Skip Navigation Links

Mahmut Reyhani dev bir projenin konuğu oldu..

Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) İnanç Önderleri Başkanı Yazar-Şair 90 yaşındaki yaşayan tarih Mahmut Reyhani, dünya medyasının gündeminde.

Gündem   A+a-

Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) İnanç Önderleri Başkanı Yazar-Şair 90 yaşındaki yaşayan tarih Mahmut Reyhani, dünya medyasının gündeminde.
Kitapları, şiirleri, Türkiye, Cumhuriyet ve Atatürk sevdasıyla kamuoyunun yakından tanıdığı Mahmut Reyhani, aynı zamanda yaşayan bir tarih olma özelliğiyle de dünya genelinde tüm televizyonlarda yayınlanacak “Akdeniz Kültürleri’ne Seyahat” adlı 13 bölümlük belgesele konuk oluyor.

İspanyol Televizoncu Miguel Valls’le Mahmut Reyhani arasında tercümanlık yapan İskenderun Yükselen Oteli İşletmecisi Nihat Karpuz, böyle büyük bir projeye katkı sağladı.
İskenderun’daki evinde yapılan çekimlerde tüm soruları içtenlikle yanıtlayan Mahmut Reyhani, belgesel yayınlandıktan sonra röportajdaki sözleriyle de uzun süre gündemde kalacağa benziyor.
Alevilik’le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Mahmut Reyhani, Alevilik’te inancın temelinin Kur’an-ı Kerim olduğunun altını çizdi.
İspanya hükümeti ve Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin oluşturduğu Akdeniz Kültür Birliği sponsorluğunda hazırlanan belgesel, “Tek bir gelenek, kültür vardır; o da Hz Adem’den gelen. Değişimle birlikte kültürel zenginlik elde edildi” temasıyla hazırlanıyor.
Akdeniz Kültürleri’ne Seyahat adlı 13 bölümlük belgeseli hazırlayan İspanyol Televizyoncu Miguel Valls, Akdeniz Kültür Birliği ülkelerinin sponsorluğunda hazırlanması nedeniyle, isteyen tüm televizyon kanallarına belgeselin ücretsiz verileceğini, amaçlarının Akdeniz’deki ülkelerin kültürlerinin benzerliğini ve bütünlüğünü ortaya koymak olduğunu söyledi.
Evine konuk olduğu ve belgeselde yer almayı kabul eden Mahmut Reyhani’nin elini öpen İspanyol Televizyoncu Miguel Valls, yaptığı jestle de gönülleri fethetti. Mahmut Reyhani’nin Gölgesiz Işıklar adlı kitap serisini de inceleyen Miguel Valls, kitapların İngilizce’ye çevrilerek tüm dünyanın Alevilik konusunda birinci kaynaktan bilgi sahip olmasını sağlamaya da söz verdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet