Skip Navigation Links

Suriye'deki olaylarda yaralanan 7 kişi Antakya'ya geldi

Suriye'de Cuma Namazının ardından yaşanan olaylarda muhtelif yerlerinden yaralanan 7 kişi Hatay'ın Yayladağı ilçesinden Türkiye'ye getirildi.

Gündem   A+a-

791114144870555395.jpg" />
 
Suriye’deki olaylarda yaralanan 7 kişi Antakya’ya geldi
 
 
Suriye’de Cuma Namazının ardından yaşanan olaylarda muhtelif yerlerinden yaralanan 7 kişi Hatay’ın Yayladağı ilçesinden Türkiye’ye getirildi. Akşam saatlerinde gözünden yaralanan Amir Sait’in ardından gece yarısından sonra 6 kişi daha Antakya Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Tedavi altına alınan yaralıların güvenlikleri gerekçesi ile basın mensuplarından uzak tutuluyor.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriyelilerin Türkiye’ye sığınma taleplerinin Türk Hükümetinin tamamen insani amaçlarla kabul ettiğini söyledi. Dün Yayladağı-Suriye sınırına 11 kişinin geldiğini ve bu kişilerden7 tanesinin muhtelif yerlerinden yaralı olduğunu aktaran Lekesiz “Dün yine sınıra gelen 11 kişiyi içeri yine insani nedenlerle aldık. Bunlardan 7 tanesi Antakya Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Şu anda sınırlarımızda herhangi bir Suriyeli beklemiyor” dedi.
Lekesiz ayrıca Suriyelilerin ilk sığınma taleplerinin ardından Yayladağı’nda oluşturulan Çadır Kentte yaşadıklarını ve çadır kentteki sayının Suriyelilerin talepleri doğrultusunda değiştiğini de sözlerine ekledi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet