Skip Navigation Links

Dörtyol Belediyesi Yayla Yollarını Temizledi

Dörtyol Belediyesi Topaktaş yaylasına ulaşım yolunu açtı...

Dörtyol Belediyesi Yayla Yollarını Temizledi

Dörtyol   A+a-

Yahyalı Yaylasından itibaren yaklaşık bir aydır kar nedeniyle kapalı bulunan Topaktaş yolu Dörtyol Belediyesi Fen İşlerine bağlı ekiplerin müdahalesiyle ulaşıma açıldı.

Geçtiğimiz ay meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle Yahyalı ve Bekmezci Yaylalarında ulaşım yolu kapandı.

Yaklaşık bir aydır ulaşılamayan Topaktaş Yaylasına önceki gün Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un talimatıyla, Dörtyol Belediyesi Fen işleri Müdürlüğüne bağlı ekip müdahale ederek çalışma başlattı. 13 kilometrelik yayla yolu kardan temizlenirken, 6 kilometrelik bölümde ise bakım ve onarım yapıldı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Yaylalarımız sadece yazın sıcaktan korunmak amacıyla değil, kış aylarında da şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen hemşerilerimizin uğrak yerlerinden biri. En azından hafta sonları günü birlik hemşerilerimiz yaylara çıkmakta, oradaki evlerinin ve ağaçlarının bakımını ve kontrollerini yapmaktalar. Bir aydır özellikle yoğun bir yerleşime sahip Topaktaş yaylamıza kar nedeniyle ulaşılamıyordu. Ekiplerimiz bir günlük yoğun mesaj ile yayla yolunu hemşerilerimizin kullanımına açtılar” dedi.

Topaktaş Yaylası Koruma ve Güzelleştirme Dernek Başkanı Mehmet Çankır’da sorumluluk alanında olmamasına rağmen Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’un taleplerine olumlu yanıt verdiğini belirterek; “Başkanımıza yayla yolumuzun kapalı olduğunu ilettiğimizde bizleri kırmayarak ekipleri görevlendirdi. Dörtyol Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne ait 1 kepçe ve 1 greyderle önceki gün sabah saat 08;00’da dört belediye ve dörtte yayla görevlimiz olmak üzere sekiz kişilik bir ekiple yollarımızın temizliğini ve bakımını gerçekleştirdik. Çalışmalar akşam saat 18;00’a kadar devam etti. Şu anda yayla yollarımız teniz. Dörtyol Belediye Başkanı Sayın Yaşar Toksoy’a şahsım ve yayla sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.         

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet