Skip Navigation Links

Hatay'da Gazi Kızından Babasının Anısına Gazievine Dev Rölyef

Hatay'da Kore Gazisi babasını 14 yaşında kaybeden 30 yıllık resim ve heykel sanatçısı Semire Erdem,

Kültür Sanat   A+a-

Hatay'daki gazi evine 1,5 ton ağırlığında rölyef çalışması yaptı.

    Hatay'da Kore Gazisi babasını 14 yaşında kaybeden 30 yıllık resim ve heykel sanatçısı Semire Erdem Hatay’daki gazievine 1.5 ton ağırlığında rölyef çalışması yaptı. Sanatçı Erdem mermer tozu, nahit ve çimento kullanarak gerçekleştirdiği rölyef çalışmasının sanat hayatının en anlamlı çalışması olduğunu söyledi.

    Rölyef çalışması fikrine Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı M. Ramiz Bakır ile birlikte karar verdiklerini aktaran Erdem, yaptığı rölyef çalışmasının akademisyenlerin dışında bireysel olarak yapılan Türkiye’nin en büyük rölyef çalışması olduğunu söyledi.

    “14 yaşındayken kaybettiğim babamın anısına böyle bir kalıcı bir çalışma yapmaktan mutluyum. Ayrıca gurur duyuyorum” diyen Erdem çalışmanın proje aşamasının 6 ay, yapım aşamasının da 9 ay sürdüğünü söyledi.

    Erdem şöyle konuştu: "Ben böyle bir projeye başlamak istiyordum. Dernek başkanımız Ramiz Bakır’da Gazi Evi’ne böyle bir rölyef çalışması yaptırmak istediğini söyledi. Bende bir Gazi kızı olarak bu çalışmada olmaktan gurur duyacağımı söyledim ve önce proje aşamasıyla işe başladım, proje ve çizim çalışmalarım yaklaşık 6 ay sürdü. 6 aylık proje çalışmasının ardından sponsorlarımızın desteği ile çalışmamızı bitirdik. Ortaya böyle bir eser çıktı".

    ESERDE KURTULUŞ VE Çanakkale SAVAŞLARINI ANLATTI

    Rölyef çalışmasında Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale savaşlarını anlattığını belirten Erdem, “Konu olarak ülkemizin düşmandan kurtuluşunda çok önemli rol oynayan Kurutuluş Savaşı ve Çanakkale Zaferi’ni ele aldım. Bir gazi kızı olarak böyle önemli bir eseri, hem de Gaziler Gününde Gaziler Evinde yapmak beni çok sevindirdi. Hem işimi yapıyorum, hemde hayatını kaybeden Kore Gazisi babamın ruhunu şad ediyorum. Böyle bir mutluluk kolay kolay kimseye nasip olmaz. Bu benim en önemli eserlerim arasında, her şeyiyle benim yapıtım olan bir eser.” diye konuştu.



Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet