Skip Navigation Links

AKAD DAYANIŞMA GECESİNDE KARDEŞLİK RÜZGARI ESTİ

Destek ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz..

Gündem   A+a-

 Kısa adı AKAD olan Alevi Kültürünü Araştırma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen birlik ve dayanışma gecesi bu yıl da kardeşlik atmosferinde, birlik ve barış mesajlarıyla gerçekleşti. AKAD Yönetim Kurulu Üyeleri tüm misafirlerini kapıda karşıladılar.

İsa Taş Plaza’da gerçekleşen geceye her zamanki gibi ilgi yoğun oldu. Geceye İskenderun ilçe emniyet müdürü Cengiz Başar, Arsuz Belediye başkanı Nazım Culha, CHP ilçe başkanı Süleyman Uyar, Büyükşehir Kültür ve sanat dairesi başkanı Mehmet Mursaloğlu ve İTB başkanı Engin Vayısoğlu’nun yanı sıra bazı STK yöneticileri, siyasiler, milletvekili aday adayları, işadamları ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.
 
 

19 Aralık Maraş katliamında şehit edilen alevi kökenli vatandaşlarımız için anma ve saygı duruşu ile başlayan gecede AKAD başkanı Nihat Yenmiş kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında kardeşlik, birlik ve dayanışma ruhuna değinen Yenmiş, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu süreçte herkesi birliğe, dayanışmaya ve Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmaya çağırdı.

Konuşmasında “Ayrışmaya değil birleşmeye ihtiyacımız var. Etnik ve inanç ayrıştırmalarının kimseye yararı yoktur. Dünyada bu tür yanlış zihniyetler insanlığa zarar vermektedir. İnsanlar inançları yüzünden ötelenmesin, öldürülmesin. Herkes kendi inancını inandığı şekilde yaşasın. Bizim inancımız Yaradan’dan ötürü tüm insanları sevmeyi ve saymayı emreder” diyen Başkan Yenmiş sözlerine şöyle devam etti; “Güzel insanların güzel ilçesi, kardeşliğin sevginin ve hoşgörünün beşiği İskenderun’da yaşayan biz Alevilerin kurduğu AKAD önemli bir toplumsal ihtiyacı gidermek için faaliyet göstermektedir. Derneğimizin bu amaçlara yönelik faaliyetleri yasal zemin çerçevesinde sürdürmekte olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Halen İnşaatı devam eden Alevi Kültür ve İnanç Külliyesi binasının tamamlanması için desteklerinize ihtiyacımız var. 2015 yılında bu hizmet binamızın tamamlanmasını ve hizmete girmesini öngörüyoruz. Destek ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 
AKAD DAYANIŞMA GECESİNDE KARDEŞLİK RÜZGARI ESTİ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet