Skip Navigation Links

Sarıseki İlköğretim Okulu'ndan Müthiş Dinleti

İskenderun'a bağlı Sarıseki İlköğretim Okulu'nda yıl öğrenci ve öğretmenlerden oluşan Türk Halk müziği korosu ve bağlama ekibi velilere ve davetlilere

Gündem   A+a-

 
İskenderun’a bağlı Sarıseki İlköğretim Okulu’nda yıl öğrenci ve öğretmenlerden oluşan Türk Halk müziği korosu ve bağlama ekibi velilere ve davetlilere adeta türkü ziyafeti sundu.
Sarıseki İlköğretim Okulunda okuyan öğrenciler öğretmenleri ile halka adeta mini bir Halk müziği konseri verdiler. İskenderun İlçe Milli Eğitim müdürü Muharrem Keleşoğlu’nun yası sıra İlçe Milli eğitim şube müdürleri, Sarıseki İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Altay, ve çok sayıda davetli topluluğu konseri heyecanla izlediler. Okul bahçesini doludran kadın erken çocuk yüzlerce kişi öğrencilerin çalıp söyledikleri Türkülerle coştular. İskenderun İlçe Milli Eğitim müdürü Muharrem Keleşoğlu, “Kendi öz kültürümüzü öğrenmek ve bu kültürü öğretmek çok önemli.
 
Bu gün burada öğrencilerimiz kendi öz kültürümüzü yansıtan bağlamalarla söyledikleri Türküler çok önemli. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi bu tür kültürel faaliyetlerde bulunmalarını da takdirle karşılıyorum ve bu öğrencilirimizi yetiştiren bağlama hocalarına da teşekkür ediyorum” dedi. Sarıseki İlköğretim Okulu müdürü Mehmet Altay ise, “Okulumuzda sosyal ve kültürel anlamda faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde sürüyor. Bu bağlamda halk müziğine merak saran öğrencilerimize de bağlama kursları veriliyor. Öğrencilerimizde bağlamaya karşı oldukça istekli olmaları sayesinde daha çabuk öğreniyorlar. Bu gece burada öğrencilerimiz hem çaldı hem de söylediler. Zevkle ve heyecanla türk halk müziğinden seçme türküleri birlikte izledik. Velilerimiz ve Sarıseki haklıda okul bahçesinde adeta bir konser dinlediler” dedi. Gecede ayrıca emeği geçenlere ve katkı verenler Plaket takdim edildi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet