Skip Navigation Links

Herkes Hıdırellez'de Buluştu

Türk dünyasında mevsimlik bayramlardan biri olarak bilinen Hıdrellez, Hatay'ın İskenderun İlçesinde Hıristiyan alemi tarafından da çeşitli etkinlikler

Gündem   A+a-

 
Herkes Hıdırellez’de Buluştu
 
 
Türk dünyasında mevsimlik bayramlardan biri olarak bilinen Hıdrellez, Hatay'ın İskenderun İlçesinde Hıristiyan alemi tarafından da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalarda ilginç görüntüler dikkat çekti.
Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan hıdrellez günü, Hızır ve İlyas Peygamber'in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle kutlanmaktadır. Hatay'ın İskenderun ilçesinde kutlanan ve Hıristiyan aleminin yoğun ilgi gösterdiği Hıdrellez bayramının kilise kutlamalarına yüzlerce vatandaş katıldı. Bu nedenle Aziz George Kilisesi, kutlamaya gelenlerle doldu taştı.
Dileklerin kabul edildiğine inanılan bu özel günü fırsat bilen vatandaşlar, kilisenin bir köşesinde kağıtlara yazdıkları dileklerini, dilek odasına veya çuvallara attı. Kimisi evlenmek için iyi bir eş, kimisi üniversite sınavını kazanabilmek, kimisi ise ev ve araba sahibi olmak istiyor. Kadınlar dilek taşına madeni para yapıştırmak için bir birleriyle yarışırken erkekler de kadınlardan geri kalmıyorlar. Genç kızlar ise hayırlı bir kısmet çıkması için dilek taşına madeni para yapıştırmada uzun uğraşlar verdi. Sürtünmenin etkisiyle iletkenliğini kaybeden paraların düşmesiyle bu durum yüzlerce kez tekrarlandı.
Ayinin ardından vatandaşlar yazdıkları dileklerini çuvalın içerisine atmak için uzun kuyruklar oluştu. Zaman zaman izdihamın yaşandığı kilise içerisinde Hıristiyan vatandaşlar kadar Müslüman vatandaşlar da kiliseye gelerek dileklerini yazıp bıraktılar. Yıllardır Hıdrellez Bayramı Kutlamaları'na katılarak, kilisede dilek tuttuklarını belirten bayan ve erkekler bugüne kadar birçok dileklerinin kabul olduğunu söylediler.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet