Skip Navigation Links

BAYRAĞIN GÖNDERE ÇEKİLİŞİNİN 1. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş öncülüğünde, Hatay Gönüllüleri Konseyi ve Hatboru katkılarıyla geçtiğimiz

Gündem   A+a-

yıl Cumhuriyetimizin 90. yılı kutlamaları çerçevesinde Habib-i Neccar dağında muhteşem bir törenle göndere çekilen şanlı bayrağımızın 1. yıldönümü münasebetiyle tören düzenlendi.

 

   29 Ekim Çarşamba günü Hatay Büyükşehir Belediyesinin Habib-i Neccar Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törene Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Milletvekili Hasan Akgöl, Hatay Gönüllüleri Konseyi Başkanı Tahir Dönmezer, Hatboru Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

   Törende konuşan Hatay Gönüllüleri Konseyi Başkanı Dönmezer “Burada olması gerekenlerinin burada olmaması bizi üzer. Hataylının onuru her şeyin üzerinde; çünkü biz Hataylı olarak barış kentinin merkezindeyiz. Dünya’nın merkezi burası. Her gelen her giden bize barış, kardeşlik mesajı verirken önce onların burada barış, kardeşlik adına bütün dünyaya Hatay’da merkez Antakya’da olmak üzere dünyaya haykırmaları gerekir. Biz Hataylılar bunu ifade edebilmek için geçen sene Hataylının kendi ruhundan bir proje hazırladık. Mehmet Kılıçlar beyefendiye dedim ki; Bize bir bayrak lazım. Bizim birlik beraberliğimizin altında mutlu olduğumuz bir bayrak, Türk bayrağı, Türkiye’nin bayrağı. Sayın Hatay Büyükşehir Belediye Başkanım size teşekkür ediyorum. Bu konuda göstermiş olduğunuz feraset biz Hataylıların gönlünde büyük yer etti. Şehit ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün burada olması gerekenler yine yok. Daha önce de yoktu. Bunun sebebini düşünüp Hatay Gönüllüleri Konsey’i olarak sorarız. Hatay bizim için önemli. Atatürk’ün bize emanet ettiği bir memleketin asi çocuklarıyız. Biz burada yaşamaktan çok mutluyuz. Bakın çevrenize Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa; ama Hatay’ın hiç namı yok çünkü Hataylılar alçakgönüllü insanlardır. Kurtuluş Savaşı’nda ilk kurşunun atıldığı yerdir. Bugün burada büyük gurur yaşıyoruz. Özellikle bu gururun yaşatılmasında basınımızın kahraman arkadaşlarına teşekkür ediyorum; çünkü siz bizim ağzımız kulağımızsınız. Sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu cümlesiyle bitirmek istiyorum. “Cumhuriyet; düşünce, bilim, teknik ve beden yönünden güçlü, yüksek karakterli koruyucular ister.” Hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

   HBB Başkanı Savaş yaptığı konuşmada “Kıymetli devlet büyüklerim, değerli meclis üyesi arkadaşlarım, hanımefendiler, beyefendiler, değerli gençler ve basınımızın güzide temsilcileri hepinizi saygıyla selamlıyor, hepinizin çifte bayramı kutlu olsun diyorum. Biz Çanakkale Conkbayırı, Sakarya, Dumlupınar ve Kocatepe efsanesinin emanetiyle birlikte yaşıyoruz. Bugün iki tane emaneti birlikte yaşıyoruz: Bir tanesi Cumhuriyetimiz 91.yılı diğeri de şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş yüce Türk bayrağının buradaki 1.yıl dönümünü. Öncelikle bir sene önce bu güzel esere emek eden başta iş adamımız Mehmet Bey’e ve burada bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza canı gönülden teşekkür ederim. Gerçektende bu saydığım mekanlarda yediden yetmişe karnında bebeğiyle, kucağında çocuğuyla,daha tüyü bitmemiş delikanlıların,yaşlı amcalarımızın ve Türk ordusunun bir bütün olup yeniden küllerinin doğuşuyla özgürlüğümüzü ve Türk milleti oluşumuzu kanıtlayan bu iki değere sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Biz biliyoruz ki dünya var oldukça Türkiye Cumhuriyeti özgün ve özgür biçimde kalmaya devam edecek ve Türk bayrağımız da gönderden inmeyecek.Onlardan bir tanesi de buradakibayrağımız.Şehitlerimizin,gazilerimizin ve bizim için çok özel olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere armağanı olan hem Cumhuriyet Bayramımızı hem de bayrağımızın dikiliş yılını kutluyorum. Buraya gelip bu değerlerimize sahip çıkan yediden yetmişe sayın milletvekillerimize, sayın garnizon komutanımıza ve tüm misafirlerimize canı gönülden teşekkür ederim” dedi.

 

    Konuşmaların ardından Türk bayrağı İstiklal marşı eşliğinde göndere çekildi. Hatay’daki sevgi, barış ve kardeşliği dünyaya taşımaları için güvercinler uçuruldu.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet