Skip Navigation Links

İHSANOĞLU “ MİLLİYETÇİLİK SÖYLENMEZ YAPILIR”

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu İskenderun’da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı seçiminin adaletsiz koşullarda yapıldığını söyledi.

Gündem   A+a-

 

    Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Hatay programı kapsamında Dörtyol ilçesinden sonra İskenderun’a gelerek belediye kültür sarayında düzenlenen programa katıldı. Burada yaptığı konuşmada seçimin adaletsiz koşullarda ve nezaketten uzak bir anlayışla yapıldığına dikkat çekti. Bu şerefli yolculuğun devlete baş ve en ince makam cumhurbaşkanı seçmek olduğuna değinen İhsanoğlu, bu yarışın medenice yapılması gerektiğini fakat bu anlayışta yalnız kaldığını kaydetti.

 

    10 Ağustos'ta yapılacak seçimin sonuçlarına herkesin saygı duyması gerektiğini söyleyen İhsanoğlu, "Seçim yarışının, nezaket, saygı içinde geçmesini istiyoruz. Ancak kendilerine karşı olanlara, olmadık iftara ve yalanlar atarak, suç üretiyorlar, "Monşer" diye bir suç var. Şimdi de çarkçı diyor. Bu işten ekmek kazananlar var. İnsan çarkçı, çöpçü, ayakkabıcı, bakkal, vezir olur ama rezil olmaması lazım. Şerefiyle, alnının teriyle para kazanması lazım. Nasıl başkasına hakaret babında çarkçı dersiniz. Türkiyetarihinde böyle bir şey yok, inşallah son defa olur" şeklinde konuştu.

   Kendisinin "milletin projesi" olduğunun altını çizen İhsanoğlu şöyle konuştu.

   “76 milyon memlekette bu göreve layık yüzlerce insan var. Meclisteki iki parti milleti kucaklayacak bir adayda uzlaştı. Ben de bu şerefli görevi kabul ettim, Bizim adaylığımız bir proje ama bu gerçekten milletin projesi. Bu Büyük Ortadoğu Projesi falan değil. Bizim adaylığımıza 12 parti destek verdi. Ak Parti kurucularından ve eski bakanlardan bir çok kişi bizimle beraber. Her şeyin önünü tıkayacaksın, sonra hakaret yağdıracaksın. Yeter artık kardeşim, buraya kadar yaptıkların çok güzel şeyler için teşekkür ederiz. Bu millet sandığa gitsin ve istediğini seçsin ve onuÇankaya'ya göndersin, herkes buna saygı duysun."

    Seçim yarışının adaletsiz geçtiğine işaret eden İhsanoğlu, "Kendisi devletin bütün imkanlarını kullanıyor. Karşısındakilere 9 bin lira tanıyor. Böyle saçma şey olur mu? Neye göre 9 bin lira ? Sen milyonlarca harcama yapıyorsun. TRT'nin bize tanıdığı toplam yayın hakkı 30 dakika. Öbür taraftan sen sürekli canlı yayındasın, bu dünya demokrasi tarihine görülmemiş bir şey, herhalde bu uygulama Kuzey Kore'de kaldı" dedi.

     Hedefinin birlik, beraberlik, ülkede sulh ve sükunu tesis etmek olduğunu belirten İhsanoğlu şunları söyledi:

    "Biz yurtta kavga, nefret istemiyoruz, cihanda da kavga savaş istemiyoruz.Suriye'nin, Irak'ın haline bakınız. Ben bu bölgeyi, liderleri, milletleri, kültürlerini, zihniyetlerini, ABD'yi, BM çok iyi biliyorum. Bunlar ince zanaattır. Celal Bayar'ın meşhur bir sözü var 'Milliyetçilik söylenmez yapılır.' Emeğimizi böleceğiz ama vatanımızı asla bölüşmeyeceğiz." Dedi. İhsanoğlu daha sonra Hatay’dan ayrıldı.

    İhsanoğlunun programına CHP ve MHP Hatay Milletvekilleri ile her iki partiden çok sayıda kişi katıldı.

 


İHSANOĞLU “ MİLLİYETÇİLİK SÖYLENMEZ YAPILIR” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet