Skip Navigation Links

Durmak Yok Hayra Devam..

Reyhanlı’da Erol Ayhan Tosyalı Öğrenci Yurdu ve Spor Salonu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Durmak Yok Hayra Devam..Web
TV

Eğitim   A+a-

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Birçok İl/İlçede hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimizin sayısını şaşırır olduk” dedi ve ekledi;

    DURMAK YOK, HAYRA DEVAM!

    Tosyalı Holding tarafından Reyhanlı’da yapımına başlanacak olan Erol Ayhan Tosyalı Öğrenci Yurdu ve Spor Salonu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Reyhanlı halkının ihtiyaçları doğrultusunda yapılacak olan Kız Öğrenci Yurdu ve Spor Salonu, mimari yapısı bakımından Selçuklu mimarisi esas alınarak projelendirildi. 

   Törende konuşan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Büyük önem verdiğimiz bu projelerimiz sayısını şaşıracağımız kadar çok oldu” dedi.

   2013 yılında düzenlenen protokol ile Reyhanlı halkına kazandırılacak olan Erol Ayhan Tosyalı Kız Öğrenci Yurdu ve Spor Salonu’nun temel atma törenine; AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Hatay Valisi Ercan Topaca, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Tosyalı, Ayhan Tosyalı, Tosyalı ailesinin büyüğü Hacı Pervin Tosyalı, Türkiye Gazetesi Köşe Yazarı Rahim Er, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri davetliler ve öğrenciler katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan temel atma töreninde ilk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, kız öğrenci yurdu ve spor salonunun teknik ve fiziki yapıları ile ilgili bilgiler verdi.

    Daha sonra konuşma kürsüsüne gelen Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler ise, Reyhanlı’nın günden güne büyüdüğünü ifade etti. Tosyalı ailesinin Reyhanlı’ya böylesi bir yurdu ve spor salonunu kazandıracak olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Kaymakam Güler, Reyhanlı halkı adına Tosyalı ailesine teşekkür ederek, ülkemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Temel atma töreninde konuşan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Holding olarak olmazlarımızdan biri sosyal sorumluluk projelerimizdir” dedi. Hem dünyevi hem de uhrevi eserler yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Geçtiğimiz hafta Başbakanımızın da katıldığı törenle Osmaniye’de ülkemize kazandıracağımız bir tesisimizin daha temelini attık. Şimdi ise Reyhanlı’da bölge halkımıza kazandıracağımız Kız Öğrenci Yurdumuz ve Spor Salonu’nun temelini atıyoruz. Bu eserimizin hemen yanı başında Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve öğrenci yurdunu da eğitime kazandıracağız. Temelini atacağımız Erol Ayhan Tosyalı Kız Öğrenci Yurdu ve Spor Salonumuzu da en güzel şekilde inşaa edip, inşallah önümüzdeki Eylül ayında eğitim ve öğretime açacağız. Bizler bölgemizden kazandığımıza yine bölgemize harcıyoruz. Sayın valim bu projelerimizin öncülüğünü sizler yapıyorsunuz. Kız yurdumuz ve spor salonumuzun ülkemize ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

    AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise konuşmasında, gelişen ve büyüyen Türkiye’de kaliteli eğitimin her geçen gün arttığını belirterek, Tosyalı Ailesi’ne ülkeye ve bölgeye sunduğu katkılarndan ötürü teşekkür etti.

    Törende son olarak konuşan Hatay Valisi Ercan Topaca ise, Hatay’ın eğitim anlamında çok mesafe kat ettiğini söyledi. Artık her şeyi devletimizden beklemenin yanlış olduğunu savunan Vali Topaca, “Eğitim bir ülkenin kalkınması için son derece önemlidir. Güçlü nesiller yetiştirmek istiyorsak, gençlerimize yeterince önem ve değer vermeliyiz. Tosyalı Holding bu bağlamda bölgemiz için bir şanstır. Fuat bey, kardeşleri Ayhan ve Fatih bey ülkemizin kalkınması için gece gündüz çalışıyorlar. Allah onların sayısını arttırsın. Ben kendilerini yetiştiren anneleri Pervin Hanıma da huzurlarınızda sonsuz teşekkür ediyorum. Kız öğrenci yurdumuz ve spor salonumuzun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

    Yapılan konuşmaların ardından Erol Ayhan Tosyalı Kız Öğrenci Yurdu ve Spor Salonu’nun temeli atıldı.

E.AYHAN TOSYALI KIZ ÖĞRENCİ YURDU VE KAPALI SPOR SALONU HAKKINDA TEKNİK BİLGİLER;

    Her iki yapıda 7868 parsel üzerine yerleştirilmiş olup, Kız Yurdu  bodrum kat + 4 kattan oluşmaktadır. Toplam inşaat alanı 4.900 m²’dir.

    Kız Yurdu 150 kişilik yatakhanesi, 280 kişilik yemekhanesi, 6 adet çalışma ve etüd odaları ile hizmet verecektir. Selçuklu mimarisinin hakim olduğu yapıda dış cephede yalıtım uygulaması da yapılacaktır.

    Yine yurt alanı içerisinde öğrencilere hizmet verecek olan 2 adet voleybol, 2 adet basketbol sahaları, kamelya ve çim alanlarda yer almaktadır.

    Kız Yurduna bitişik olarak oluşturulacak Kapalı Spor Salonu da 600 m² oturum alanına sahiptir. Bunun 430 m²’si spor alanı, 170 m²’si de 72 kişilik oturma bölümünün ve soyunma alanlarının olduğu kısımlardan oluşmaktadır.

Durmak Yok Hayra Devam.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet