Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Tek ekşimeyen maya milletin mayasıdır.

AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Mehmet Aycı

Tek ekşimeyen maya milletin mayasıdır.

Politika   A+a-

AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Mehmet Aycı, "Tek ekşimeyen maya milletin mayasıdır" dedi.
Aycı, Adana'da seçim çalışmaları çerçevesinde Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan, İmamoğlu, Aladağ ve Yüreğir ilçelerinde teşkilatla ve vatandaşlarla görüştü. Gittiği her yerde Adanalıların siyasi temsil yetkisi verdiği kişilerden samimiyet, erişilir ve ulaşılır olmak, başı sıkıştığında yanında görmek ve kendi iradesine sahip çıkmak istediğini, bu isteklerin neredeyse bütün sahada aynı olduğunu belirtti.
Toplantılarda, son 12 yılda yapılanlar ile Türkiye'nin izlediği ulusal ve küresel siyaseti daha iyi anlatılması gerektiğini belirten Aycı, "Adanalı harbidir. Allah'ın adamıdır. Mayası sağlamdır. Esasında tek ekşimeyen maya milletin mayasıdır. İlçelerde referandumlarda, genel seçimler ve yerel seçimler arasında nasıl farklar oluştuğunu biliyorsunuz. Millet Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Başbakanımız Davutoğlu'na sınırsız güveniyor. Bu güvenin tercihe dönüşmesinde yerel dinamikleri iyi değerlendirmek lazım" dedi.
Amcasının hatırasını anlatan Aycı, şunları söyledi
"Amcasının 2003 yılındaki öngörüsünü anlatan Aycı şöyle devam etti: " Ak Parti'nin ilk genel seçiminden sonra 80 yaşındaki amcam bana ' Oğlum, ben Milli Şef dönemini gördüm, Demir Kırat günlerini gördüm, Demirel'i, Ecevit'i, Türkeş'i, Erbakan'ı, Özal'ı gördüm. Tayyip Bey harbi adam. Milletin adamı. Bu adamı sandıkla indiremezler. Allah korusun ya Menderes gibi tuzağa düşürürler yahut?' demişti. Her ziyaretine geldiğimde 'Tayyip Beye selam söyle" diye benimle 13 yıl Ankara'ya selam gönderdi. Kapatma davasında, 367'de, e-muhtıra'da, Gezi'de, 17-25 Aralık operasyonunda hep indirmeye çalıştılar. Amcam haklı çıktı. Sandıkla indiremediler. İndiremezler de. Dünyada, kamuoyu desteği bakımından, toplumsal karşılık bakımından, kurduğu, aşkım dediği kendi siyasi partisinden daha fazla tabana sahip. Ak Parti yüzde 52'ye hiç çıkamadı. Şayet bu karşılığı iyi anlarsak, önümüzdeki seçimlerde bir önceki seçime göre çok daha ileride oluruz. Siyasi zeka ve liderlik olarak günümüzde Sayın Cumhurbaşkanımızdan daha önde olan bir lider yok. Başbakanımız Sayın Davutoğlu ise dünyanın gördüğü en donanımlı, en entelektüel Başbakanlardan biri? Bu uyum Yeni Türkiye vizyonuyla birleşiyor. 'Yeni Türkiye' bu fotoğrafla anlamlı. Çünkü bu fotoğrafın derinliği millet iradesidir."
Kent kimliğine dair de konuşan Aycı, "Yüreğir, Yüreğir Bey'den, Karaisalı Kara İsa Bey'den farklı düşünülemez. Seyhan ve Ceyhan gönül coğrafyamızdan farklı düşünülemez. Yaşar Kemal ve Orhan Kemal romanları elbette önemlidir. Müslüm, Ferdi, Kekilli, Göğebakan elbette önemlidir. Yılmaz Güney, Remzi Oğuz Arık elbette önemlidir. Bayrak şiirini Arif Nihat'a ilham eden Adanalıların bayrak tutkusudur. Adana göçe yabancı değil. İslam ve Türk dünyasının en dinamik şehirlerinden biri? Son iki asırdır kendisine gelenlere Adanalı kimliği verdi, vermeye de devam ediyor. Bu kimliği içselleştirmek önemli? Coğrafya kaderimizdir diyor İbni Haldun. Türkiye bizim kaderimiz. Köklerimizin coğrafyası bizim kaderimiz. Adana bizim kaderimiz. Bu kaderi kedere dönüştürmek isteyenlere nasıl işgal teşebbüslerinde fırsat vermediysek, bundan sonra da ilelebet fırsat vermeyeceğiz"dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş