Skip Navigation Links

Suriye Direniş Örgütünün Geminizi Batırırız Tehdidi

Suriye Direniş Örgütü adı altında 'Geminizde silah ve askeri mühimmat var! Bu şekilde Suriye'ye gelirseniz saldırı düzenleyeceğiz ve geminizi batıraca

Gündem   A+a-

 
Suriye Direniş Örgütünün Geminizi Batırırım Tehdidi
 
Suriye Direniş Örgütü adı altında “Geminizde silah ve askeri mühimmat var! Bu şekilde Suriye’ye gelirseniz saldırı düzenleyeceğiz ve geminizi batıracağız” diye bir mail geldiği, bunun üzerine Armatörün tespit için Türkiye’yi seçdiği bildirildi.
İskenderun Limak Port büyük iskeleye çekilen Silah, mühimmat, patlayıcı yükü taşıdığı şüpheli Antigua Barbuda bandıralı Atlantic Cruiser adlı geminin ambar kapakları açılarak inceleme ekibinin iddia edilen yükün olup olmadığını saptamak üzere içeri girdi.
İskenderun Limanı'na çekilen geminin bağlı olduğu firmanın Alman temsilcisi Johan Funk, bu sabah itibarıyla yetkililerin geldiğini ve ambar kapaklarının açılarak, gemide incelemelerin başladığını açıkladı. Funk, "Atlantic Cruiser" adlı gemide incelemelerin başlatılmasının ardından İskenderun Limanı çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geminin, Hindistan'ın Bombay Limanı'ndan aldığı yükü Tartus, İskenderun ve Montenegro limanlarına götürmek üzere yola çıktığını anlattı.
Patlayıcı maddelerin alıcılarının Türk olduğunu açıklayan Alman Temsilci Johan Funk “Bir kısmı Yugoslavya Montene’da, büyük bir kısmı İskenderun’da indirilecek o yükün. Suriye yükleri hiç patlayıcı değil. Bir termal tesisin yedek parçaları, genel yük denilen bir şey patlayıcı özellik içermeyen. Suriye yükünde bir sıkıntı olduğu gibi bir izlenim alındığı için, onun da tespitini istiyor, armatörün kendisi. İskenderun dışındaki yükün 31 ton patlayıcı olduğunu biliyorum. İskenderun yükünün tam tonajını bilmiyorum. Başka yükler da var Novaraski’ye giden. Gemi 6 bin 200 tonluk ama tam olarak patlayıcının tonajını bilmiyoruz” diye konuştu.
Suriye'ye silah götürdüğü iddiaları nedeniyle İskenderun Limanı'na çekilen geminin bağlı olduğu firmanın Alman temsilcisi Johan Funk, gitme girişimlerini olmadığını, Suriye doğru giderken durduklarını belirterek “İlk tahliye limanının Tartus Limanıydı. Tartus'a yaklaşırken 70 mil kala 'Suriye direniş örgütü' adlı bir yerden tehdit e-maili geldi ve gemiyi durdurmamızı istediler. Gemide Suriye hükümetine silah taşındığıyla ilgili istihbarat aldıklarını belirterek, geminin gelmemesini istediler. Suriye kara sularına girersek saldırarak gemiyi batıracaklarını söylüyorlardı ve biz de gemiyi durdurduk. E-mailin doğru olup olmadığını incelettik, böyle bir örgütün var olduğunu, bu tür e-maillerin atıldığını, gerçek olma ihtimalinin yüksek olduğunu öğrendik. Oradan bir e-mail gelince gemi kendisi gitmeme kararı alıp, armatör kendisi durdurmuş gemiyi. Sokmamış hiç Suriye’ye, riskli tehlikeli olabilir diye. Onun için Türkiye’den izin alınıp, Türkiye’ye gelinip, burada tespit yapılıyor” dedi.
"Suriye'ye gitmeden gemideki yüklerin kontrol edilmesi için yardımcı olunmasını istedik ve önce İskenderun'a geldik. Zaten İskenderun'da tahliye edilecek yük vardı ama hepsinin incelenmesi için buraya geldik. Salı günü Türk hükümetinden onay geldi ve dün itibarıyla kara sularına geldik, İskenderun'a ulaştık. Dün akşam yükün kontrolü için geç olduğu için bu sabah itibarıyla yetkililer, geldi ambar kapakları açıldı ve incelemeler başladı. Yüklerin ne zaman ne şekilde tahliye edileceği konusunda acente ile gümrük ve liman yetkililerinin anlaşmaya varmasını bekliyoruz. Karardan sonra tahliye başlayacak incelemeler aralıklarla sürecek. Önümüzdeki günlerde sonucu hep birlikte göreceğiz."
Geminin radardan kaybolduğuna ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine Funk, "Geminin cihazı 4 saat boyunca, kiracısının da talebiyle kapatıldı. Güvenlik için bunu yaptık. Gemi bulunduğu yerde durmaya devam etti. Uluslararası açıdan bulunduğu yerin takibi zaten mümkün" diye konuştu.
Bu arada, gemideki ön incelemenin tamamlandığı ve ambar kapaklarının kapatıldığı bildirildi. İncelemelerin, tahliye işlemleriyle birlikte yürütüleceği, tahliyenin de bugün öğleden sonra başlayacağı öğrenildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet