Skip Navigation Links

İnsanımızın Sağlığı Bu Kadar Ucuz Olmamalıdır

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Ecz. Ali Aslan çalışmalarını CHP Erzin İlçe Başkanı ALİ SARAR ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek sürdürdü.

Gündem   A+a-

 Samimi bir ortamda geçen görüşmelerde daha çok termik santrallar ve çevre zararları konuşuldu.

Bilindiği gibi Termik Santraller Çevre mevzuatına uygun gibi gözükse de doğaya ve insan sağlığına zarar verdiği bilinmekte ve tüm dünyada termik santrallerden vazgeçilmektedir.

Termik santralların bacasından çıkan zehirli gazlar havadaki nemle birleşip asit yağmuru oluşturmakta. Toprağımıza, tarlamıza, ormanımıza yağmakta ve toprağımızı çoraklaştırmaktadır.

Özellikle Erzin ve Dörtyol bölgemiz narenciye üretiminde ülkemizin göz bebeğidir. Ülkemiz narenciye üretiminin önemli bir kısmı buradan karşılanmaktadır. Termik santralleri kömürü taşıyabildiğiniz her yerde kurabilirsiniz. Ancak narenciyeyi her yerde yetiştiremezsiniz.

 

Ecz. Ali Aslan temiz ve yenilenebilir üretim teknolojilerinin yeterince geliştiğini rüzgâr ve güneş gibi kaynaklardan tüm ihtiyacımızın karşılanabileceğini dile getirerek, sözde gelişmiş ülkelerin kirli teknolojilerini ülkemize gönderdiklerini, hükümetin ise bunu desteklediğini ve teşvik ettiğinden söz ederek, insanımızın sağlığı bu kadar ucuz olmamalıdır dedi.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet