Skip Navigation Links

Okula Annem Sırtında Taşırdı

Asi Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sabriye Sönmez, İskenderun’lu Ceylan İnşaat Sahibi işadamı Nazmi Ceylan’la röportaj yaptı..

Medya   A+a-

 

    Asi Haber Gazetesi okuyucuları tarafından çok beğenilen röportajı sizlerle 8. Gün Haber’de de paylaşmak istedik.. Nazmi Ceylan, işadamı kimliğinin yanı sıra MHP’den İskenderun ve Hatay Büyükşehir Belediye Meclislerinde meclis üyesi olarak bölgesine ve insanına hizmet etmeyi sürdürüyor.

    İşte Sabriye Sönmez’in kaleminden Nazmi Ceylan..

 

İş Adamı Nazmi Ceylan

Okula Annem Sırtında Taşırdı

 

Herkesin bir hikâyesi vardır.

Ve her kesin kat etmediği bir yolu henüz bitmemiş hedefleri. Bazen içinde kalan ukdeleri vardır, özlemle hatırladığı burukluk dolu çocukluk yılları.

Ama genelde adı yoktur hiç birinin. Ve cümlelerin yetersiz kaldığı anlar vardır yutkunur konuşamazsınız.

Bu gün baktığınız tablo mükemmel görünse de…

Geçmişin izleri, yolda sizinle yürür ve büyür başarınız ile birlikte keşkeleriniz de artar.

İşte tüm bunlardan alınmış derslerle yola çıkan insanlar ben çok zor şartlarda okudum sen kolaya kavuş derler…

Ben yapamadım sen yap..

Ben gidemedim sen git…

İş adamı Nazmi Ceylan’ın hayatı da bunlara örnek hikayeler taşıyor..

Zor sıkıntılı ama ibret verici hayat yolculuğunda marketçi Nazmi Ceylan’dan İş adamı Nazmi Ceylan’a giden uzun yolculuğun ibret hikayesi …….

Marketçilik Para Kazanmanın Zorluklarını Öğretti

İş Adamı Nazmi Ceylan, bu gün görünen yüzünde aktif başarılı ve gülümseyen yüzü ile bilinir. Onu biraz’da kendi cümleleri ile tanıyalım istedim.

Ceylan hikayesine şu sözlerle başladı ,çocukluk yıllarımız çok zordu bulunduğum köyde okul yoktu .Bu nedenle okula gitmek için bir hayli sıkıntı yaşardım.Özellikle yağmur yağdığı günlerde annem okula sırtında götürürdü….

Özellikle bunu hiç unutamıyorum..

Bu kadar zor şartlarda okumama rağmen çocuklarımı okutamadım istemediler bende baskı yapmadım…..

Zorlu eğitim sürecinin ardından 1976 yılında askerden geldim çalışmak ve bir iş tutmak zorundaydım. Yaklaşık olarak 25 yaşlarında iken Çınarlı köyünde küçük market açarak para kazanma kavramlarını öğrendim. Aslında çok basit gibi görünen marketçilik oldukça zor ve meşakkatli bir işti. Yaklaşık 10 yıl kadar bir süre bu mesleğin içinde harmanlandığımı düşünüyorum hayatın hiçte kolay olmadığını görmüştüm. Elbette marketçilik yaparken ticaretin püf noktalarını da görebilme imkânım oldu. Ancak ilerlemek istiyordum, hedeflerim vardı ve bu hedeflere marketçilik yaparak ulaşamayacağımı biliyordum.

Kardeşler Arası Güç Birliği

İş Adamı Nazmi Ceylan, Üniversite de Maliye bölümünü okuyarak geleceğinin temellerini oluşturmuştu. Bu sayede marketçilik hayatına son verdi ve çeşitli firmalarda muhasebecilik yaparak finans dünyasına girişimci ruhu ile başladı.

Ardından Organize Sanayi Bölgesi muhasebe müdürlüğü de yapan Ceylan, 1992 yılında üç kardeşi ile güç birliği yaparak demir ticareti ile iş dünyasına ilk adımlarını attı.

Başarıya İlk Adım….

Ve Nazmi Ceylan, başarıya giden hikâyesini kendi anlatımı ile şöyle sürdürdü, daha önceki çalışmalarımız fabrika inşaatlarıydı, bu bölge sanayi bölgesi olduğu için sanayicilerin inşatlarını yapmaya başladık.

Eğitimde Öncü

Çınarlı Köyüne niçin İlköğretim yaptırdığını sorduğumuz Ceylan, ben ilkokula başladığımda bizim köyde bir okul yoktu, çok küçük yaşta okula başladım. Okul uzak olduğu için annem sırtında taşırdı yani o günden bu güne ukde kaldı içimde.

Çok eziyetli bir öğrencilik hayatım oldu ben ilkokulu bitirdikten sonra köyümüze okul yapıldı. Ancak oda günümüze bakıldığında eski bir yapı olmuştu. Bu nedenle çocuklarımız güzel bir okulda okusun diye yeni bir okul yaptırdık, oradan her geçtiğimde inanılmaz mutlu oluyorum.

Bunun dışında birçok öğrenciye burs veriyorum çünkü çocuklarımız geleceğimiz onlara doğru temeller attırmak zorundayız diye düşünüyorum. Birçok istekli gence okuyabilme imkânı sunuyorum.

Hayırsever İş Adamı Nazmi Ceylan, ayrıca KIrıkhanda babasının adını taşıyan Hasan Şandır caminin yapımına da start vererek bölgeye bu konuda da yaptırımını göstermiş oldu.

 

Eskiden İş Dünyasında Kalite Vardı

Şimdi Hırsızlığın Suç Olmadığı Bir Ülkede Yaşıyoruz

Eğitimde nefer başarılı iş adamı Nazmi Ceylan, eski yılları özlediğini belirterek şunları söyledi piyasalar çok da iyi durumda değil, özellikle dürüst esnaf kalmadı. 10 sene önce büyük çaplı demir ticareti yapıyorduk ve kimseyi tanımıyorduk, telefon eder biz o demiri yükler gönderirdik. Karşı tarafta o da parasını gönderirdi.

Yani söz senetti …..

Oysa şimdi senetler söz oldu kimse kimseye güvenmiyor verilen sözler tutulmuyor. Bu nedenle piyasalar sıkıntılı ve daha da sıkıntılı olacağının sinyalleri geliyor.

Sahte iflaslar, yalan, dolan insanlarımız tamamen maddiyat üzerine kurulmuş hayatlar sürüyorlar. Bu nedenle de hırsızlığın suç olmadığı bir ülke haline geldik.

Siyasetçilerin bunlara taviz vermesi ve siyaset yapan insanların bunlara yakın durması olayı büyütüyor. Yani bazı kesimlerin yaptığı yolsuzlukların yoksulluktan olduğunu düşünmüyorum…

İş dünyası bu nedenle kötü durumda küçük esnaf veya orta ölçekli esnaflar bile yok olmakla karşı karşılar. Genelde büyük holdinglerin iş yapabileceği ortamlar yaratılıyor. Orta ölçekli insanlarda yavaş yavaş yok olmaya gidiyor ..

Siyasetçi Değil Vatancıyım

Hayırseverlik ve iş adamlığı etiketlerinin yanında MHP meclis üyelide yapan Nazmi Ceylan, siyaset konusunda da fikirlerini şöyle beyan etti, aslında hiçbir zaman siyasetçi değildim olmak gibi bir niyetimde yok. Sadece gençliğimden bu yana MHP nin yapılanmasına kendimi ve düşüncelerimi uygun buluyordum. Ardından İbrahim Gül, ün adaylık sürecinde yanında olmam istenmişti bu gerekçeyle siyasete girdim. Siyaset bazında geleceğim son nokta meclis üyeliğidir.

Belediye de Henüz İcraat Yok

Meclis üyeliği konusuna da değinen Ceylan, meclis kararlarında partimin hiçbir baskısı yok, iyiden ve doğrudan yana olan her kararda olabiliriz. Henüz belediyede çok ciddi bir yaptırım yok henüz bir düşünce koymak için erken bekleyip göreceğiz.

Sn Dingil’inde parti güdümünden çıkıp belediyecilik görevlerine özgür irade ile başlaması gerekmektedir. Şu anki çalışmalara bakılırsa öyle büyük başarılı işlerin yapılabileceğine inancım yoktur.

Suriyelilere Çözüm Bulunmalı

Türkiye’ye göç eden Suriye lilerin ülke adına ve bölge adına büyük bir sorun olduğuna da değinen Ceylan, Suriyeli vatandaşlara acil bir çözüm bulunmalı. Özellikle mahalle aralarındaki evlerinden çıkarılmaları lazım gücümüz yetiyorsa işte bir kamp kurup ya da çadır dediğimiz kulübelere taşınmaları doğru olacaktır.

Türk İnsanı tedirgin korkuyor çünkü Suriye liler geçim sıkıntısı yaşıyorlar. Ve aç insan her şeyi yapabilir. Suriyelileri çalıştırmak yasak, esnaf olarak dükkân açması yasak, ama yasaklar deliniyor.

Kendi esnafımız zor durumda. Bu nedenle iç içe yaşamamız mümkün değildir. Aç insan her şeyi göze alabilir bu nedenle muhakkak kampa alınmaları gerekiyor. Daha ucuza çalışıyorlar diye işe almak çok ahlaki bir durum değildir şeklinde düşüncelerini ifade etti.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet