Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İlk Müdahaleyi Hatay Büyükşehir Belediyesi Yaptı

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SEL BÖLGESİNDE YARDIM ÇADIRI KURDU

Yaşam   A+a-

 Dörtyol ve Erzin ilçelerimizde meydana gelen sağanak yağışın meydana getirdiği su baskınlarının hemen ardından tüm imkanları ile bölgeye ilk müdahalede bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ekipleri, iş makineleri ve arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra bölgede yardım çadırları kurmaya başladı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler Dörtyol ve Erzin’de kurdukları yardım çadırlarında sel bölgesinde mağdur olan vatandaşlara çay, çorba ve yemek servisi yardımında bulunuyor.

Bölgeye ilk müdahalede bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay genelinde 250’ye yakın personel, 27 kepçe, 27 kamyon, 32 Pick-Up, itfaiye araçları ve kanal açma araçları ile görev yapıyor. Çalışan personelin yaklaşık 3’te biri Erzin ve Dörtyol’da afet yaşanan bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

Gece saatlerinde başlayan ve sabaha karşı etkisini artıran yağışlar nedeniyle tıkanan veya tıkalı olup yağmur dolayısıyla taşan kanallar HATSU ekipleri tarafından temizlendi. Vatandaşlardan gelen şikâyetlere anında müdahale eden HATSU ekipleri Hataylıların mağdur olmaması için gerekli tüm çalışmaları yapıyor.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş