Skip Navigation Links

Belen Türkiye'nin Gözdesi Olacak

Adnan Vurucu İle Özel Röportaj

Medya   A+a-

 

   Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, 8. Gün Haber Grubuna özel açıklamalarda bulundu. Siyasi yaşantısından aile yaşantısına kadar birçok konu üzerine söyleşide bulunduğumuz Belediye Başkanı Adnan Vurucu, ticaret hayatına da nokta koyduğunu söyledi.

 

   Ak Parti Benim Dünya Görüşüme Uygun

 

   Ak Parti'nin kendi dünya görüşüne uyumlu bir siyasi görüş olduğuna vurgu yapan Adnan Vurucu; "Ticareti ve siyaseti beraber götürdüm ben. 1978 yılında Gençlik Kolları Başkanlığından başladım siyasete ve askerlik dönüşü tekrar siyasete başladım. Doğru Yol Partisinin kuruluşuyla başladık. İskenderun İlçe Yönetim Kurulu olarak siyasete atıldım. O günden bu güne AK Parti kurulana kadar Doğru Yol Partisindeydim. 2001 yılında Ak Partinin kuruluşuyla beraber ilk kayıt olanlardan ilk üye olanlardan biriyim. Benim dünya görüşümle uyumlu bir parti. Ak Parti sağ görüşlü muhafazakar bir parti bizim dünya görüşümüzü tamamlayan. Tutuculuk yok hem muhafazakar hem demokrat bir kimliğimiz var bizim"

 

    Ticaret Hayatıma Son Verdim

 

    Ticari hayatta ki başarısı ile aynı zamanda Belen İlçesinin tanınan bir esnafı da olan Başkan Adnan Vurucu, ticaret hayatını 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından sonlandırdığını söyledi. Siyaset ve ticaretin aynı kulvarda yürüdüğüne inandığını söyleyen Adnan Vurucu "Ticaret hayatımı 30 Mart itibariyle bitirdim. Mağazamı ben kendi oğluma devrettim ve o günden sonra da ticarete oğlum devam edecek biz siyasette devam edeceğiz. Önceden de siyaset ve ticarette beraber gidiyordu. Bizim bu sabır küpümüz ticaretten gelen bir şey. onunla hamurumuz yoğrulduğu için şu anda her türlü eleştiriden tutunda her ortamda dinlemeyi ve onları ikna etmeyi onun vermiş olduğu bir terbiyedir bana. vBen ticaretle başladığım hayatımı siyasetle götürdüğüm için zaten halkımla beraberim ben 36 yıldan beri halkımla beraberim. Onların ticarette yapmış olduğu hizmetleri bizim Belen de ticarette zor siyasette zor onu söyleyim. Belen dar bir çevre var. Burada yakın akraba bağları olan bir yer onun için burada zor. Biz ticarette zorladığım yer burası biz insanlara her türlü yardımı yaptık ticaret hayatımızda. Parası olmadı desteğimizi sürdürdük parası oldu yine aynı şekilde her türlü hizmetlerini beraberinde yaptık. Dolayısıyla da siyasette aynı şey. Ticaret ve siyaset bana göre yan yana yürüyen bir kulvardır diye düşünüyorum ben. Benzer çünkü ticarette ki yapmış olduğumuz hizmeti siyasette de yapıyoruz zaten halka hizmet değil mi, aynı şekilde."

 

    Belen Hatay'ın Birleştirici İlçesi

 

   Belen'in konumu itibariyle Hatay'ın birleştirici bir ilçesi olduğunu ifade eden Adnan Vurucu, Belen'i bir zamanlar borç batağına sürükleyenlerin ortada olduğunu dikkat çekip, rüşvet konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vurucu; " Kırıkhanlı var Antakyalı var Altınözülü var Yayladağlı var tabi ki var yani ama burada birbirini tanıyan bir grup var. Yani Kırıkhanlısından Altınözü Yayladağına varana kadar hepsi birbirini tanıyan bir arkadaş grubuymuş gibi. Öyle görmek lazım. Dolayısıyla da aile bağlarından çok burada aile bağları da oluşturdular Kırıkhanlı Belenli Yayladağlı Altınözü böyle bir kız alışverişinden dolayı bir aile bağı da oldu birbiriyle. Reyhanlılı var. Kötü tarafı değil aslında. Belen zor değil aslında. Belen çok kolay da aslında zorlandık zorlaştırılmış Belen'in siyaseti. Burada çok ikili ilişkilere girilmiş seçim rüşvetleri dağıtılmış bundan kaynaklanan bir zorluk var yoksa zorluk yok. Bakın ben hiçbir şekilde seçim rüşvetini hiçbir platformda kullanmadım. Ve bundan sonra da kullanmayacağım. Seçim rüşveti verenlerin durumu ortada Belen'i borç batağına batıranların da durumu ortada. Şimdi ben bunu tebliğ planı gibi söylemekten yoruldum ama halkımın bilmesi açısından çünkü ya Adnan geldi ben bu eleştirileri alıyorum işte daha ne yaptınız gibisinden hani 5 ay bitti daha ne oldu ne iş yaptınız gibisinden çok eleştiriler alıyorum. Bunu da sabırla dinliyorum çünkü son konuşan iyi konuşacak. Biz sonradan konuşacağız. Şu anda toparlama mücadelesi veriyorum. Belen Belediyesinin toparlanmaya ihtiyacı var. 8,5 trilyonun üzerinde esnafa borç var 1,5 trilyonun üstünde işçiye borç var ve toplam borç 72,5 trilyon.

   22-23 küsür trilyonluk bir borç devraldığımı biliyorum ben yani bunu ben normalde dedim ki 2 ile çarpsam bir 40-45 trilyon olur hesabı yapıyorum ama 72,5 trilyon olduğunu duyunca gerçekten ben şok oldum. Bununla beraber Belen de Belediyenin arsaları falan vardı. Belediyenin yerleri var buranın. Bunları Belediyenin yeri en az 10 trilyon üzerinde de bir satış yapılmış. Yani 10-15 şu anda net çıkaramadım tabi 10 trilyonun üzerinde bir satış yapılmış Belende. Satılmış Belediye bir gelir sağlamış bunun haricinde 72,5 trilyon biz devraldık, hepsi belgeli. Şu anda bunu toparlamanın mücadelesini veriyoruz çünkü esnafın ve işçinin borcunu ödememiz gerekiyor. Bunun için de bende şunu söyleyeceğim açık açık konuşacağım Belediyemiz de ufak tefek yerleri varsa satıp küçük esnafın borcunu kapatmak zorundayım. Çünkü onlar esnaf olduğu için ne durumda olduğunu biliyorum ve 1 yıl 2 yıl 3 yıldır alacaklı olan esnaflarımız var. Öncelikle bunu kapatmam gerekiyor bir nefes alması lazım Belen Belediyesinin ciğerlerine bir hava gitmesi oksijen girmesi lazım. Buna rağmen biz yine yapılan parke durumları var biliyorsunuz tamiratlarını yapıyoruz Gedik'te bir çocuk parkı var onu yaptık bitirdik sadece malzemeleri getirip kurmamız kaldı. Onu da inşallah kısa zamanda kuracağız. Hemen Fatih Mahallesinde park alanını düzledik oranında inşallah malzemelerini getirip kuracağız. Toparlamak bile Belen Belediyesinin içerisini toparlamak bile büyük bir başarı. Bakın 20 yıldan beri burayı idare edenler belediye personeline iki ay üst üste tam maaş vermemişlerdir. Ve şu anda bir önceki dönemin 3/1'i bana iller bankasından para geliyor bakın 3/1'i. Buna rağmen 5 aydan beri belediye personellerinin tamamına tam maaş veriyorum. Bu nasıl oldu peki yani benim gelen paramın 3/2'si geliyor su geliri vardı oda gitti bizden mebahane geliri vardı oda gitti bizden. Şu anda benim oda yok ve ben burada personelime tam maaş veriyorum. Bunu söyleyin bu bölüm çok önemli. Bakın su geliri gitti mezbahane geliri gitti bütün gelirler gitti İLLER bankasından gelen paranın 3/1'i bana şu anda geliyor. Bu da bir marifet gerektiriyor. Biz hortumları kestik. Başka bir izahatı var mıdır ? Bundan daha net ne söyleyebilirim ?"

 

   Belen Su Şebekesi Tamamen Değişecek

 

   Belen Belediye Başkanlığı görevini devraldıktan sonra Belen Belediyesine gelen bakanlara sunulan projeleri de açıklayan Adnan Vurucu, Belen'in su şebekesinin tamamen değişeceğini kaydetti. Adnan Vurucu; "Şimdi bizim seçimden sonra Sadullah bey eski bakanımız başlayalım ziyaretlere Milli Savunma Bakanımız İsmet Bey geldi daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Bey geldi. Hem İsmet Bey hem sayın bakanımız Veysel beye projelerimizi sundum. Belende iki tane büyük deremiz var bir tanesi Gedik'e giderken sol taraftaki o dere 800 metrelik bir mesafeli bir dere. Bir de Cırtıman yolu üzerindeki Ilıca deremiz var 1200 metre uzunluğunda. Bu iki derenin kapatılmasıyla ilgili ben projemi hazırladım. Gedik bölgesindeki derenin kapatılarak oraya ben Belendeki küçük sanayisanın tamamını oraya toplayacağım. Ilıca derenin kapatılarak oraya da hem bir kapalı semt pazarı hemde bizim oraya halkımızın dinlenebileceği oturup eğlenebileceği bir alan park alanı yapacağım. Bu iki dere çok önemli ve büyük bir projedir. İnşallah bununla beraber Aslantaş'tan gelecek suyunda projesini biz verdik sayın bakanıma ben bakanım gelmeden bir buçuk ay önce ben bir dilekçeyle genel müdüre DSİ genel müdüre bir başvuru yapmıştım suya acilen ihtiyacımız olduğunu söyledim ve o dilekçemin ekiyle beraber Aslantaş'tan gelen suyu Belen'e getirmeyi planladık. Sayın bakanımda Belen'de DSİ genel müdürümüze hemen oracıkta talimatını verdi bunu dedi Belen'i acilen susuzluk probleminden kurtarma talimatı verdi. Bununla beraber Büyük Şehirden bizim biliyorsunuz HATSU kanalı da Belen'in şebekesinin yenilenme projesinin şu anda hazırlığını yapıyor. İlk önce yapılacak hizmet HATSU kanalı inşallah bizde beraberiz o konuda Belen'in tamamının şebekesinin yenilenmesi.

 

   Büyükşehir İle Bir Problemim Yok

 

   Hatay Büyükşehir Belediyesi ile bir problemleri olmadığına vurgu yapan Adnan Vurucu, ilçe belediye başkanlarının "Muhtar" olarak görülmesine de tepki gösterdi. İlçe Belediye Başkanlarını da Büyükşehir Belediye Başkanı gibi halkın seçtiğini belirten Başkan Adnan Vurucu; "Bizim Büyük Şehir ile ilgili öyle bir problemimiz yok. Bana göre Büyük Şehirden kaynaklanan bir problem diye görüyorum. Biz orada her türlü desteği veriyoruz yeter ki olumlu yaklaşılsın. Olumlu yaklaşılan her projeye bir desteğimiz var. Biz kesinlikle bir zorluk çıkarma falan gibi bir durumumuz yok ki, olmadı. Bakın geçen bu ay ki toplantımız iki gün üst üste sürdü gayet olumlu bir şekilde hiçbir problem çıkmadan bütün gündemi değerlendirdik ve bitirdik. Demek ki bizden kaynaklanan bir şey değil. Bakın buradaki yaklaşım biçimi çok önemli. Yani bizlere muhtar vaziif şeyi şeyi görürse burada bize şimdi birçok yerde duyduk duyumunu aldık işte onlar muhtar. Yok öyle bir şey. Nasıl kendisi Büyük Şehir Belediyesi olarak seçilmişse bizde ilçe belediyesi olarak seçilmişiz bizi de halk seçti. Öyle bir durumu ben kabul etmiyorum hiçbir belediye başkanı arkadaşımında kabul etmediğini biliyorum. Bu yaklaşım doğru bir yaklaşım değil. Bu eşit şartlarda mücadele de analiz ettik. Ben kesinlikle kabul etmiyorum reddediyorum böyle bir yaklaşımı. Şunu söyleyeyim bakın altıncı ayımıza girdik 5 aydan beri bütün Büyük Şehir'in tamamını ilçe belediyesi olarak ben yapıyorum. Bakın iki tane bekom çalışıyor 36 tane personelim çalışıyor. Bunların mazot giderleri bunlarla ilgili yapmış olduğum harcamalarım tamamını şu anda ben 5 aydan beri ben yapıyorum Büyük Şehir nerede ? 2200 metrelik bir hat çektik personellerim de beraber benim iki tane de bir de kiraladığım bekom var. Sadece bana 1 boy verdi o kadar. Hizmeti ben yaptım. Peki nasıl oluyor ? Bakın bunlarla beraber bu hizmetleri yapıyoruz biz. Uzlaşmazlık diye bir şey yok onu söyleyeyim. Önemli olan ya yaklaşım biçimine bakmak lazım. Yaklaşım iyi olursa uzlaşmama demeyelim. Çünkü hizmet olarak geldik biz buraya ilçe olarak biz sayın Lütfü Savaş'ta Büyük Şehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmek için geldik bunun başka bir aksi olamaz"

 

   5 Yıllık Stratejik Plan Hazırlandı

 

   Belen ilçesinde ilk defa 5 yıllık stratejik bir plan hazırlandığını ifade eden Adnan Vurucu, hedefin ise hazırlanan plan ve projelerin 5 yıl içerisinde hayata geçirilmesi olduğunu söyledi. Adnan Vurucu; "Şunu söyleyeyim bu 5 yıllık Belen'in stratejik planı. Bu Belen de ilk defa yapılıyor. İlk defa 5 yıllık strateji planımızı hazırladık, bunların içerisinde 5 yıla sığdıracağımız bütün hizmetlerimiz var burada. Burada Büyük Şehir'in yapacağı hizmetler var bizim yapacağımız var hükümetimiz ile yapacağımız projeler var. Biz bunu 5 yıl içerisinde inşallah. Su problemini çözmek aciliyeti var. Şu anda yüzde 70 su kaybımız var. Şu an 2 Belen'e yettirecek suyumuz var ama biz bir Belen'e yettiremiyoruz. Sarımazı bölgesinde ana yol üzerindeki binaların üçüncü katına su çıkmıyor. Tazik yok bizim depolarımız çok yukarıda. Bu şebekenin patlak olduğundan ve çok patlak var bir kısmını biz görüyoruz yapıyoruz bilinmeyenler de öyle kaybolup gidiyor. bunun ölçümünü biz genel debisini ölçerek çıkarıyoruz zaten. Ben yüzde 50 olarak tahmin ediyorum fakat ölçümden sonra yüzde 70 oldu. Çok büyük bir kayıp bu. Öncelikle bunu çözmemiz acil çünkü halkımız bu yaz sıkıntı çektik inşallah önümüzdeki yaz sıkıntı çekmeyeceğiz. Bunlarla beraber hakikaten Belen'in çok hizmete ihtiyacı var. Hastahane projemiz de inşallah hızlanıyor önümüzdeki yıl içerisinde tahmin ediyorum bu işle iyi gelişmeler olacak. Bizim bin konutluk hemen Gedik bölgemizde toplu konut projemiz var şu anda bütün konut elemanlarını.. Hayır yoktu biz başlatıyoruz. Seçim öncesi hayaliydi öyle bir proje yoktu. Bakın biz şimdi talep topluyor muyuz ? Toplamıyoruz. Niye ? Daha proje kabul görmedi. Kabul görmeyen proje talep toplarsa ne olur, bu hayal olur. Seçim öncesi yapılan budur. Maalesef her ortamda kandırılan bir halkımız vardı ama halkımız bu defa kanmadı onu söyleyeyim. Toki projemizi başlattık bütün projelerimizde bizim buradaki oranın planlarını gidip Toki ye teslim ettik. Şu anda onlarla ilgili bir çalışma yapıyoruz inşallah önümüzdeki yıl içerisinde de kısa zaman içerisinde de temeli atacağız diye bekliyoruz. Bu arada esas daha da önemli bir konu var inşallah biz Belen'i kentsel dönüşüme getiriyoruz. Şimdi bakın Bakras Mahallesi ve Şenbük Mahallelerinin kentsel dönüşüm projelerine aldırıyoruz. Geçen de burada bir sunum oldu inşallah bunlarla beraber belli bizim arazi arsalarımız var oralarda rezerve bölge ilan edip halkımıza birde oralarda konut yapacağız. Biz onunla ilgili çalışmayı daha tamamlamadık zaten önce halkımızı bu konuda bir defa ikna edeceğiz, onlarla gidip birebir görüşmeler yapacağız ama takdir ederseniz ki Belen'in durumunu görüyoruz. Hele hele Bakras Mahallesi ve Mulisalis Mahallesi bu alanları biz atlarla temizliyoruz çöplerini. Böyle bir Belen'i nasıl tasau edeceğiz. Dolayısıyla da biz bu bölgemizi kentsel dönüşümle kurtarmak zorundayız. Belen'in fiziki yapısı kentsel dönüşüme de çokta müsait bir yer. ve çok evlerin burada biliyorsunuz derme çatma gibi demeyim ama Allah korusun bir depremde çoğumuz burada hasar görür. Onun için biz bunu başarmak zorundayız. Şu anda da bu imkan varken hiç olmasa biz başlangıcımızı yapalım. Bir anda zaten Belendeki bütün mahallelerimizi yıkmayacağız. Bu dönüm dönüm, bölüm bölüm, ada ada yapacağız biz inşallah Bakras Mahallesinin oralardan başlayacağız. Bu tabi 3 yılda 5 yılda bitecek bir proje değil ama bir başlangıcını biz yapalım. Nasıl 5 yıllık stratejiyle başladık biz mecbur değiliz ama bizim hedefimiz gayemiz plan program dahilinde hizmet yapmak. Ben yaptım oldu mantığıyla değil yani kara düzen bir hizmet değil. Plan program dahilinde"

 

   Türkiye'de 2. Bir Belen Yok

    Türkiye'de Belen gibi ikinci bir ilçe olmadığını işaret eden Adnan Vurucu, Belen Atik Yaylası ve Radar arasında ki teleferik çalışmasını anlattı. Sadece siyasetten marka şehir olunmayacağına dikkat çekti. Adnan Vurucu; " Türkiye de Belen gibi ikinci bir ilçe yok. 10 dakika iniyorsunuz sıcak ve deniz 10 dakika çıkıyorsunuz buz gibi serin bir yayla. Türkiye de ikinci bir eşi benzeri yok. Burayı çok iyi bir şekilde değerlendirmek lazım. Bakın yıllarca hep bizler günü kurtararak gitmişiz, günü kurtarmışız. Büyük projelere imza atmamışız. Önemli olan bu büyük projelere imza atmak. Burada inşallah biz yayla turizmini de hayata geçiriyoruz Soğukoluk ve Atik bölgemiz yayla turizmi biliyorsunuz. Hastahane projemiz var Toki projemiz var kensel dönüşüm büyük bir projemiz var inşallah Atik Radar bölgemiz var bizim. Şu anda Atik ve Radar bölgemizde teleferik projemiz var inşallah devlet modeliyle hayata geçirmeyi planlıyoruz. Radar'a tesisleri de yapmamız gerek oranın alt yapısını da bizim yapmamız gerekiyor. Daha sonra buraya Üniversitemizin de bir bölümünü getirmeyi düşünüyoruz şu anda Meslek Yüksek Okulu kapandı. Bununda müsebibleri ortada. Bakın bizim o kadar çalışıp çabalamamıza rağmen getirdiler 300 metrelik bir yere üniversite kurdular. Bakın buranın bir defa katledilmesi olayıdır ve bunu da başardılar Meslek Yüksek Okulumuz kapandı. İnşallah biz dört yıllık bir fakülte kazandırmanın peşindeyiz şu anda hiç olmazsa bizde onu bu şekilde telafi edelim. Burada piknik alanları var bakın bizim Soğukolukta iki tane piknik alanımız var. Bir tanesinde bir arkadaşımız çalıştırıyor diğerini biz belediye olarak üstlendik inşallah bu kış oraya yatırımı yapıp orayı daha da büyüterek halkımızın oraya akışını sağlamak. İki tane daha büyük piknik alanları yapılıyor yapılacak inşallah bu 2015 te hayata geçmeye yetişmez ama bir tanesi Fatih mahallesinin karşı tarafındaki o Orman Gözetleme binasının olduğu alan birde bizim cephanelik dediğimiz bir alan var orası Orman Bölgesi bir de oraya inşallah A tipi bir piknik alanı kazandırmanın peşindeyiz. İnşallah Orman Şefimiz de bu konu da çalışıyorlar. Orman Bakanlığımızdan yaptıracağımız bir yatırımla orasının piknik alanı olarak halkımızın hizmetine sunacağız. Şimdi bizim buradaki müteşebbisi harekete geçirmek zorundayız. Biraz önce dedim ki ben Atik Radar arasında bir teleferik projesi var. Bunu da inşallah yapışık devlet modeliyle düşünüyoruz. Şimdi bu yapmakla bitecek mi ? Bitmeyecek çünkü Radar'a müteşebbis yatırımcıyı götürmemiz gerekecek. O teleferik başka türlü bir fayda sağlamaz. Onun içinde de biz şimdi bu projelerimizi hazırlayan arkadaşlarımız var Ankara'dan gelen bir arkadaşımız vardı onunla bir araya geldik şimdi radar bölgesinde biz bisiklet turları yapabileceğimiz engebeli bir alan düşünüyoruz proje olarak. Onu da yaptırdığımız zaman oradaki oraya yapılacak tesislerle beraber Atik Radar istikametinde yapılan teleferik projesi bu sefer süper bir proje olacak. Orası insan kaynayacak dolayısıyla buraya bir katma değer Belen'i katma değer. Soğukoluk bölgemiz bir turizm bölgesi oraya da aynı şekilde müteşebbisleri çağırmamız lazım müteşebbislerin gelmesi için de alt yapının hazırlanması gerekiyor. Bunlarla ilgili biliyorsunuz Atik'te bir küçükte olsa bakon tip tipi evler yapıldı. Bizim Soğukoluk'a daha geniş bir bölümüyle yapılırsa İskenderun-Soğukoluk veya biz Sarımazı-Soğukoluk projesini biz bu 5 yıllık strateji projesine koydurduk. Sarımazı-Soğukoluk teleferiği ile beraber orada yapılacak bizim müteşebbislerin yapacağı bakon tipi evlerle Arsuz-Soğukoluk veya deniz-Soğukoluk arasındaki 10 dakikalık yol denize girecek 10 dakika sonra Soğukolukta gelecek bakon evler de mis gibi yaşam. Bizim burası şu an Belen olarak Türkiye'de ikinci bir Belen yok zaten bu yapısı itibariyle çok bakir bir alandır şu anda bizim Belen. Sanayisi yok turizmi yok ama bizim bununla ilgili çok güzel yerlerimiz var.

 

    Tarihi Yerlerimiz Turizm Alanlarımız

 

    Belen'in aynı zamanda tarihi yerleri de turizm alanları oluşturduğunu ifade eden Adnan Vurucu, Belen Pekmezinin Türkiye'nin hiç bir yerinde olmadığına dikkat çekip, Belen pekmezinin Türkiye'de bir marka olacağını işaret etti. Vurucu; "Bizim tarihi turizm alanlarımız var. Şu anda bizim burada bir Ermeni kilisesi var hemen Polisani Mahallesin de ben geçenlerde temizlettim oranın durumunu açığa çıkardık şu anda proje hazırlanıyor. Onunda restoresini yaptırıp buraya da bizim halkımızı o bölgeye çekip orada halkımızın dinlenebileceği oturup kitabını defterini veya gazetesini okuyabileceği sohbetini yapabileceği bir alan da olacak orası. Ve buraya da dışarıdan gelecek yani Kiliseye hristiyan aleminden gelecek Belen'e çektiğimizde ne olacak Belen onlardan da bir katma alacak.Belen bir hareketli cıvıl cıvıl bir yer olacak. Biz bunlarla ilgili bütün çalışmalarımızı yapıyoruz inşallah bu süre içerisinde bunların çoğunu hayata geçireceğiz. Onunla ilgili inşallah arkadaşlarımızla görüşüyoruz. şimdi ceviz reçeli dediğiniz kandut şurubu dediğiniz ama bir şeyi unuttunuz, pekmezi unuttunuz. Bana göre Belen'in en önemli markası pekmezdir. Belen pekmezi Türkiye'nin hiçbir yerinde yoktur. Onun donmuş hali simsiyah pekmez bembeyaz donduktan sonra bir hal alıyor, Türkiye'nin hiçbir yerinde yapılmıyor. Bu bir markadır. Belen'in tavası hiçbir yerde yoktur bu markadır. Biz bunlarla ilgili görüştüğümüz arkadaşlarımız inşallah bunun tescilini almak zorunda. Biliyorsunuz bizim Antep baklavamız vardı bir ara Yunanistan kapıyordu. Neden ? Markasını tescil yaptırmadığı için. Onun için ben bu işi yapan arkadaşlarıma kooperatifleşmesini istiyorum aslında. Kooperatifleşerek hem daha çok ürün yaparlar hem daha geniş pazarlara bu ürünlerini satma imkanında bulunurlar hemde bir markalaşmaya giderler. Yoksa bireysel olarak da markalaşmada zor olur. Arkadaşlarımızla görüşüyoruz inşallah bu tür yerlerde biliyorsunuz doğal konu olsun hibe projeler veriyor. İşte kooperatifleşerek buradan alacakları hibelerle bana göre hiçbir masraf yapmadan güzel bir şekilde bu hizmeti verip hem para kazanırlar hem de Belen'e bir katkı sağlarlar bir marka şehir yaparlar. Sadece siyasetten marka şehir olmaz. Oranın tarımsal ürünleri olsun sanayi ürünleriyle olsun farklılaşma olur, tavasıyla olsun markadır bunlar. Onun için inşallah bu süre içerisinde buradaki arkadaşlarımızla bu konuyu görüşüp bu marka şehri de inşallah kısa sürede aktaracağız.

 

    Belen'de Yayla Ticareti Hiç Bitmez

 

    Belen'de ki yayla ticaretinin hiç bir zaman ölmeyeceğine vurgu yapan Adnan Vurucu, Belen'in 2 vadi arasında sıkışmış bir yapısı olduğunu hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm ile Belen'e yeni bir düzen geleceğini söyledi. Adnan Vurucu; " Şimdi bakın bir yanılgıya düşmüş zamanında siyasetçilerimiz. Biliyorsunuz otoyol üzerinde devamı vardır aşağıda Sarımazı'nın alt tarafında bu orada kesildi. İskenderun-Antakya Belenden geçen güzergahı devam ettirdiler. Şimdi bakın bunun sebebini çok anlatıyorlar işte Belen'in ticareti burada yenilgiye uğrar diyorlar ben hiç inanmıyorum. Bu yolun oradan gidip bağlanması bana göre Belen'in ticaretini daha da hareketlendirir. Burası yayla yeri ticaretinde ölme falan olmaz buranın. Kesinlikle ben ona inanıyorum inşallah bu yolun devamını sağlamaya çalışacağız biz ama Dörtyol-Hassa arasında bir tünel projesi var. Büyük bir proje 1 milyar dolarlık bir proje. Şimdi buna başlayacakları için oranın yolunun devamını sürenin bitmesinden sonra başlanır diye düşünüyorum ama biz yine girişimlerimizi yapacağız. Bunun çevre yolunda yapılmazsa bizim burası kitlenmeye devam eder. Başka yapacak bir yol güzergahımız yok.Biliyorsunuz Belen iki vadi arasında sıkışmış bir alan. Ne kadar genişletirsek genişletelim genişleme imkanı yok.

    Kentsel dönüşüm ile çarşı güzergahında rahatlama olur. Genişleme imkanı anca çarşıda olur başka yerde olmaz.

    Cesaretli müteşebbislere ihtiyacımız var. Bakın o arkadaşımız bu projeyi hayata geçirdi şu an gayet güzel ben geçenlerde gittim doluluk oranları baya yükseklerde. Yazları ful oluyor da kışları biraz düşük ama onunda ayrı bir güzelliği var. Belen yakın olmasa ben bırakıp kalmayı isterdim ama Belen'in içinde bir yerde abes düşer ama sizleri davet edebilirim orada kalabilirsiniz. Atikteki bakon tipi evleri daha geniş bir şekilde Soğukolukta çare yapıyorum müteşebbislerimiz iş adamlarımız Soğukoluk'a geçsin bu tür yatırımları yapsın hem turizmin canlanmasında katkıda bulunurlar hem Soğukoluk'un ve Belen'in gelişmesinde büyük katkıda bulunurlar. Ben bunların sayesinde iş adamlarımızın çağrımıza inşallah destek vereceklerine inanıyorum. Buradan şimdiden iş adamlarımıza saygılarımı sunuyorum. Bana göre bunda bir mahsur yok ama burada bir kamu oyu yaratarak bu olabilir bu bence bir mahsuru yok. Çünkü biz herkes ne kadar Güzel Yayla dese biz Soğukoluk diyoruz. O isim şu andan unutuldu gitti yani. Bunu bir kamu oyu olarak araştırmasını yaparız talep yüksek olursa benim açımdan veya biz Belediye Başkanı olarak mahsuru olmadığını düşünüyorum"

 

    Belen Belediyesinde Her şey Hacizli!!!

 

    Belen Belediyesinde her şeyin hacizli olduğunu ifade edip Belen halkının içini ferah tutmasını isteyen Adnan Vurucu; "Özümüze döneceğiz" dedi. Belen Belediyesinin nasıl borçlandığını anlatan Adnan Vurucu; "Bu borcu nasıl ödeyeceksiniz diye belki soruyorsunuz aklınızdan geçiriyor ama ben söyleyeyim, özümüze döneceğiz. Yani kendi öz kaynaklarımıza döneceğiz. Kendi öz kaynaklarımızı harekete geçireceğiz. Esnafın ve işçinin borcunu bu şekilde kapatmayı düşünüyorum ben. Yani borçlanmayla bir yere varamıyoruz sürekli katlanarak gidiyor. Bakın bizim öz kaynaklarımız var böyle işe yaramayan yerlerimiz var. Belediye olarak bizim işimize yaramayan ama işine yarayacak hemşerilerimiz var. Yerlerimiz var satacağım artı geçen seçim öncesi iptal ettirdiğim bir alan vardı 2200 metre bir de 900 metrelik bir alan vardı burası 1 trilyon 25 bin liraya satıldı. Seçime 19 gün kala yapılan bir satışın etik olmadığını düşündüğüm için gittim müracaatımı yaptım sağ olsun kaymakam beyle resmi bir şekilde satışının iptal etme yoluna gitmeye düşündüm. Çünkü bakın ondan öncekilerin hiçbirine müdahale etmedim ama seçime 19 gün kala bir yer satılıyorsa bunun etik olmadığını düşünüyorum. 19 gün vardı onun için gittim mücadele ettim başardım. Orası kaldı bakın şimdi ne oluyor orada. 2200 metrelik Opet'in arkasında kalan bir alan var. 1 milyon 25 bin lira ihale ile satılan yer oraya bir müteahhit de ya verebilirim hisse oranından. Hisse oranından verdiğimde de ne çıkıyor biliyor musunuz ? En az 10 dairelik bir alan kalıyor bize. Şimdi oradaki yerlerini söyleyeceğim 300-350 liradan her daire gider orada ve gidiyor şu anda da. Şimdi 10 dairelik bir yeri çok kısa sürede ben bunu bize müracaat edenler de var onu da söyleyeyim ama şu anda bekliyor. 2015 yılı itibariyle bunlara başlayacağım. 10 dairenin maliyeti 3,5 trilyon. 1 trilyona giden yer 3,5 trilyon. Bu nedir ? Aklımızı kullanmamız gerekiyor. Şimdi bütün belediyenin bütün mal varlığı hacizli, tamamı. Aracına varana kadar hepsi hacizli. Belediyenin şu andaki yeri biliyorsunuz maliyenin fakat zamanında belediye ye tahsisli olarak aldılar. Binayı kim yaptı, Belen belediyesi yaptı ama bu bina Belen Belediyesinin değil. Bu da maliyenin şu anda biz burada kiracı olarak görünüyoruz. Bu masrafı yapıyorsun ama yeri gidip maliyeden isteyip belediyenin tapusuna geçirmeyi düşünmüyorsun. Bu da ayrı bir sorun. Şimdi belediye binası yapacaksa alır tabi bunda bir şey yok ki. Şu andan altıncı dava olacak herhalde bunun içerisinde şu anda yapılan parke yollarda var. Bununla beraber çocuk parkları var şu anda 10-15 tane çocuk parkı yapılmış görünüyor fakat sadece 1 tane yapılmış biz bunu yargıya taşıyoruz. 10 civarında gelen faturalar şu anda hepsini açıklamayayım çünkü yargıya intikalde davalı. Aslında bunları söylemem pek doğru değil. Zamanı geldikçe size intikal eder bu davalar ben açıklamayayım şu anda. Bu kadar masraf yapıyorsun böyle gayet güzel bir bina yapıyorsun ama tapusunu üzerine almıyorsun. Emanet bir belediye binasında oturuyorum. Tabi ki hizmet alanı olduğu için belediyenin bir sıkıntı olmaz bunda ama normalde tapusunu alıp bu binayı gayet güzel belediyenin de binasını kendi malı yapman gerekir. Yok ben zorluklara göğüs geren biriyim zorluklardan yılmayan biriyim.Bakın ticaret zor diyorum burada hakikaten zor. Burada herkes bu ticareti başaramaz. Belen de ticaret yapmak hakikaten zor çünkü insanların parası oluyor olmuyor zor durumda kalıyorlar bunların işlerini görmek zorundasın görmek zorundayız. Ben o zorluklardan geldiğim için Belen'in zorluğunu biliyorum ben zorluktan yıkılmayan biriyim. Seviyorum da ben. Ticareti de severek yaptım, siyaseti de severek yapıyorum. bunu söyleyeyim. İnsanlara yardımcı olmak onların hayır dualarını almak kadar mutluluk veren ben hiçbir şey tasavvuf edemiyorum. Onların buradan güler yüz ile gitmesi benim için her şeye bedel. Şimdi biz bununla ilgili vekillerim ile biz sürekli görüşüyoruz. Bu kadar borcu esnafın ve işçinin borcu öz kaynaklarımızdan başladık bu borçları ödemeye çalışacağım. Fakat devlete olan borcumuzu biliyorsunuz bir de torba yasa çıktı ondan da kaynaklanan inşallah bizim borçların faizlerinin silinmesine kadar hızlı çalışmalar içerisinde olacağız. Bunların ne kadarı silinir tabi bilmiyorum onu da ileri ki zaman gösterecek biz tabi vekillerimizden bu konuda destek istedik, istiyoruz ve istemeye de devam edeceğiz ama yapacağımız projeler var. Bir hastahane projesi belediye projesi biliyorsunuz hükümet projesi bir toki projesi bir 4 yıllık fakültenin buraya kazandırılması hükümetimizin projesi zaten bunlar yapıldıktan sonra çok şey kat etmiş olacağız. Şu anda su ile ilgili bir durum var biliyorsunuz şebekenin yenilenmesi bu da büyük HATSU'dan geçtiği için büyük şehir olduğumuzdan dolayı HATSU'nun yapacağı ve ilk etapta inşallah Aralık veya Ocakta yenilenmesi olayı başlıyor. Şimdi bunların yapıldığını düşünün bizim vermiş olduğumuz sözün yüzde 90'ı bitmiş olacak. Biz unları söyledik yapacağız diye. Bunlarla beraber açıkladığımız projelerimiz var. Teleferik projesi Radar'a yapılacak olan hizmetler. Bu esnafın işçinin borcunu kapattıktan sonra rahat bir nefes alacağız onu söyleyeyim. Ciğerlerimize bir hava girer rahatlarız rahatlama hissederiz. Şu anda her gün esnaflar geliyor bana alacağım var diye. şimdi nasıl yapacağız? Onun için öz kaynaklara dönüp bunların bir kısmını satılacak yerlerini satacağız bunun borcu kapatmasında kullanacağız. Bunlar borcu kapatmamışlar borç etmişler sattıklarına rağmen. Hal bu ki bizim 10 trilyonun üzerindeki borç 23 trilyonla devraldığım yeri 10 trilyonluk bir yer sattığında 13 trilyona düşer. Bunun da 7 trilyonu Topboğazı'ndan Belen'e su şebeke hattı var. Yani bir hizmet var burada. Şu suyu o arkadaşım getirmemiş olsaydı yine Ak partinin bir hizmetidir o. Bugün Belen susuzluktan kıvranıyordu. Burada Ak Parti yine güzel hizmetler yaptı ama bunun halka iyi anlatılmadığından dolayı bir panik oluştu inşallah biz bunları başaracağız. Biz bunu halka anlatacağız hem halkımızla kucaklaşacağız zaten ben halkın içinde olan biriyim bunda benim sıkıntım yok.

 

    Belen Belediyesinden En Son Çıkan Benim

 

    Belen Belediyesi'nden en son çıkan ismin kendisi olduğunu dile getiren Adnan Vurucu; "Hiç boş vaktim yok. Yok olmuyor çünkü ben makamdan hemen hemen her gün 8 den önce gidemiyorum. 5 te herkes gider ben 8 den önce buradan çıkamam. Ondan sonra da mahallelere girerim sokaklara geçerdim. Biliyorsunuz geçen bundan 3-4 gün önce Sarımazı mahallesi gece saat 12 de ben ben sokakta geziyorum. Sokaklardaydım orada vatandaşlarımın sıkıntıları vardı onun için gittim oraya ama şu aralar yoğunluktan kaynaklanan bir boş zaman olmuyor mahalleleri çok fazla gezemiyorum. O biraz beni üzüyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu yoğunluğu azaltıp mahallelere halkın arasına girip oradaki yapılanları göreceğiz Öncelikle hepiniz hoş geldiniz teşekkür ediyorum bu programımıza ayırdığınız için"

 

    Belen Bld. Başkanı Adnan Vurucu Kimdir?

 

    Ben 1960 yılında Belen doğumluyum. İlk ve orta öğretimi Belen de lise tahsilini de İskenderun Lisesi'n de tamamladım. Askerlik akabinde ticaret hayatına atılımda 1980 itibariyle. O günden bu güne kadar ticaret hayatımı sürdürdüm. 30 Mart seçimleri itibariyle de ticaret hayatıma son verdim siyasetimize de belediye başkanı olarak devam ediyoruz. Bizi bu makama layık gören bütün hemşerilerime dostlarıma sonsuz şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Onları mahcup etmemek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağım. Bu 5 yılın sonunda inşallah başımız dik bir şekilde görevimizi sonlandırmış oluruz.

 

 

 


Belen Türkiye'nin Gözdesi Olacak videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet