Skip Navigation Links

TEDAŞ'ın Toplantısında Elektrik Kesildi

Muhtarların sık-sık elektrik kesintisi yaşanmasından duydukları rahatsızlığı anlatırken elektriklerin kesilmesi, muhtarları doğrularken, yaşanan olay

Gündem   A+a-

TEDAŞ Hatay İl Müdürlüğü yetkilileri, İskenderun’da, muhtarlarla bir araya gelerek, muhtarların sorunlarını dinledi. Muhtarların sık-sık elektrik kesintisi yaşanmasından duydukları rahatsızlığı anlatırken elektriklerin kesilmesi, muhtarları doğrularken, yaşanan olay salondakilerin tebessüm etmesini sağladı.

TEDAŞ İl Müdürü İlhan Karabulut, İlçe Müdürü Yusuf Coşkun ile birlikte, kentimizdeki muhtarlarla bir araya geldi. Sivil Savunma Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda kısa bir konuşma yapan Karabulut, 2009 yılında Hatay genelinde 20 trilyonluk yatırım yapmayı hedeflediklerini ancak İskenderun’daki tesisatın yeraltına alınma işinin durdurulması nedeniyle 13 trilyonu kullandıklarını kaydetti.
Teknolojinin ilerlemesiyle elektriğe bağımlılığın da arttığını ve yaşanan kesintilerin ciddi sorunlar yarattığını bildiklerini ifade eden TEDAŞ İl Müdürü İlhan Karabulut; “Elektriğe bağımlılığımız arttı. İnsanı canından bezdirecek sorunlar varsa önce onları halletmek gerek. Yani önce hastayı yoğun bakımdan çıkarmak gerek” dedi.
Arsuz hattının yapılmasının önemli bir çalışma olduğunu da vurgulayan Karabulut; “Bu çalışma ile birlikte voltaj düşmeleri kalmadı gibi. Tabi bunu yapınca işimiz bitmedi. Ana hattın ayrıntılarının elden geçirilmesi gerekir. En büyük sıkıntı elektrik kesintisi! A köyünde elektrik yok B ve C köylerinde varsa sorun daha büyük oluyor, muhtarlara baskı artıyor, bak diğerleri çözmüş sen çözemedin diye. İleri gittikçe şikâyetler artıyor. Eskiden her yerde birden kesilirdi, bu tarz şikâyetler olmazdı, sorun büyük, kesildi denirdi. Yeni eklenen trafolarla herhangi bir arıza kesinti yapılan bölge de küçülmüş oluyor. İskenderun-Arsuz arasında 9 trafo yapılacak ve trafo sayısı 14’e çıkmış olacak. İskenderun’daki sorunlardan biri de yer altı çalışmalarının durdurulmuş olması. Nisan ayı içinde cevap bekliyoruz. Cevap geldiği zaman ödenek talebimiz var, yıl içinde tamamlanacak. İki ayrı kaynaktan besleyebilme şansımız olacak. Büyük işin yanı sıra küçük işlerde çıkıyor. Kentin büyümesine bağlı olarak yeni trafolar yapılıyor. Ayrıca yine herkesin ortak sorunlarından biri de sokak lambalarının yanmaması. Bu konuyla da ilgileniyoruz” diye konuştu.
Muhtarlar Sitemkâr Konuştu; İskenderun Üvey Evlat Muamelesi Görüyor
Konuşmasının ardından muhtarların sıkıntılarını dinleyen İl Müdürü Karabulut, adeta bir dokunup bin ah işitti. Elektrik konusunda aslında herkesin sıkıntısının aynı olduğunu söyleyen muhtarlar, İskenderun’un üvey evlat muamelesi gördüğünü ve asıl sıkıntının buradan kaynaklandığını dile getirdiler.
TEDAŞ İlçe Müdürlüğüne başvurduklarında, onların da bir şey yapamadıklarını ifade eden muhtarlar bunun sebebinin de İskenderun’un Hatay’ın en büyük ilçesi, pek çok ilden büyük bir olmasına rağmen ikinci sıraya atılması olduğunu kaydettiler.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet