Skip Navigation Links

Üzerimize Düşen Görevler Var

CHP’li Şahutoğlu Konuştu.

Üzerimize Düşen Görevler VarWeb
TV

Gündem   A+a-

2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 10. Sıra Milletvekili Adayı olan ve 2015 Haziran genel seçimlerinde bir kez daha CHP’den Hatay Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan İskenderun’un sevilen hekimi Operatör Dr. Yılmaz Şahutuğlu, siyasetin uzun soluklu bir maraton olduğunu işaret edip, CHP’de bir nefer gibi çalışmaya devam edeceğini söyledi. Şahutuğlu; “Türkiye’de yoksulluk, işsizlik arttı. İçeride barış ve huzur ortamı yok. Dışarıda ise komşularımız ile kavgalı bir hale geldik. Ekonomik anlamda çöktük. Yaşananlardan Hatay’ımız maddi ve manevi en çok yara alan şehirlerimizin başında geliyor. Üzerimize düşen görevler var” dedi.
Siyaset Toplumun Can Damarı
Siyasetin toplumun can damarı olduğuna dikkat çeken Şahutoğlu; “ben siyasetin uzun soluklu bir maraton olduğunu düşünüyorum. Geçen dönemde 10. Sırada milletvekili adayı olmama rağmen partimizin başarısı adına elimden gelen tüm gayretli çalışmalar içerisinde yer aldım. Ancak siyasette devamlılığın mümkün olduğu mertebe de noksansız ve kesintisiz bir şekilde olması gerektiğini savunanlardanım. Çünkü siyasetçinin toplumda başarılı olmasının yegâne yolunun toplumda güven telkin etmesi gerektiğine inanıyorum. Siz siyaset sahnesinde mevsimsel hareket ederseniz yani seçimden seçime davranış örneği sergilenirse burada toplum ve parti örgütü nezdinde saygınlığınız olmaz. Ben 2009 genel seçimlerinde bugüne kadar aralıksız olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün etkinliklerinde, siyasi çalışmalarında en aktif rol alan isimlerden biriyim. En son geride bıraktığımız 2014 yerel seçimlerinde de hem büyükşehir belediyesi olsun hem ilçe belediyelerimizin çalışmalarında yine yapmam gereken ne varsa o çalışmaların içerisinde aktif olarak yer aldım. Ben siyasetin toplumun can damarı olduğuna inanlardanım. Türkiye’de şu an mevcut siyasi iktidarın ülkemizi iyi yönetemediğini düşünüyorum. İyi yönetemediğini düşünmemin haklı birçok nedeni var. İstatistik verilere bakıldığında işsizliğin çözülemediğini bilakis arttığını görebiliyoruz. İnsanların yoksulluğunun düzelmediğini yine bilakis arttığını görüyoruz. İçeride barış ve huzur ortamının sıkıntıda ve insanların gergin bir şekilde hayat sürdüğünü, dışarıda bütün komşularımızla sorunlu olduğumuzu ve kavgalı duruma düştüğümüz ortada. Bu gerginlikler bilhassa sınır illerimizden özellikle Hatay’ımızı maddi ve manevi olarak olumsuz etkilemiştir. Bu yüzden bu sıkıntıların aşılması noktasında ülkemizin Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı vardır. Ben CHP’nin sağlıklı ve sağlam bir duruş sergilediğine inanıyorum. O yüzdendir ki yeniden siyaset sahnesindeyim ” dedi.
Ön Seçim Yöntemi Uygulanmalı!
Son olarak milletvekili adaylarının belirlenmesi noktasında ön seçim yönteminin uygulanması gerektiğini dile getiren Şahutoğlu, hekimlerin siyaset arenasında olmasının tabandan karşılık almalarından kaynaklandığını kaydetti. Şahutoğlu: “ben milletvekili adaylarının kesinlikle ön seçim yöntemiyle belirlenmesi taraftarıyım. Bu durumun savunulmasını en çok dillendiren isimlerden biriyim. Gerek parti teşkilatları ziyaretlerimizde gerek halk ile bir araya geldiğimiz de milletvekili adaylarının genel merkez atamasından ziyade ön seçim sistemi ile belirlenmesi gerektiği kanısına varıyoruz. Bu durumun 2 önemli gerekçesi var. Her şeyden önce tabanın iradesi ile seçilecek milletvekili Ankara’ya daha güçlü gidecektir. Biz CHP’nin değil Hatay’ın vekili olmak istiyoruz. Biliyorsunuz ki hekimler mesleki pratiklerinde insanlarla yakinen ilgileniyorlar. Hekimlik hep iyi yönde anılan bir meslek… Siyasi partiler de aday belirler iken tabanda karşılığı olan insanların olmasınaönem gösterirler. Tabandan karşılık bulma konusunda bu mesleğin mensuplarının şanslı olduğuna inanıyorum” açıklamasına yer verdi.

Üzerimize Düşen Görevler Var videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet