Skip Navigation Links

Hacılar Köylüleri Bir Araya Geldiler.

Hatay İli Hassa İlçesi Hacılar Köylüleri bir araya gelerek hasret giderdiler.

Gündem   A+a-

 
 
Hatay İli Hassa İlçesi Hacılar Köylüleri bir araya gelerek hasret giderdiler.
Hassa’nın şirin ve en eski tarihi geçmişe sahip olan Hacılar Köylüleri, dört yıldır Mayıs ayında düzenledikleri “Geleneksel Hacılar Günü” etkinlik programını yeniden değerlendirmek üzere toplandılar.
Meşhur Kırıkhan Dişçiliğini Türkiye genelinde adını duyuran köylüler; “Hacılar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” adında kurumsallaştılar.
Köy Ağası Mehmet Yunus’un Üzüm Suyu fabrikasında ,Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıoğlu,Ardıçlı Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu, Kırıkhan Diş Hastanesi Başhekimi Dr. M.MustafaŞık,Hacılar Köyü İlk Köy Ağası,Dr.İbrahim Kocacık KoçovaTeksil’in Sahibi Haci Kocacık, Osmanbey Diş Kliniği Sahibi Dr. O.Murat Kelce ve Dernek Başkanı Ziya Yüksel ve Yönetim Kurulunun bir araya geldiği ve köylü kadınlar tarafından yapılan yöresel ürünlerin ikram edildiği toplantıda; önemli kararlar alındı.
Yapılacakolan Köy Şenliği’ nde, yörede yetişen üzüm ve incirin tanıtılmasına yönelik etkinliklerin düzenlenmesi, bu günde, ağız diş sağlığı taramasının yapılması, okumayı teşvik amacıyla kitap dağıtılması, yöresel oyunların gün yüzüne çıkarılması, yemek yarışmalarının düzenlenmesi, el işi çalışmalarının sergilenmesi, İlçede yetişen ürünler için stant kurulması ve köyün tarihi ve kültürel dokusuna uygun çalışmaların yapılmasına karar verildi.
Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu yaptığı açıklamada;
“Köyünden uzak vatandaşlarımızın bir araya gelmesi ve kaynaşması amacıyla yapılan Köy Günü Şenliklerinin önemine değindi,
“Bir araya gelmek,bir başlangıçtır,beraberliği sürdürmek bir ilerleme, beraber çalışmaksa başarıdır.”diyen Henry Ford’un sözünü hatırlatarak,
İşte bu birlik ve beraberliğe burada şahit oluyoruz, Hatay’dan ve Hatay’ın dışından buraya gelerek,aynı amaç doğrultusunda birleşmeniz, başarıyı yakalamanızdır. Kendi alanlarında uzman ve başarılı olan sizlerin imkan ve birikimlerinizi,imkanlardan yoksun olan köylülerinize sunmanız ise ayrı bir önem taşımaktır. Dedi.
Kaymakam Tekbıyıkoğlu;
Hacılar Köylülerinin yapmış oldukları sosyal ve kültürel etkinliklerin örnek olması açısından Hassa İlçesini kapsayacak şekilde “Üzüm Festivali” düzeyinde yapılması için çaba gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 
 
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet