Skip Navigation Links

Aba Güreşi'ndeki başarı Başkan Savaş'ın Eseridir

ABA GÜREŞİMİZ HBB BAŞKANI DOÇ. DR. LÜTFÜ SAVAŞ SAYESİNDE TÜM DÜNYAYA YAYILIYOR

Spor   A+a-

 

   ABA GÜREŞİ BAŞKAN SAVAŞ’LA DÜNYAYA YAYILDI

 

   Türkiye Olimpian Derneği Başkanı ve Dünya Aba Güreşi ve Geneksel Sporlar Federasyonu Eşbaşkanı Porf. Dr. İbrahim Öztek yurt içi ve yurt dışında büyük ilgi gören 5.Geleneksel Aba Güreşi Dünya Kupası sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Porf. Dr. İbrahim Öztek yaptığı açıklamada şu konulara değindi;

    “12 Eylül 2013 günü 52, 53 sayılı kanun doğrultusunda Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu kurulmuştur.

    Yönetim Kurulu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş sayesinde tüm dünyaya yayılmakta ve 23 ülke burada temsil edilmektedir. Bu muhteşem katılım, organizasyon ve başarı

    Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın eseridir.

   Bugün bu 23 ülke yapılan Genel Kurul sonucunda kurmuş olduğumuz Dünya Federasyonun resmen üyeleri olmuş ve federasyonumuzca kendilerine temsil belgeleri verilmiştir.

   Önümüzdeki hafta Almanya'da yapılacak Aba Güreşleri Turnuvası sırasında 5 ülke daha üye olacaktır.

   Aba Güreşi Dünya Kupasına ekiplerinin başında, parlamento başkanı, milletvekili, konsoloslar ve federasyon başkanları gibi devlet temsilcileri yer almıştır.

   Sporcuların bir çoğu Avrupa, Asya ve dünya şampiyonalarından oluşmaktadır.

    Tüm çalışmalarımız ve organizasyonlarımız açık olarak basının ve kamuoyunun gözleri önünde şeffaf bir şekilde gerçekleşmektedir.

   Kurmuş olduğumuz federasyonun kurucuları arasında Türkiye'nin ve dünyanın en büyük basın kuruşlarının önde gelen isimleri İhlas Haber Ajansı (İHA) Spor Müdürü Mustafa Karagöl, Cihan Haber Ajansı Spor Müdürü (CHA) Halil İbrahim Ekiz, Mücadele Sporları Basın Yetkilisi, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele eden Spor Fed. Bşk. Kaya Muzaffer Ilıcak, Türk Spor Ajansı Yetkilisi Dario Porsemay, Samanyolu Tv Spor Müdürü Mehmet Şeyho, İstanbul Aktüel Gazete ve Aktüel Dergisi İmtiyaz Sahibi Osman İslam ve Hatay Yerel Basınının saygıdeğer yetkilileri yer almaktadır.

   Almanya'dan Kırgızistan'a; Sibirya'dan Afganistan'a Çok geniş Bir coğrafya bugün Aba Güreşine Sahip çıkmıştır.

Biz ne yaptık:

   Aba Güreşi'nin FILA'SINI kurduk.

    Bugüne kadar Türkiye'de İlk kez bir Dünya Federasyonunu kurarak, kimsenin ve hiçbir kurumun düşünemediği ve yapamayacağı bir iş başardık. Dünyayı da bu federasyonumuza üye yaptık.

    Güreşçi bir milletiz diyoruz fakat Dünya Güreş Federasyonu FILA'ya kimin ve nerede kurduğunu biliyormusunuz?

    Maalesef FILA İsveç'te kurulmuş ve Türkiye de bu kuruluşa para ödeyerek üye olmuştur.

    Biz Dünya Organizasyonları yapıyoruz, biz Aba'yı dünyaya tanıtıyor ve yayıyoruz. Kimsenin yapmadığını ve yapamayacağını yapıyoruz. Hatay'ı dünyaya tanıtıyoruz. Milyarlar harcansa, acaba şu küçük bütçe ile ve fahri çalışmalarla bu reklam ve tanıtımı kim yapabilir?

     Önümüzdeki hafta Almanya'da yapılacak 6 ülkenin katılacağı Uluslararası Turnuva Alman Güreş Federasyonu'nun izin ve himayesi altında gerçekleşecektir.

   Önümüzdeki günlerde bunu, Azerbaycan ve İran takip edecektir.

    Aba Güreş bir Dünya markası olmuştur. Buradaki şampiyonaya katılan 23 ülke de bunu damgasıdır” dedi .

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet