Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Büyük Ortadoğu Projesini Yakından Endişeyle İzliyoruz'

Chp Hatay Milletvekili Av.Refik Eryılmaz 'Büyük Ortadoğu Projesinin Suriye Ayağını İbret Ve Endişeyle İzliyoruz'

Gündem   A+a-

Chp Hatay Milletvekili Av.Refik Eryılmaz
“Büyük Ortadoğu Projesinin Suriye Ayağını
İbret Ve Endişeyle İzliyoruz”
 
Milletvekili Av. Refik Eryılmaz,Türkiye-Suriye sınırında yaşanan mülteci sorunu ile ilgili bilgi almak ve incelemelerde bulunmak üzere Yayladağı’na gitti.
CHP Hatay Milletvekili Av.Refik Eryılmaz beraberinde Samandağ Belediye CHP Meclis Üyesi Av. Anıl Cevahir Can, Av. Nevzat Şahinoğulları ve Rasim Hişmioğulları Yayladığı’na giderek Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat ile bir araya geldi.
 
Eryılmaz,Şu ana kadar Suriye’den Türkiye’ye yaklaşık 11.000 Civarında mültecinin giriş yaptığını, mülteci girişinin de devam ettiğini, gelen mültecilerin bir kısmının,Altınözü ve Reyhanlı’da kurulan çadırlara yerleştirildiğini ayrıca Antakya Merkeze bağlı Apaydın köyüne kurulacak çadırlara da mültecilerin yerleştirileceğinin tespit edildiğini belirtti.
 
Bundan sonra ne kadar mültecinin daha Türkiye’ye kabul edileceğinin belli olmadığını bu konuda da Hükümet yetkililerinin tatmin edici bir açıklama yapmadığını ayrıca bu mültecilerin Türkiye’de sürekli ikamet edilip edilmeyeceğinin de belli olmadığını ifade eden Eryılmaz,hükümetin derhal kamuoyuna bu konuda açıklama yapması gerektiğini belirtti.
 
Suriye’den gelen mülteciler ile ilgili Türk ve Suriye yetkililerinin farklı açıklamalar yapmış olmasının insanların kafasını karıştırmıştır.
 
Gelen mültecilerin bir kısmının döndüğü ifade edilirken bir kısmının ise halen gelmeye devam ettiğinin belirtilmesinin düşündürücü olduğunu ifade eden Eryılmaz,Bu mülteciler için sınırda bir tampon bölge oluşturularak bu tampon bölgede kurulacak çadırlara yerleştirilmesi gerektiğini ancak bunun yapılmadığını ve gelen mültecilerin doğrudan Türkiye sınırlarında,ilçe merkezlerinde kurulan çadır kamplara yerleştirildiğini ve bunun ileride ciddi bir sorun yaratabileceğini ifade etti.
 
Yaşanan bu olayların Büyük Ortadoğu projesinin bir ayağı olduğu konusunda çok ciddi şüphelerin olduğu,ABD ve İsrail’in kendisine muhalif olarak gördüğü Suriye yönetimini değiştirmek için düğmeye bastıkları ve bu mülteci hareketine zemin hazırladıkları ve böylece Suriye yönetimini dünya kamuoyu önünde baskıcı ve uluslararası kurallara aykırı hareket eden bir yönetim olarak gösterip devirmeyi amaçladığı anlaşılmaktadır.ABD,Dünya kamuoyunun dikkatini bu bölgeye çekmek ve amacına ulaşmak için Angelina Joly’i dahi Hatay’a göndermiştir.
 
Daha önce Tunus’ta başlayıp,Libya,Mısır,Bahreyn ve Yemen’de devam eden ayaklanmaların ABD’nin Büyük Ortadoğu projesi çerçevesinde gelişen olaylar olduğunu ABD ve İsrail’in Ortadoğu’yu yeniden şekillendirmeye çalıştığını ve Suriye’de yaşanan olayların da bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
 
Eryılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı olduğu ve bu proje kapsamında kendisine önemli bir görev verildiği yönündeki açıklamaları dikkate alındığında,yaşananların sıradan bir demokrasi talebi olmadığı da anlaşılmaktadır.
 
Dışişleri bakanımızın,Suriye’nin acilen demokrasi açılımı yapması gerektiği yoksa çok kötü şeylerin olabileceği yönündeki açıklamaları da düşündürücüdür.Daha düne kadar Suriye yönetimini dost ve müttefik ülke olarak değerlendiren,henüz iki ay önce Suriye ile ortak barış ve kardeşlik barajının temelini atan ve karşılıklı vize muafiyeti dahil olmak üzere,Türk vatandaşlarını Suriye’de yatırım yapmaya davet eden ayrıca Suriye Devlet başkanı Beşşar Esad’a “kardeşim” diye hitap eden başbakan ve hükümeti ne oldu da bu kadar kısa sürede böyle bir demokratikleşme talebinde bulunma gereği görmüştür.
 
Bu yaşananlardan bölge halkımız derin bir endişe duymaktadır.Biz bu olayların yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.Suriye halkı ile Türk halkı kardeştir,kardeş olmaya devam edecektir.Emperyalist güçlerin çıkarlarına hizmet edecek bir mezhep çatışmasına kesinlikle izin verilmeyecektir.Bütün halkımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.”
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş