Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Dörtyol Ve Erzin’de Çiftçilere Destek

Mahsuller susuzluktan kuruyup yok olmaktan kurtuldu.

Yaşam   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediyesi Dörtyol ve Erzin ilçelerinde arazilerinde sulama sıkıntısı yaşayan çiftçilere yaptığı destekle yüzlerini güldürdü. Mahsuller susuzluktan kuruyup yok olmaktan kurtuldu.

6360 Sayılı yasanın 7. maddesinin değişik (f) fıkrası Büyükşehir Belediyelerine tarımsal faaliyetlerle destekleme yetkisi vermektedir. Bu yetkiye istinaden ilimizde önemli bir geçim kaynağı olan tarımın gelişmesi, bilimsel ve teknolojik üretim yapılmasını ilkeleri arasına alan HBB Park-Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına bağlı Tarımsal Hizmet Şube Müdürlüğü, Dörtyol ve Erzin’de çiftçilere tarımsal alanlarını sulama konusunda yardımcı olmuştur.

Dörtyol ve Erzin ilçelerinin sulama kooperatifi ya da sulama birliği olmayan bölgelerinde, muhtarlardan ve üreticilerden gelen talepler üzerine harekete geçen HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, Erzin ilçemizde 2,5 ay süreyle 5000 dönüm, Dörtyol ilçemizde 3,5 ay süreyle 25000 dönüm tarım arazisinin sulanmasını sağladı. 13 pompa, 13 cazibeli sulama olmak üzere, toplamda 26 adet sulama istasyonu ile tarımsal alanların sulanmasını gerçekleştirdi.

Dörtyol ve Erzin ilçelerimizde sulaması sağlanan arazilerin çiftçileri ve mahalle muhtarları Büyükşehir Belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

Hatay Büyükşehir belediyesi, kentimizde sürdürülebilir ve kaliteli tarım için üreticilerimize her konuda hizmet vermeye devam edeceği açıklamasında bulundu.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar