Skip Navigation Links

Sınır Ötesi Bayramlaşma Yapılamayacak

Suriye'de yaşanan iç karışıklık nedeniyle Kurban Bayramı görüşmeleri yapılamayacak.

Gündem   A+a-

 
Suriye'de yaşanan iç karışıklık nedeniyle Kurban Bayramı görüşmeleri yapılamayacak
 
Suriye'de yaşanan gelişmeler, Türkiye - Suriye arasında 2000 yılında başlatılan sınır ötesi bayramlaşma ziyaretlerini de etkiledi.
Bu yıl Suriye'de yaşanan iç karışıklık nedeniyle kurban bayramının da yapılamaması sınır kapılarını boş bırakacak.
Hatay'ın Suriye'ye açılan Cilvegözü Gümrük Kapısı, 2000 yılından bu yana ikinci kez Kurban Bayramı'nda boş kalacağı akrabalar arası ziyaretler de hareketlenen Cilvegözü Gümrük Kapısı'nın sakin olması bekleniyor.
Karşılıklı yapılan görüşmeler neticesinde iki ülke vatandaşları, her yıl akrabaları ile bayramlaşmak amacıyla 48 saatlik bayram ziyaretleri yapıyordu.
Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan ötürü bu yıl ziyarete gidecek Türk vatandaşlarının can güvenliklerinin sağlanamayacağı gerekçesi ile Ramazan Bayramı'nda sınır ötesi bayramlaşma iptal edilince, bu uygulama Kurban Bayramın da da yinelendi.
Türkiye ile Suriye'de yaşayan akrabalar arasında sınır ötesinde yapılan bayramlaşma programının, Suriye'deki olaylar nedeniyle bu yıl kurban bayramın da da askıya alındığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, Suriye'de yaşanan olaylar yüzünden, sağlıklı bayramlaşma yapılamayacağı gerekçesiyle, sınırdaki bayramlaşma programının iptal edildiğini belirtildi. Suriye'de yüzde 90 akrabası bulunan Reyhanlı ilçesin deki vatandaşlar, akrabalarıyla görüşemeyecekleri için üzgün bekleyişlerini sürüyor.
Önceki yıllarda bayramlaşma sürecinde 3 hafta öncesinde Suriye'ye gidecek olanların kayıtları alınırken, Cilvegözü´nden yaklaşık 52 bin kişinin sınır ötesi bayramlaştığı Reyhanlı'da bu yıl için, sınır ötesi bayramlaşma ile ilgili hiçbir hazırlığın olmadığı, araç ve bayramlaşmaya katılacak kişilerin kayıtlarının alınmadığı kaydedildi.
Önceki dini bayramlarda iki ülke arasındaki yetkililer, haftalar öncesi bir araya gelip, sınır ötesi bayramlaşmalar ile ilgili görüş alış verişinde bulunurken, bu yıl Suriye'deki olaylar nedeniyle tarafların bir araya gelemediği dikkati çekti.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet