Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

On binler Özgecan için yürüyor, Okuduğu okulun hocaları ve öğrencileri eşli

Özgecan Aslan için 10 bin kişi protesto etmek için yürüyüş yaptı.

On binler Özgecan için yürüyor, Okuduğu okulun hocaları ve öğrencileri eşli

Medya   A+a-

Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için okuduğu okulun öğrencileri ve hocaları, Özgecan cinayetini ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yürüyüş yaptı. Vatandaşların da destek verdiği yürüyüşe katılan yaklaşık 10 bin kişi, D-400 karayolunda protesto eylemi gerçekleştiriyor.
Özgecan Aslan'ın okuduğu Çağ Üniversitesi'nde "Özgecan için Sen de Gel" adıyla etkinlik düzenleyen öğrenciler, kampüste toplandı. Öğrencilere hocaları da destek verdi.
Kampüsün etrafına Özgecan posterleri ve "Özgecan ölümsüzdür", "Sizden dolayı erkekliğimizden utanıyoruz" yazılı dövizler ve pankartlar asıldı.
Öğrencilere yönelik bir konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Güler, "Özgecan bir vardı bir yok oldu. Akşam evine geç kaldığı için bir cani tarafından öldürüldü. Bir kadının her türlü şiddetine karşıyız. Bunun için burada toplandık. Sadece Özgecan değil, toplumdaki kadına karşı şiddete karşı sesimizi yükseltmek için buradayız" dedi.
Güler, ayrıca okula yapılacak psikoloji laboratuvarına da Özgecan Aslan'ın adının verileceğini söyledi.
Daha sonra Özgecan Aslan'ın arkadaşları birer konuşma yaparak kadına yönelik şiddete tepkilerini dile getirdiler.
Etkinlikte bir öğrenci üzerine kan lekesi bulunan, kenarları yakılmış beyaz bir çarşaf örtünerek Özgecan cinayetini protesto etti
Konuşmaların ardından binlerce kişi D-400 karayoluna çıkarak Yenice Mahallesi yönüne yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Mersin, Tarsus ve Yenice'den araçlarla gelen binlerce kişi de destek verdi. Yaklaşık on bin kişi karayolunda Özgecan cinayetini ve kadına yönelik şiddeti sloganlar atarak protesto ediyor.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar