarının eğitiminin yarıda kalmamasının mücadelesini veriyor. Aslen Eskişehirli olan ve bazı nedenlerden dolayı Gaziantep'e göç eden Nasip, ilerleyen yaşına ve rahatsızlıklarına rağmen soğuk sıcak dinlemeden çalışıyor. Kendisine ait tezgahında sattığı ürünler ile ailesinin geçimini sağlayan Nasip, oğlu çalışamadığından dolayı torunlarının tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.
Rahatsızlıklarından dolayı artık soğukta çalışamadığını belirten Nasip, küçükte olsa belediyeye ait kiralık bir iş yeri olması konusunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den kendisine uzanacak bir destek eli bekliyor.
El işlemeli örgüler satarak 3 torununu okuttuğunu belirten Nasip, ''El emeği örgü işleri yapıp satıyorum. Allah'a şükür kimseye muhtaç olmuyorum. Sırf, torunlarımı okutmak için buraya gelip örgü işleri satıyorum. Bu işi yapmaktan başka çarem yok. Bu işi yapmazsam aç kalırız. Ben 63 yaşındayım, bu saatten sonra nereye işe gireyim. Kimse işe almaz. El emeği, göz nuru yaptığım işlerle torunlarımı okutuyorum. 3 tane torunum var'' dedi.
Sattığı ürünlerin kendi imalatı olduğunu belirten Nasip, "Bayan takısı, küpe, bileklik, kolye hepsi kendim yapıyorum. Hepsi kendi imalatım. Şükür, kimseye muhtaç olmadan yaşıyoruz. Başka gelirimiz yoktur. Eşimde aynı bu işten yapıyor. Torunlarımın babası işsiz şu anda ondan ben yardımcı oluyorum. Bir bayan olarak ekmek paramı çıkarıyorum. Torunlarımın birisi 1.inci sınıfta, diğeri 5.sınıfta biri de ortaokul 8.sınıf öğrencisi. Torunlarımın bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyorum'' diye konuştu.
FATMA ŞAHİN'DEN İŞ YERİ KONUSUNDA YARDIM BEKLİYORUM
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'den kiralık bir iş yeri konusunda yardım beklediğini belirten Nasip,'' Belediyeden kiralık bir iş yeri konusunda yardım bekliyorum. 63 yaşındayım soğuktan çalışamıyorum. Bir kadın olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den destek bekliyorum. 1 metre olsun yeter ki olsun. Sırf torunlarımı okutmak için. Soğuklara dayanamıyorum artık. 63 yaşındayım soğuk havalarda çalışamıyorum'' diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet