Skip Navigation Links

Doktor Ender Çolakoğlu Saldırıyı Kınadı..

Gaziantep'te Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın, 17 yaşındaki hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesi üzerine açıklama yapan Özel İsk

Gündem   A+a-


 
Gaziantep'te Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın, 17 yaşındaki hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesi üzerine açıklama yapan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Koordinatörü Doktor Enden Çolakoğlu, olayı kınadıklarını açıkladı.
Sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını kınayan Doktor Ender Çolakoğlu açıklamasında sert ifadeler kullanarak şöyle konuştu:
“Çok üzüntülüyüz, yetişmesi zor olan bir meslek grubunun elemanlarıyız. Her insanda ölüm çok acıdır, can bizler tarafından çok iyi bilinir ki dünyadaki en kutsal değerlerden bir tanesidir.
Hem yetişmesi zor bir insanın ölmesi hem de meslektaşımız olması nedeniyle üzüntümüz kat ve kat artıyor. Son zamanlar da yurt çapında sağlık personeline, hekimlere yönelik sistematik bir şekilde şiddetin arttığını görüyoruz. Son 1 yıl içerisinde hiçbir gün geçmiyor ki irili, ufaklı sağlık personellerin, hekimlerin acillerde, yoğun bakımlarda, servislerde çeşitli ufak ya da büyük saldırılara, yaralayıcı saldırılara maruz kalmadığını görmek hemen hemen son zamanlarda mümkün olmuyor. Olayın vardığı son nokta bu, Gelişim hastanesi olarak çok üzüntülüyüz. Çarşamba günleri yaptığımız rutin hekim toplantımızda rahmetli olan arkadaşımız için saygı duruşunda bulunduk. Hastanemizde de bu üzüntümüzü belirtmek için gün içerisinde tüm kıyafetlerimize siyah bir kurdele takarak bu durumu protesto etme ihtiyacı hissettik. Bu vesileyle ölen hekim arkadaşımızın ailesine, yakınlarına başsağlığı ve kendisine Allahtan rahmet diliyorum.
Bu tür üzücü olayların yaşanmaması için gerekli yasal düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesini, bunu yapanların yanına kar kalmamasını, sağlık personeline uygulanan şiddetin sanki yasal bir şiddetmiş gibi kamu tarafından algılanmamasını rica ediyorum. “
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet