Skip Navigation Links

“TÜM BORÇLAR BÜYÜKŞEHİR’E, NİMETLER BAŞKA YERE”

Kılıçdaroğlu, 'Siz Lütfü Savaş'ı değil Hataylıları cezalandırıyorsunuz' dedi.

Gündem   A+a-

 Seçim öncesinde Hatay’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, miting öncesinde Hatay Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Ziyarette Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne verilen borçları eleştirerek “ “Borçlar Büyükşehir’e verildi, nimetler ise başka yerlere devredildi” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antakya'da gerçekleştirdiği mitingde Büyükşehir Belediyesinin icraatları üzerinden yaptığı eleştirilere cevap veren Kılıçdaroğlu, "Siz Lütfü Savaş'ı değil Hataylıları cezalandırıyorsunuz" dedi.

Hatay’ın ve Türkiye’nin çıkarları için herkesin ortak hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu "Başbakan Hatay'a geldiğinde sanki Türkiye'nin hiçbir sorunu yokmuş gibi Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetleri ile ilgili yoğun bir eleştiri yaptı. Oysa az önce Sayın Başkanımız da ifade etti. Tüm borçlar Büyükşehir’e verildi, nimetler ise başka yerlere devredildi. Bir Başbakanın önce kendine şu soruyu sorması lazım; neden borçları belediyeye yüklüyorsunuz? Nimeti neden başka yerlere gönderiyorsunuz? Bir Başbakan da seçildikten sonra ayrım yapmaması lazım. Ayrım yaparsa Hataylıları cezalandırır. Sonuçta cezalandırdığı kişi Lütfü Bey değil Hataylılar oluyor. Sonuçta vali de Belediye Başkanı da Hatay için çalışıyor. Sonuçta hepimizin bir ortak paydası olmalı; ülkenin çıkarları. Ülkenin çıkarları için hepimizin beraber hareket etmesi lazım. Başkanımız Sayın Lütfü Savaş yapılan tüm engellemelere rağmen Hatay halkına hizmetini yapacaktır” dedi.

Hatay’ın menkulleri ve gayri menkullerinin Genel hizmetlere değil de Hatay halkına yapılacak olan hizmetler için verilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Savaş, “Biz çalışmalarımızı yaparken germemeye çalıştık, daima yapıcı bir anlayış yolu izledik. Adalet önünde Hatay halkının hakkını alacağız” dedi.

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet