Skip Navigation Links

Kapıya Gelene, İmzalatılan Belgeye Dikkat

Kargocu Kılığına Girip Teslim Tutanağı Yerine Boş Senet İmzalatmışlar

Gündem   A+a-

 
Kargocu Kılığına Girip Teslim Tutanağı Yerine Boş Senet İmzalatmışlar
Hatay'ın Erzin ilçesi ile 4 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda suç örgütü kurdukları iddia edilen aralarında eski bir belediye başkanının da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.
Örgüt elemanları, tanınmış kargo şirketlerinin eşyalarını kullanarak kendilerine kargocu süsü verip vatandaşlara teslim tutanağı yerine senet imzalatmışlar.
Edinilen bilgiye göre Erzin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Erzin ilçe merkezinden başlatılan operasyonda polis, KOM şube ekipleri nezaretinde eş zamanlı olarak Hatay, Dörtyol, İskenderun, Osmaniye, Göksun, İslâhiye ve Gaziantep'te daha önceden tespit edilen 25 ayrı noktada arama yaptı.
Sabah saatlerinde yapılan baskınlarda, adliye savcılık katipi E.Yılmaz, Maliye memuru İ. Hişan, baro katibi A. Ural, itfaiye müdürlüğünde görevli memur Ö.Koç, ve bir dönem Erzin Belediye Başkanlığı yapan K. Ertaç ile birlikte M. Çeliköz, E. Çeliköz, A. Günaydın, H. Karataş, A. Seydialioğlu, İ. Erşan ve M. Tüngüç'ün de bulunduğu 24 kişi göz altına alındı.
Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda kullanıma hazır 217 adet alacak miktarları doldurulmamış imzalı boş senet, 5 tane el bombası,1 tane bixi marka makineli tüfek mermisi, 26 tane dinamit lokumu, 35 metre uzunluğunda dinamit fitili, 46 tane dinamit kapsülü, 5 tane patlamaya hazır dinamit ,5 tane şarjör, 14 tane kaleşnikof marka makineli tüfek şarjörü, 1 tane tabanca, 466 tane av tüfeği fişeği, 4 tane av tüfeği,15 tane tabanca mermisi, bin litre mazot ile çok sayıda mahkeme evrakı, maliye müdürlüğüne ait boş tebliğ makbuzları, 28 tane çeşitli markalara ait araba anahtarı ve bazı tanınmış banka ve kargo şirketlerine ait logo ve kutu ele geçirildi.
Erzin Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Taze tarafından yürütüldüğü öğrenilen soruşturmada suç örgütü mensuplarının araç kiralama adı altında kurdukları şirkette, kefalet olarak araç kiralayanlardan almış oldukları imzalı boş senetleri daha sonradan dolandırıcılık kastı ile doldurarak işleme koydukları öğrenildi.
KARGOCU KILIĞINDA GELEREK BOŞ SENET İMZALATMIŞLAR
İskenderun KOM şube ekiplerinin 6 ay önce başlattığı teknik takip ve delillendirme işlemi sonucu yakayı ele veren ve suç örgütü kurma nedeniyle gözaltına alınan örgüt mensupları vatandaşlara tanınmış kargo şirketlerinin adını kullanarak boş senet imzalatmışlar. Kargocu kılığında vatandaşın kapısını çalan çete mensupları vatandaşlara bazı firmalardan promosyon olarak saat ve kalem gibi hediye ürün kazandınız diyerek teslimat sırasında kargo alındı belgesi yerine senetlere imza attırmışlar.
Şahıslar ayrıca yine vatandaşlardan randevu alarak kredi kartı başvurusu adı altında elde ettikleri imzalı kağıtları, senede çevirerek üzerilerine çok miktarlarda bedeller yazdıkları ortaya çıktı. Bu arada örgütün tefecilik ve kaçak akaryakıt ticareti de yaptığı ve liderlerinin bu sayede çok büyük mal varlığı elde ettiği ve lüks bir hayat yaşadığı öğrenildi.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet