Skip Navigation Links

'Sanayi üretimi büyümenin lokomotifidir'

İTSO Başkanı Şahin Odasının Mart ayı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmasında, bölge ve ülke ekonomisine değindi.

Gündem   A+a-

 
İTSO Başkanı Şahin, “Sanayi üretimi büyümenin lokomotifidir”
 
İTSO Başkanı Şahin Odasının Mart ayı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmasında, bölge ve ülke ekonomisine değindi.
Türkiye’nin istikrarı başarıyı yakalamasında “siyasi istikrarın, uygulanan sağlam ekonomik politikalarının ve sahip olduğumuz bankacılık sisteminin etkili olduğunu düşünüyorum” dedi.2011 yılının tamamına ait verilerin açıklanmasıyla birlikte, geçen yılın sağlıklı bir değerlendirmesini yapma imkanı bulduklarını söyleyen İTSO Başkanı Şahin, “Sanayimiz 2011'e, Ocak ayındaki yüzde 19,2'lik yüksek oranlı üretim artışı ile başlamıştı. Çift haneli artışlar Şubat ve Mart aylarında da devam etti. Aralık ayında ise, önemli sayılabilecek bir yavaşlama ile sanayi üretimi yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Aralık ayındaki bu oran, 2011'in en düşük artış oranı olarak dikkat çekti. Kısaca, sanayi üretimi ilk ayına en yüksek artış oranı ile başladığı 2011'i, son ayında en düşük artış oranı ile kapattı. Yine de sanayimiz yılın tamamı itibarıyla 2011'de üretimini yüzde 8,9 gibi yüksek bir oranda artırmayı başarmıştır” şeklinde konuştu. Sanayi üretiminin büyümenin lokomotifi olduğuna vurgu yapan İTSO Başkanı Şahin, “Sanayi büyür ise, ticaret, ulaştırma, istihdam ve finans kesimlerinde de büyüme gerçekleşir. Yaşanmakta olan küresel krize rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülke ekonomisi 2011 yılı üçüncü çeyreğinde yüzde 8,2 oranında büyüdü. Yılın tamamında ise ortalama büyüme yüzde 8.9 olmuştur. 2012 yılında da büyümenin yüzde 4 ten az olmayacağı tahmin ediliyor. Dünya ekonomisinin yüzde 3,3 büyüyeceğini öngören IMF, sanayileşmiş ülkelerdeki büyümenin sadece yüzde 1,2 olacağını belirtiyor. Diğer taraftan 2011'de işsizlikte de nispi bir iyileşme sağlanmış, en son Kasım döneminde de işsizlik oranı yüzde 9,1 ile tek haneli seyrini devam ettirmiştir. 2009 ortalaması yüzde 14 olan işsizlik oranı, iki yılda 4.2 puanlık düşüşle geçen yıl yüzde 9.8'e geriledi" şeklinde konuştu. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mustafa Topaloğlu Türk Ticaret kanundaki yeni değişiklikler hakkında bilgiler verdi. İskenderun iş dünyasından geniş katılımla gerçekleştirilen toplantı sonrası İTSO Başkanı Halil Şahin, Prof.Dr. Topaloğlu'na fincan takımı hediye etti. Türk Ticaret Kanunu hakkında vereceği bilgiler için de bir kez daha teşekkürlerimi sunmak isterim.
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet