Skip Navigation Links

Dünyanın En Uzun Kilimi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hediye Edilecek

Hataylı kilim ustası Abdullah Akar, 75 günde, 75 metre uzunluğunda, 80 santimetre genişliğinde dokuduğu

Kültür Sanat   A+a-

dünyanın en ince ve uzun kilimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etmeye hazırlanıyor.

 

    Hataylı kilim ustası Abdullah Akar, 75 günde, 75 metre uzunluğunda, 80 santimetre genişliğinde dokuduğu dünyanın en ince ve uzun kilimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmeye hazırlanıyor.

 

    Hatay'da unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmak ve ilin adını en iyi şekilde tanıtmak amacıyla kilim ustası Abdullah Akar aracılığıyla yeni bir adım daha atıldı.

 

    Baba mesleği olan kilim dokumacılığını uzun yıllardır yaşadığı tüm zorluklara rağmen devam ettirmeye çalışan Abdullah Akar, geleneksel el sanatlarını sürdürmeyi amaçladığını belirterek, "Ekonomik şartların kötüye gitmesi ve her geçen gün teknolojinin gelişmesi mesleğimizi olumsuz etkiliyor" dedi.

 

    Bugüne kadar birçok kilim dokuyarak hem Hatay hem de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini ifade eden Akar, "Mesleğimi babamdan öğrendim. Babamın vefat etmesiyle tezgaha oturdum ve halen devem ediyorum. Mesleğim olan kilim dokumacılığı unutulmaya yüz tuttu. Benim de amacım bu tür çalışmalar yaparak kilim dokumacılığına dikkat çekmektir" diye konuştu.

 

    Dünyanın en uzun kilimini dokuduğunu belirten Akar, yaptığı açıklamada, "75 günde dokuduğum ve dünyanın en uzun kilimi unvanına sahip olan 75 metrelik kilimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hediye edeceğim" dedi.


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet