Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yurt Genelinde Havadurumları

Yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz

Yurt Genelinde Havadurumları

İstanbul   A+a-

Yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla illeri ile Çanakkale ve Balıkesir'in Ege Denizi kıyı kesimlerinde, Antalya'nın batı çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis tahmin ediliyor.
Hava sıcaklığının; iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.Rüzgarın ise, genellikle güney ve güneydoğu, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli, Güney Ege kıyılarında zaman zaman fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı ile zamanla il geneli aralıklı yağmurlu 8
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11
İzmir: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 13
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 17
Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 14
Samsun: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 15
Trabzon: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 15
Erzurum: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde yer yer sisli -1
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 14
(İHA)

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar