Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

BAŞKAN SAVAŞ ABA GÜREŞÇİLERİYLE AKŞAM YEMEĞİNDE BULUŞTU

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, bu yıl 5.’si gerçekleşecek olan Aba Güreşi Dünya Şampiyonası’nda

Spor   A+a-

yarışmak üzere Hatay’a gelen sporcularla akşam yemeğinde bir araya geldi.

    Harbiye mahallesinde bir restorantta düzenlenen yemeğe 21 ülkeden çok sayıda sporcu ve yönetici katıldı. Dünya Aba Güreşi Şampiyonası’na katılan tüm takımlara teşekkür eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, katılan sporcuları, Aba Güreşi’ni tanıtmak için sarfettikleri çaba dolayısıyla kutladı.

 

    Düzenledikleri organizasyonda mücadeleden çok takımlar arasındaki kardeşlik bağlarının güçlenmesini sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Savaş, müsabakaların Hatay’ın barış ve kardeşlik kenti kimliğine uygun bir şekilde geçmesini diledi.

    Bu güne kadar geleneksel spor dallarına hep sahip çıktıklarının altını çizen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Aba Güreşi fedrasyonunu da bu nedenle kurduklarına vurgu yaptı.Gençlerin bu spor dallarını tanıması ve sürdürebilmesini için büyük bir çaba harcadıklarını da hatırlatan Başkan Savaş, müsabakanın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

    Yemeğin ardından takımlara Hatay Künefesi ikram edildi.Katılan bütün takımlar sahneye çağrılarak kendilerine Hatay’ın yöresel ürünlerinin bulunduğu bir hediye verildi.Türkmenistan’dan gelen takım Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’a Türkmenistan’ın geleneksel giysisini hediye etti.

    Gece, İran ekibinin yöresel müzik eşliğinde oynadığı Aba Güreşi raksı ile son buldu.

 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar