Skip Navigation Links

Berber ve Kuaförlerde Yeni Dönem!

Hekim ve İş Güvenlik Uzman Zorunlu…

Gündem   A+a-

 

    İskenderun Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği berberler ve kuaförlerin tehlikeli iş koluna alındığını açıkladı. Berber ve kuaförler de İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet zorunluluğuna dikkat çeken Başkan Nurettin Tabaş; “bu kanun gereği kendi dışında 1 sigortalı çalışanı olan berber ve kuaförler; 1 iş güvenliği uzmanı, 1 iş yeri hekimi ve 1 iş yeri sağlık personeli ile anlaşma yapmak zorundadırlar” dedi.

 

    “SAPASAĞLAM KİŞİYE AİDS BULAŞTIRIYORSUNUZ”

     Nurettin Tabaş, yaptığı açıklamasında; “berberler ve kuaförler neden tehlikeli iş kolundadır. Olay sadece 1 makas, 1 oda, 1 koltuk, 1 ustura değil. Tehlikeli gibi görünmüyor ancak bugün berberlerin hepsi de hijyen kurallarına uyuyor mu? Bunu bilemiyoruz. Birçoğu dikkat ediyor. Ama etmeyenler de var. Bir AİDS hastalığı taşıyan vatandaş geldi. Manikür, pedikür yaptırdı veya traş oldu. Peki eğer bu kişi de kesik oluşursa kullandığı alete kan bulaştı diyelim. Bir başkası geldiğinde aynı manikür makasıyla yeteri kadar temizlenmediğinde hastalık bulaştırır. Sapasağlam bir kişiye AİDS hastalığı bulaştırıyorsunuz. Bundan tehlikeli daha ne olabilir” açıklamasına yer verdi.

     “CEZA YAĞACAK”

     İş sağlığı ve güvenliği hizmeti almayan işi verenlere toplam 14 bin lira ceza verileceğine vurgu yapan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş; “iş yeri hekimi olmayanlara 5 bin lira, sağlık memuru çalıştırmayanlara 2400 lira, iş güvenliği uzmanı ile çalışmayanlara 5300 lira para cezası uygulanacaktır. Eğer meslek 3 işletme ile de iş birliği yapmıyorsa toplam 14 bin lira ceza uygulanıyor” dedi.

 


Berber ve Kuaförlerde Yeni Dönem!  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet