Skip Navigation Links

SBL'nin Temelini Attı

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'nın geçtiğimiz şubat ayında Tosçelik Osmaniye Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesisleri'nin açılışın

Gündem   A+a-

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın geçtiğimiz şubat ayında Tosçelik Osmaniye Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesisleri’nin açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sözünü verdiği Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi’nin (SBL) temeli atıldı. Sırada kapalı spor salonu var..


Başbakan’a verdiği sözü tuttu
SBL’nin temelini attı


Türkiye demir-çelik sektöründe bugüne kadar yaptığı yatırımlarla büyük başarılara imza atan Tosyalı Holding, sorumluluk alanlarındaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, bu yılın Şubat ayında hizmete giren Tosçelik Osmaniye Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesisleri’nin açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sözünü verdiği Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi’nin temeli, Osmaniye’de büyük bir coşku ve gururla atıldı.

Tosyalı’dan dev bir eğitim yatırımı daha..

Tosyalı Holding tarafından Osmaniye Fakıuşağı Eğitim Kampüsü bölgesinde inşa edilecek olan Sosyal Bilimler Lisesi’nin temel atma törenine AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Durdu Mehmet Kastal ve Mete Doğruer, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye vali yardımcıları Hüseyin Doğan, Hayrettin Çiftçi, Mehmet Sadık Tunç, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Orhan Büyükalaca, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Ali Sait Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceylan, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Osman Erkal, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Arif Taşkaya, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Tosyalı Holding CEO’su Suhat Korkmaz ile birlikte çok sayıda davetli topluluğu katılım gösterdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak konuşan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosçelik’in sadece yatırımlarla değil, çevresine de sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki yatırımlarıyla hizmet eden bir topluluk olduğunu söyledi. Bu yıl çelik boru sektöründe birçok üreticinin Tosçelik’in arkasında sıralandığını kaydeden Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

“BU ESERİ GELECEK YILA YETİŞTİRECEĞİZ”
4 sene önce Hatay’a Tosçelik Fen Lisesi kazandırdıklarını hatırlatan Tosyalı, bununla birlikte geçtiğimiz ay içerisinde Hacı Pervin Tosyalı Sevgi Evleri’nin temelini attıklarını, bu yatırımı da 23 Nisan’a yetiştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.
Yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olacak olan Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi’nin detaylarına ışık tutan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Öncelikle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Osmaniye Valimiz Celalettin Cerrah’a bizleri Osmaniye için son derece faydalı projelere imza atmak üzere teşvik ettikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Bu topraklardan aldığımızı yine bu topraklara verme bilincinde olan bir şirket olarak, toplumsal alanda ve eğitim alanındaki projelerimize ara vermeden devam ediyoruz. Bu eseri gelecek yıl eğitim ve öğretime yetiştirmeye çalışacağız. Ve Osmaniye’ye ve ülkemize hediye edeceğiz. Osmaniye milletvekillerimiz Durdu Mehmet Kastal ve Mete Doğruer’in çok büyük destekleri oldu. Sizlerden aldığımız güçle yatırımlarımıza devam edeceğiz. Osmaniye Yassı ve Yapısal Üretim Tesisleri’ne ek ilave yatırımımızla 1500 kişiyi daha istihdam edeceğiz. Bizleri onurlandıran tüm konuklarımıza teşekkür ediyor, Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi’nin başta Osmaniye olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde görüş ortaya koydu.


“OSMANİYE VE MİLLİ EĞİTİM ADINA BÜYÜK BİR KAZANÇ”
Ardından konuşan Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Ali Said Çalışkan, Osmaniye’ye Sosyal Bilimler Lisesi gibi nitelikli bir okulun kazandırılması adına atılacak temelden duyduğu mutluluğu alanda bulunanlarla paylaşarak,”Bizlere bu mutluluğu yaşatan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve ailesine şükranlarımı sunuyorum. 27.si ilimizde açılacak olan sosyal bilimler lisesi, 1 yıl hazırlık üzerine 4 yıl eğitim-öğretim veren, en başta edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmek, toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli bir şekilde katkıda bulunmak üzere kuruluyor. 2003 yılında açılan sosyal bilimler liseleri son 2 yıldır mezun vermektedir. Mezunlarının da yüzde 70’i lisans yerleştirme sınavında ilk 1000 diliminde yer almaktadır. Bu da gösteriyor ki okulun müfredatı, eğitim metodu ve öğrencilerin kapasitesi sosyal bilimler liselerini Türkiye’nin en gözde okullarından biri haline getirmiştir. Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi’nin eğitim ve öğretime başlamasıyla önümüzdeki yıllarda Osmaniye eğitimde hedeflenen noktaya ulaşacaktır. Ülkemizde sayısı 26 olan sosyal bilimler liselerinin 27. sinin Osmaniye gibi sözel yetenek alanında potansiyele sahip bir ilde açılması, sosyal bilimler liselerinin açılma amacına hizmet edeceği muhakkaktır. İlimizin bu enerjisinin sinerjiye dönüştürülmesi hem ilimiz ve bölgemiz açısından hem de ülkemizin milli eğitimi açısından büyük önem taşımaktadır. İlimizin eğitim kalitesinin yükselmesi, altyapı problemlerinin çözülmesi noktasında gayret ve hizmetlerini esirgemeyen Osmaniye Valimiz Celalettin Cerrah’a, milletvekillerimize ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı başta olmak üzere, tüm emeği geçenlere minnet ve şükranlarımı sunuyorum” ifadesinde bulundu.

“DEVASA BİR EĞİTİM YATIRIMI”
Son olarak konuşan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Tosyalı Ailesi’nin bu eğitim yatırımıyla Osmaniye’nin geleceğini inşa etme noktasında büyük bir paya sahip olacağına dikkat çektiği açıklamasında, “Bugün geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yeni bir bilim ve irfan yuvasına kavuşmasının, ilimize güzide bir eğitim kurumunu daha kazandırmanın sevinci ve gururu ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi Türkiye’nin 27. sosyal bilimler lisesi olacaktır. Bu kurum 16 dersliği, 416 öğrenci kapasitesi ile devasa bir eğitim yatırımı olma özelliği taşımaktadır. Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi’ni eğitimimize kazandıracak olan, bu mutlu anı bizlere yaşatan Tosyalı Ailesi’ne şahsım ve Osmaniye halkı adına teşekkür ediyorum. Şüphesiz ki Tosyalı Ailesi bu eğitim yatırımıyla Osmaniye’nin geleceğini inşa etme noktasında büyük bir paya sahip olacaktır. Böylesine erdemli bir davranışı sergileyebilen, sosyal sorumluluk adına yaşadığı topluma büyük katkıları olan ve olmaya da devam eden Tosyalı Ailesi, Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın deyimiyle ‘Bu topraklardan aldığını, yine bu topraklara verme’ bilincinde olan bir ailedir. Devlet ve hayırsever işbirliğiyle gerçekleştirilen yatırımlar, kalite ve çağdaş bir eğitim için elzemdir. Temelini atmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuz Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi, eğitim için koyduğumuz hedeflere bizleri daha da yaklaştıracaktır. Hayırseverimiz Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya ve Tosyalı Ailesi’ne, Osmaniye’nin eğitimine ve Türkiye’nin geleceğine sağladıkları gerek maddi katkılar, gerekse bizlerle paylaştıkları zaman, emek ve bilgileri için şahsım ve tüm Osmaniye halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye milletvekilleri, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Ali Said Çalışkan, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Tosyalı Holding CEO’su Suhat Korkmaz ve protokol üyeleri tarafından Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi’nin temeline ilk harcı döken butona basıldı.

3 MİLYON TL’YE MAL OLACAK
Yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olacak olan okulun toplam inşaat alanı 4813 metrekare. Temel atma çalışmaları sırasında zemine yaklaşık 1500 metreküp beton enjekte edilerek zemin emniyet gerilimi 3 kat arttırıldı. Her biri 26 öğrenci kapasiteli 16 derslikte toplam 416 öğrencinin eğitim görebileceği okulun 8 laboratuvarı, çok amaçlı sergi salonu, kapalı spor salonu, kütüphanesi, revir, kantin ve sığınağı bulunuyor. Protokolü 24 Mart 2010’da imzalanan okulun 2011-2012 eğitim-öğretim yılında hizmete girmesi planlanıyor.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet