Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ülke Özlemine Dayanamadılar

İç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye geçen ve Kızılay tarafından kurulan geçici çadır kentlere yerleştirilen Suriyelilerin bir bölümü ülkesine dönerken

Gündem   A+a-

 
İç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye geçen ve Kızılay tarafından kurulan geçici çadır kentlere yerleştirilen Suriyelilerin bir bölümü ülkesine dönerken ölümü göze alıyorlar
 
İç karışıklık nedeniyle Türkiye'ye geçen ve Kızılay tarafından kurulan geçici çadır kentlere yerleştirilen Suriyelilerin bir bölümü ülkesine dönerken, 67 kişi daha geldi.
Güveççi köyü sınırına minibüslerle getirilen Suriyeli mülteciler çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere koşarak ormanlık alana girdiler. Bölgenin Suriyeli askerler tarafından kuşatılmasına rağmen ülkelerine geri dönmek için yollara düşen Suriyeliler ormanlık alandan geçip dağ yolunu kullanarak tepelerde kendilerini bekleyen ailenin büyük erkekleriyle buluşuyorlar ve yola birlikte devam ederek köylerine ulaşıyorlar.
90 Kişi döndü 67 kişi Türkiye’ye sığındı
Valilik Basın Bilgilendirme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, dün 11 bin 739 kişinin barındığı 5 geçici çadır kentten 90 Suriye vatandaşı ülkelerine dönerken, sınırdan yeni giriş yapan 67 kişi de çadır kentlere yerleştirildi.
Mevcut Suriye vatandaşı sayısının 11 bin 716 olduğunu ifade eden yetkililer, yeni gelenlerin Reyhanlı'da Hac Konaklama Tesisleri'ne yarleştirildiğini bildirdiler.
Yetkililer, Hatay'da tedavileri süren 50 yaralıya 39 kişinin refakat ettiğini, merkeze bağlı Apaydın köyünde Kızılay tarafından 6'ncı çadır kent kurulduğunu kaydettiler.
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar