Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Emekli ve Tayin Olan Hakim Ve Savcıların Veda Yemeği

Emekliye ayrılan ve tayini çıkan hakim ve Cumhuriyet savcıları için veda yemeği.

Emekli ve Tayin Olan Hakim Ve Savcıların Veda Yemeği

Adana   A+a-

Adana Adliyesi'nde görev yaparken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararname ve atamalarıyla Yargıtay üyeliklerine seçilen, emekliye ayrılan ve tayini çıkan hakim ve Cumhuriyet savcıları için veda yemeği düzenlendi. Veda yemeğinde Adana Adliyesi'ne yıllarca hizmet edip emek veren yeni Yargıtay üyelerine, Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan mahkumların yaptığı kentin simgesi olan tarihi Büyük Saat maketi anı ödülü olarak takdim edildi.
Hilton-Sa Oteli'nde düzenlenen veda yemeğine Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun ile Adana'da görev yapan hakim ve Cumhuriyet savcıları ile eşleri katıldı.
Yemekte konuşan Başsavcı Ali Yeldan, Başsavcıvekili Mehmet Arıkan'ın çabalarıyla gerçekleşen organizasyonla, Adana Adliyesi'ne yakışır bir şekilde meslektaşlarını uğurlamaktan onur ve gurur duyduklarını söyledi. Adana'da hakim ve savcı olarak görev yapmanın zorluğuna dikkat çeken Ali Yeldan, "Meslek yaşamlarının en verimli günlerini adliyemizde bizlerle beraber geçiren, adalete, mesleğimize, hukuka, ülkemize, hizmet eden değerli meslektaşlarımızın aramızdan başka görevlere ayrılması vesilesiyle bir araya geldik. Adana'da hukukçu olmak zordur. İş yoğunluğu, diğer etmenler bizi birçok aşamadan geçiriyor. O aşamadan geçip de kazasız, belasız, sıkıntısız olarak meslektaşlarımızın bizi temsilen bu görevlere getirilmiş olmaları, arkadaşlarımızın istediklere yere tayin olması bizim için ayrıca bir mutluluktur. Hukukçu çalışma ve duruşları itibariyle hepimizin saygısını, sevgisini kazanan, kişilikleriyle adliyemizde saygın bir yer bulmuş meslektaşlarımızın, yeni seçildikleri ve atandıkları görevlerinde bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerine dair kanaatimiz her zaman tamdır. Tüm arkadaşlarımız ve adliyemiz adına şükranlarımızı sunuyor, bundan sonraki çalışmalarında başarı, huzur, mutluluk ve sağlık diliyoruz" dedi.
MAHKUMLARIN YAPTIĞI BÜYÜK SAAT MAKETİ VERİLDİ
Konuşmanın ardından Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan mahkumlar tarafından yapılan kentin simgesi Büyük Saat maketi anı ödülü olarak yeni Yargıtay üyelerine takdim edildi. Başsavcı Ali Yeldan, Yargıtay üyeliğine seçilen Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Reşit Özcan'a; Komisyon Başkanı Mehmet Kaya, Adana Hakimliği'nden Yargıtay üyeliğine seçilen Erdem Şimşek'e; Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Sabri Beytorun, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan Yargıtay üyeliğine seçilen Erol Tekmen'e; 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Adem Taşlı, Adana Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'ndan Yargıtay Savcılığı'na atanan İsmail Ademoğlu'na anı ödüllerini sundu. Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Yalçın da, emekliye ayrılan Tüketici Mahkemesi Hakimi Ahmet Yücel Ulutürk'ün anı ödülünü verdi.
Adana Adliyesi'nde görev yaparken Yargıtay'a seçilen hakim ve cumhuriyet savcıları, ödül takdiminden sonra birer konuşma yaptı. Kentten ve Adana Adliyesi'nden ayrılmanın burukluğunu yaşadıklarını belirten hakim ve Cumhuriyet savcıları, görev yaptıkları süre içerisinde kendilerine yardımcı olan çalışma arkadaşlarının ilgi ve anlayışlarına teşekkür edip, Yargıtay'daki görevlerini en iyi şekilde yapmak için gayret göstereceklerini söyledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar