Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Basın mensuplarının problemleri belirlenecek

Basın İş Kanunu 1. Çalıştayı'nda, basın mensuplarının çalışma hayatındaki problemleri belirlenecek, çözüm yolları aranacak.

Medya   A+a-

 

   Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan‘ın katılımıyla Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) düzenlenen Basın İş Kanunu 1. Çalıştayı’nda basın mensuplarının çalışma hayatında ortaya çıkan problemlerin belirlenmesi, çözüm yollarının araştırılması ve muhtemel mevzuat değişikliği için alt yapının oluşturulması amaçlanıyor.

 

    Bera Otel’de, 25 Eylül’de yapılacak çalıştaya akademisyenler, kamu kurumu temsilcileri, medya mensuplarınca kurulan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve gazeteciler katılacak. Çalıştayın oturumlarında basın mensuplarının çalışma hayatında ortaya çıkan problemlerin belirlenmesi, çözüm yollarının araştırılması ve muhtemel mevzuat değişikliği için altyapının oluşturulması hedefleniyor.

 

    Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya’nın açılış konuşmasıyla başlayacak çalıştayda, Akdoğan da katılımcılara seslenecek.

 

    Çalıştayda, “Gazeteci kimdir? Gazeteci basın dışında başka bir işte çalışabilir mi?”, “Gazeteciler için ayrı bir Basın İş Kanunu mu düzenlenmeli yoksa gazetecilerle ilgili hükümler İş Kanunu’na mı eklenmeli?”, “Stajyerlik, deneme süresi, terfi sistemi. Gazetecinin çalışma süresinin saptanması ve fazla çalışma, izin, dinlenme süreleri sorunu?”, “Gazetecinin ücreti ve kıdem tazminatı sorunu. Basın kartı kimlere verilmelidir? Medya sektöründe idarenin rolü ne olmalıdır?” başlıklı oturumlar yapılacak.

 

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar