Skip Navigation Links

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olmayın!

Sunuma İTSO Yönetimi ve Meslek Oda Başkanları katıldı.. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek çalışmaları paylaştı..

Gündem   A+a-


 
Sunuma İTSO Yönetimi ve Meslek Oda Başkanları katıldı.. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek çalışmaları paylaştı..
Çalışmaları paylaşmak üzere İTSO Meclis Salonu’na giren İskenderun Belediye Başkanı Doktor Yusuf Civelek, basınla selamlaşırken “Bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunmaz” sözünü söyleyerek aleyhine yazılar yazan gazetecilere de gönderme yaptı..
 
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, üç yıllık faaliyetleri ve devam eden çalışmaları paylaştı.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantı salonunda düzenlenen sunuma, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (İTSO) Halil Şahin, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Binbay, İTSO yönetim kurulu üyeleri ve Meslek Odalarının başkanları katıldı.
Çalışmalara ilk olarak İskenderun’un en acil ve hayati sorunlarını çözmekle başlandığını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, toplumun barış ve huzurunu tesis etmek amacıyla uzun yıllar ihmal edilmiş olan tepe mahallelerin daha yaşanabilir olması için çalışma yapıldığını söyledi.
Esnafta rahatlama sağlandığını vurgulayan Belediye Başkanı, geçmişte belediye ve devletin kurumları arasında yaşanan sürtüşmelerin giderildiğini ve işbirliği ve diyalog içerisinde çalışıldığını kaydetti.
İskenderun’un en hayati sorunu olan içme suyu konusunda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, eskimiş su şebekesi nedeniyle yüzde 70 su kaybı ve ayda yaklaşık 250 defa su patlağı oluştuğunu, bu nedenle asfaltın sürekli delinmek zorunda kaldığını söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Vatandaşlarımız 18 ay sonra musluktan içilebilir ve kesintisiz suya kavuşacak. Bu hem ekonomi sağlayacak hem de vatandaşı rahatlatacak” dedi.
İskenderun’u çöp kokusu ve dumanından, haşeretten ve 3.5 ton vahşi depolamadan kurtarıldığını, uzayan bürokratik işlemlerin ardından Çöp fabrikasının yapımına başladığını belirten Belediye Başkanı, ayrıştırma tesislerinin bitimiyle de 1.5 yıl sonra elektrik enerjisi ve gübre üretimi başlayacağını ifade etti.
Yapılan çok büyük drenaj kanalları sayesinde sert yağmura rağmen su baskını olmadığını anımsatan Başkan, drenaj kanalı yapım çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
TEM otoyolunda geçmişte yanlış yapılan drenaj kanalı nedeniyle Gülen kolejinin civarında oluşan toprak kaymasını gidermek amacıyla yapılan projenin hayata geçirileceğini belirten Başkan, doğalgaz, su, elektrik döşeme çalışmasının başladığını kaydetti.
Elektrik şebekesinin yeraltına alınması konusunda 1999 yılında ihale yapıldığını ancak Tedaş ve belediye arasında yaşanan sıkıntı nedeniyle bunun gerçekleşmediğini anımsatan Başkan, “Bu sorun olmasaydı o zaman yapılırdı” dedi ve çalışmanın başladığını söyledi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Su, doğalgaz, elektrik birlikte yapılıyor. Bu şanstır. En geç iki yıl sonra kanallar dahil altyapı bitmiş olacak. Üstüne asfalt dökeceğiz. Ondan sonra altyapısı çok sağlam bir kent haline gelmiş olacak. Altyapı olmayan kentin üstyapısı tutmuyor” diye konuştu.
Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldığını, bu kapsamda Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri açıldığını anlatan Belediye Başkanı, “Kadınlarımıza çeşitli ücretsiz kurslar veriyoruz. Seramik fırınları kuruldu, kadınlarımız seramik yapıyor. 1500 civarında kadın sertifika aldı bir çoğu iş buldu. Hem de terapi merkezi oluyor” dedi.
Federasyon kriterlerinde tenis kortu ve buz pateni pisti yapıldığını, KKTC kurucu cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın adının yaşatılacağını belirten Başkan, merhum cumhurbaşkanının oğlu Serdar Denktaş’ın tesisi gezerek çok beğendiğini söyledi.
Belediyenin borcuna rağmen sanayide 18 dönüm yer alınarak çok güzel projeli yeni İtfaiye Müdürlüğü binası yapıldığını ve bir ay sonra taşınacağını açıklayan Başkan, burada deprem ve kriz anında müdahale amacıyla kriz merkezi oluşacağını belirtti.
İtfaiye binasında 237 tane yangın hidrantı olacağını ve ayrıca skada sistemi ilavesiyle, bütün altyapının bilgisayar kontrolünde tutulacağını anlatan Belediye Başkanı, yeni tüp deposu yapıldığını ve tüp depolarının taşınacağını vurguladı.
Sivrisinek ve haşere sorununun alınan ilaçlama araç filosuyla daha ekonomik şekilde çözüldüğünü belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.civelek, “Belediyemizin araç parkurunu güçlendirdik ve güçlendirmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.
Toptan Sebze ve Meyve Halinin çok modern bir şekilde yapıldığını ve eskisinin yıkıldığını anlatan Başkan, Belediye garajının Çankaya mezarlığının oraya taşınacağını, oranın da yıkılarak İskenderun’a çok büyük yerler açılmış olacağını ifade etti.
Birçok oyun parkı yapıldığını ve yeni yeşil alan ve oyun parkları yapılacağını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, menfez çalışmaları yapıldığını ve baks kanallar üzerinden yeni servis yolları açıldığını kaydetti.
Dar ve çatlak olan köprünün yenileneceğini ve servis yollarını da tam olarak karşılamış olacağını belirten Başkan, sahilde düzenleme çalışması yapıldığını ifade etti.
Yeni sosyal tesisler yapıldığını ve sayının arttırılacağını vurgulayan Başkan, eski ve yanan Kılçık’ın yerine çok güzel bir rikah salonu yapımının başlayacağını kaydetti.
Yaz kurslarında 8 bine yakın gencin sportif müsabakaya katıldığını anımsatan Başkan, kültürümüzü yaşatmak amacıyla Kent Müzesi’nin restorasyon çalışmasının sürdüğünü söyledi.
İskenderun’un yer yer deniz seviyesinin altında olduğunu, bu nedenle birkaç tane motor konularak, saniyede 1200 litre suyun denize deşarj edildiğini belirten Başkan, şiddetli yağışa rağmen su birikintisi yaşanmamasında bunun önemli faktörü bulunduğunu belirtti.
Yeni imar planı yapılacağını belirten Başkan, Koruma amaçlı imar planı çalışması kapsamında birinci derece sit alanı tesbit edildiğini ifade etti.
Trafik ulaşım planı yapıldığını, araçların sayıldığını anlatan Başkan, trafiğin bilimsel olarak çözüleceğini ve iki-üç yerde çok katlı otopark yapılacağını kaydetti.
Vatandaşların yerlere çekirdek kabuğu atmaması amacıyla kırmadan bunu çözeceklerini belirten Başkan, denizle halkı buluşturmak amacıyla iskele yapılacağını söyledi.
İskenderun’a otel gerektiğini belirten Başkan, 1990’da duran limanın yeniden çalışmasıyla çok büyük hareketliliğin de başlayacağını söyledi.
İTSO Başkanı Halil Şahin de yaptığı konuşmasında, çalışmalarla ilgili geniş ve kapsamlı bilgi vererek bilgilendiren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür etti.
Belediyenin konsensüs içinde olmasının güzel olduğunu vurgulayan İTSO Başkanı Halil Şahin, “Bize düşen görevde yanınızdayız” dedi.
Otel konusunda çalışmalar yapıldığını ancak bunda başarılı olamadıklarını anlatan İTSO Başkanı Halil Şahin, “Her zaman belediye ve resmi kurumlarla iyi ilişki içinde görevimizi sürdürdük. Konumumuz bunu gerektiriyor. Katkı sağlarsak mutlu oluruz. Her zaman yanınızdayız. Çalışmalarınızın devamını diliyoruz. Daha güzel işler yapacağınıza inanıyoruz” diye konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet