Skip Navigation Links

Meclisin En Önemli Gündem Maddesi HATSU..

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI OTURUMUNU TAMAMLADI

Gündem   A+a-

 

    Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında ikinci oturumu yapıldı.

    Yoğun katılımın olduğu meclis, yoklamaların alınmasından sonra 18. madde görüşülmek üzere başladı.

    Gündeme alınan en önemli maddelerden biri olan HAT-SU‘ya ilişkin tarifelerle ilgili plan bütçe komisyonunun raporu doğrultusunda karar verildiği ancak Hatay ilçelerinin kendi aralarındaki sosyo-ekonomik farklılıklar nedeniyle gelir dengesizliği söz konusu olduğundan ve aynı zamanda aynı konunun plan bütçe komisyonunun uzmanlık alanında olamadığı tarifeler komisyonu uzmanlık alanında olduğundan Hatay’ın ilçeleri arasında sosyo ekonomik dengeleri gözetir mahiyette yeniden uzman komisyon tarafından değerlendirilmesi Hatay halkının olası mağduriyetinin bertaraf edilecek mahiyete yeni düzenleme yapılması maddesi üç parti gurubunun da bu maddenin Kasım ayı bütçe görüşmelerinde dile getirilmesi ve oylanması hususunda anlaşmaya vardıktan sonra, bu konuda daha sağlıklı bilgi vermesi ve ertelemenin ne kadar doğru olup olmayacağı konusunda söz alan HAT-SU Genel müdürü İsamettin Çeker söze; ‘su politikası doğru bir şekilde planlanmalıdır, su hayattır’ şeklinde başladı. Sözlerine devam eden Çeker ‘ HAT-SU’nun gelirlerine baktığımızda su fiyatlarının gelirleri mutlak suretle doğru analiz edilmelidir. Birimimizin hazırladığı analizler doğrultusunda şu anda HAT-SU’ya toplamda 700 bin abone bekliyoruz. Şu anda 500 bin abonemizden tahsilat yapmaya başladık. Günlük tahsilatımız nerdeyse 180 bin TL civarında bunu da kısa zamanda içinde başardık. HAT-SU ‘nun yetersiz personelle geldiği nokta bizce çok önemli dedi.

    Sözlerine devam eden Çeker HAT-SU’nun aylık gideri 9 milyon civarında bizim toplamda 700 bin abonemizden bu tarifelerle tahsilat yaptığımızı düşünürsek bile 6 milyon bir gelirimiz oluyor. Yani her ay 3 milyon zarar ediyoruz. Bu kapsamda borçlanma bile yapamıyoruz çünkü iller bankası bize borç vermiyor daha önceki borçların kurumumuza yüklenmesinden dolayı 500 milyon lira borcumuz var. Birçok projemiz olmasına rağmen bütçemizin kısıtlı olmasından dolayı hayata geçiremiyoruz. Bunu yanında bu yıl son kırk yılın en kurak yıllarlından birini geçirdik. Ve TEDAŞ’ın özelleşmesinden sonara elektriğin ENERJİ-SA‘ya geçmesi ve yaşanan elektrik kesintileri bizi zor durma soktu. Birçok yerde trafolarımız yandı günlerce iş yapamaz duruma geldik. Zaten bütçemiz kısıtlı ve elektrik kesintilerinden de kaynaklı yaşadığımız maddi kayıplar da eklenince zor duruma düştük, bu konuda ENERJİ-SA’ya gereken başvuruları yaptık. Bu oylamanın kasım ayına kalması durumunda tüm bütçemizi elektrik giderlerine harcayacağız diyen çeker sözlerini üç ilçemize acil içme suyu için yatırım yapılması gerekiyor bu konuların derhal karara bağlanması herkes için iyi olacaktır diye söyledi.

    Yaşanan elektrik kesintilerinden kaynaklı maddi, zarar yaşayan HAT-SU’ ya çözüm önerisinde bulunan üç parti gurubunun sözcüleri de ENERJİ-SA’ya dava açılması ve ENERJİ-SA’nın yaşanan kayıpları mutlak suretle karşılaması gerektiğini vurguladılar.

  

    Yollar konusunda söz alan Antakya belediye başkanı İsmail Kimyeci yolların alt ve üstgeçitlere ihtiyacı var sözlerine karşı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yolları bizden siz aldınız yollara alt ve üst geçit yapmakta sizlerin görevidir dedi. Bu cevaba karşılık veren Başkan Kimyeci peki o zaman zaten hükümetimizde partimizde arkamızda, gereken ne varsa yapacağız sözleriyle sözlerini tamamladı.

    Konuşmaların ardından oylanan gündem maddelerinin tamamının meclis guruplarının oy birliğiyle komisyonlara havale edilmesi kararı alındı. Bir sonraki ay yapılacak meclis toplantısının kurban bayramından sonraya gelen 13 Ekim Pazartesi günü saat: 14.00’ da yapılması kararı oy birliğiyle karara bağlandı.



Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet