Skip Navigation Links

Slovenya Büyükelçisi'nden Civelek'e Ziyaret

Slovenya Büyükelçisi'nden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek'e ziyaret

Gündem   A+a-

 
 
Slovenya Büyükelçisi’nden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e ziyaret
 
Slovenya Büyükelçisi Dr.Milan Jazbec, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e ziyarette bulundu.
Büyükelçi’ye ziyaretinde, Slovenya Koper Belediye Başkanı Boris Popovic, IFIMES Başkanı Ziad Becirovic, Slovenya Cumhuriyeti Hatay Fahri Konsolosu Fatih Tosyalı eşlik etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, iki ülke arasındaki sıcak ilişkilerin artması temennisinde bulundu.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Koper ve İskenderun’un liman kenti olmasından dolayı bu yakınlığın daha da artacağına inanıyorum.” dedi.
İskenderun’da bulunmaktan onur duyduğunu belirten Slovenya Büyükelçisi Dr.Milan Jazbec, Fatih Tosyalı’nın Fahri Konsolosluğunu resmi olarak ilk Belediye Başkanı Dr.Yusuf Civelek’in duymasının önemli olduğunu söyledi.
Slovenya Büyükelçisi Dr.Milan Jazbec, “Özellikle bu iki şehrin liman şehri olması, insanlarının sıcak kanlı ve büyük şehirleri olması çok önemli noktalar. Bu iki şehrin kardeş şehirler olup birlikte çalışma yapması noktasındaki bir çok konuyu çok önemsiyoruz” dedi.
Büyükelçi, Slovenya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin ortak çerçevesini çizen ve stratejik anlaşma içerisinde sivil toplum örgütlerinin birbiriyle ilişkiye girmesi, ortak hareket etmesi konusunda imzalanmış çerçeve antlaşmasını, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e verdi.
 
‘Birlikte yapacaklarımız konusunda çok ümitliyiz’
Koper Belediye Başkanı Boris Popovic, İskenderun hakkında çok şey duyduğunu belirterek, “Her iki şehrin birlikte ortak yapacağı işler konusunda çok ümitliyiz. Birlikte yapacak çok şey var. Avrupa’nın ortasında küçük ama güzel ülkeyiz. Konum itibarıyla nasıl Türkiye stratejik konumdaysa biz de stratejik konumdayız. Biz de bir liman kentiyiz. Bir çok kişiyle, ülkeyle çevremizde Avusturya, İtalya, Macaristan ile ilişkilerimiz var. Hem bu ülkeler, hem iyi niyet diyaloglarımız ve karşılıklı ilişkilerimiz aracılığıyla bu iki liman şehrinin birbirleriyle koordinasyon ve ortaklığının iyi olacağını ve birlikte çok çeşitli işler yapılabileceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
İskenderun gibi Koper’de de bir üniversite olduğuna dikkat çekerek, üniversitelerarası iletişimle çeşitli faaliyetler yapılabileceğini belirten Koper Belediye Başkanı, “Onun dışında öğrenci değişimi yapılabilir. Özellikle küçük yaştaki çocuklar bizim şehrimize gelebilir. Onları orada karşılayabiliriz. Bizim şehrimizden çocuklarla arkadaş olur. Slovenya’nın nasıl bir yer olduğunu görebilirler. Bunlar güzel kaynaşmaya yol açar. Küçük çocuklar arasında hızlı kaynaşma ve karşılıklı birbirini tanıma süreci gelişir” diye konuştu.
 
‘Her topluluk bir odanın dünyaya bakan ayrı penceresi’
Teknolojinin gelişmesiyle dünyanın küçüldüğünü, insanların yalnızlaştığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bizim burada göz göze ve yüz yüze gelmemizin, birlikte olmamızın yerini hiçbir şey sağlayamaz” dedi.
İskenderun’un Koper gibi çok eski bir liman kenti olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Büyük İskender tarafından binlerce yıl önce kurulmuş, Doğu Akdeniz’in çok önemli stratejik liman kenti. Türkiye zaten kendi oluşumu itibarıyla Asya ve Avrupa arasında kendisi bir köprü ülkedir” diye konuştu.
İskenderun’da her türlü etnik köken ve inançtan insanımızın bir arada yaşadığını ve bunun çok güzel olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çeşitli inanç ve topluluktan olan insanları bir odanın dünyaya bakan ayrı bir penceresi olarak düşündüğünü belirterek, “Dünyaya bir pencereden bakmak farklı dört-beş pencereden birden bakmak farklı. Şimdi ayrıca bir penceremiz daha oldu diye düşünüyorum. Ben de bu dostluk ve birlikteliğin mutlaka devamının sağlanması için elimden geleni yapacağım. Buna dünyanın da, bizlerin de, çocuklarımızın da, gençlerimizin geleceğinin de ihtiyacı var. Bundan dolayı geldiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.
Ziyarette konuşan Slovenya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Fatih Tosyalı, “Umut ederim ki bu buluşmayla her iki ülke için ticari, ekonomik ve sosyal alanda ilişkiler devam eder” diye konuştu.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Slovenya Büyükelçisi Dr.Milan Jazbec’e, Koper Belediye Başkanı Boris Popovic’e ve Fahri Konsolos Fatih Tosyalı’ya İskenderun tabağı ve İskenderun’un eski ve yeni fotoğraflarından oluşan İskenderun albümü verdi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet