Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Üniversitemizden Suriyeli Mültecilere Yardım Eli

Mustafa Kemal Üniversitesi, Suriyeli mültecilere yardım elini uzattı.

Gündem   A+a-

Üniversitemizden Suriyeli Mültecilere Yardım Eli
Mustafa Kemal Üniversitesi, Suriyeli mültecilere yardım elini uzattı.
 
 
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mehmet Dalkız, Genel Sekreter Yrd. V. Doç. Dr. Yakup Bulut, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Erayman’ın oluşturduğu heyet; Antakya Kızılay Şubesi’ni ziyaret ederek, iç savaş nedeniyle ilimizde barınan Suriyeli mülteciler için toplanan yardımları Kızılay görevlilerine teslim ettiler.
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mehmet Dalkız konuşmasında; bir yönetimin kendi halkına bu kadar zulmetmesinin hiç hoş bir davranış olmadığını dile getirerek, bu durumun tasvip edilemeyeceğinin altını çizdi. İnsanlık dramı olarak nitelendirdiği bu soykırıma ve katliama dünya ülkelerinin ses çıkarmamasını ve duyarsızlığını da eleştirdi.
 
 
Türkiye’nin Suriye’den ülkemize (ilimize) iltica eden insanlara yardım elini uzatmada bir insanlık örneği gösterdiğini ifade eden Genel Sekreter Yrd. V. Doç. Dr. Yakup Bulut, ayrıca komşumuz Suriye’de bir insanlık dramının yaşandığını, insanların güvensiz bir ortamda acı ve sıkıntı çektiğini, bunu bir nebze olsun dindirmek amacıyla gerekli yardımları devlet olarak yaptıklarını belirtti.
Bulut; “Dünyanın her yerinde mağdur ve mazlum insanlara her zaman destek veriyoruz. Bugün de mağdur durumda olan Suriye halkına yardım ediyoruz. Suriye halkı ile sosyal ve kültürel birçok bağımızın olduğu dikkate alındığında, bu yardımın daha da anlamlı olduğu anlaşılacaktır” diye konuştu.
 
 
Kızılay Ekibi Genel Koordinatörü Eylem Şavur ise; yaşananların çok üzücü olduğunu belirtti ve ardından:
“Söz konusu politika ve ülkenin içinde yaşananlar olunca, biz sadece Kızılay olarak bu işin yardım konusuna bakabiliyoruz. Bu yardım kapsamında Nisan ayında 200 kişilik grup, Yayladağı’nda misafir edildiler. Ardından Suriye’deki durum, giderek kötüleşince buraya gelişler fazlalaştı. Bundan dolayı beş kampta hizmet sunmaya başladık. Giyiminden beslenmesine kadar kampın içerisindeki birçok ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Büyük bir ekip halinde çalışıyoruz. Kampların asli sorumluları, kaymakamlıklarla yerel otoritede olup onlar da çok ciddi ve başarılı bir şekilde hizmet sunuyorlar. Ben 8 yıldır bu işi yapıyorum. Türkiye’de kurulan bu kamplar, gerçekten dünya standardının üstünde kurulmuş kamplar; ama gönül ister ki bu insanların bu kadar çileyi çekip de kendi topraklarından, evlerinden uzak kalmamalarıdır. Suriye, sadece komşumuz değil aynı zamanda akrabalık bağlarının da güçlü olduğu bir ülke” diyerek konuşmasını tamamladı.
Kızılay ekibi, üniversitemize yardımlarından ve farkındalık oluşturan faaliyetlerinden dolayı teşekkürlerini sundu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar