Skip Navigation Links

Oynanan Oyunlar Binlerce Yıldan Beri Devam Ediyor

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi'nin davetlisi olarak geldiği İskenderun'daki İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı'nda '

Gündem   A+a-


Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi’nin davetlisi olarak geldiği İskenderun’daki İskenderun Belediyesi Kültür Sarayı’nda 'Türkiye Nereye Gidiyor?' konulu konferans verdi.
 
CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Gökmeydan Belediye Başkanı Necim Bozkurt, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda kişinin izlediği konferansta konuşan Sarızeybek, Türkiye üzerine oynanan oyunların bir günlük, üç günlük, bir hükümet veya iki hükümet meselesi değil, binlerce yıldan beri devam ettiğini söyledi.
10 yıl dağlarda görev yaptığını, 4 yıl hiç evine gidemediğini, Çocuklarının büyüdüğünü dahi göremediğini belirten Sarızeybek “Ama hiç şikâyet etmedim. 6 saat yarım yamalak uyku, ne gazete okumak ne televizyon seyretmek var. Yüreğinde vatan sevgisi olmayan doğuda bu görevi yapamaz. Devletin parasıyla okudum, Devlete millete hizmet edebilmek için elimden geleni yaptım. Haksızlığa uğradım 2005 yılında emekliliğimi istedim. Üç kıtanın tam ortasında, merkezinde bütün dinler bu topraklarda doğdu. İnsanlık uygarlıkları bu topraklarda doğdu. Dünyanın en zengin toprakları burada, bu coğrafyada her şey var. Biz bu topraklarda binlerce yıldır yaşıyoruz. Güçlü olmayan millet bu topraklarda yaşayamaz, yaşatmazlar. Bu topraklarda Romalılar önce ikiye bölündü sonra yok oldu. Bu topraklar savaşların tarihidir, güç alma savaşlarıdır. Bu topraklarda güçsüz olursak, zayıf düşersek bizi tarihten silerler. Fransa İçişleri Bakanı çıktı, 'Fransa Haçlı Seferleri'ne öncülük yapıyor' diyor. Putin de aynı şeyleri söylüyor. 10 yıl önce Irak işgali başladığında ABD Başkanı Bush da böyle söylemişti. 2004'de Jack Chirac da 'Biz Bizans'ın çocuklarıyız' demişti. Türkiye'de ne olduğunu görmek istiyorsak Haçlı Seferi ve Bizans'ı yan yana getirmemiz lazım. Biz binlerce yıl evvel bunlarla savaştık. Kazanıp bir bedel ödeyerek Anadolu'ya girdik. Bin yıl evvel Anadolu'yu alamayanlar şimdi gene karşımızda ama bu sefer parayla almaya çalışıyorlar. Onların tek amacı Anadolu'yu almak. Ancak önce Türk tarihini yok etmeleri gerekir. Aradan 90 yıl geçmesine karşın gene Ermenistan ve Kürdistan masalını okumanın gayreti içerisinde bu dış güçler. Silahla Anadolu'yu alamayanlar şimdi bize terörle saldırıyorlar.
Arap Baharı Tuzak
Arap baharı bir tuzak, Libya'da 100 bin Müslüman’ın ölümüne yol açtı, kardeşin kardeşi öldürmesine sebep oluyor. Bu nasıl bahar? Ortadoğu bir ateş, bu ateş herkesi yakar. Müslüman coğrafyada Ortadoğu ateşe sürükleniyor. İsrail planının hedefi Ortadoğu'yu parçalamak, Ortadoğu ve hazardaki enerjiyi ele geçirmek.
Zamanında İngiltere, Fransa bölgeden çekildi ama İsrail'i kurarak Müslüman coğrafyada bir haçlı seferi daha başlatmış oldular. Amaçları Müslüman coğrafyayı etnik ve dini temelde ayrıştırarak çatıştırmak, parçalamak, Yahudi unsurlu devlet kurmak, en önemli kanıtı da Irak'tır” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet