Skip Navigation Links

Rekorlar Şehrinde Rekorlar Sürecek

Rekorlar şehri Payas'ın Belediye Başkanı Bekir Altan resim yapma rekor denemesinin ardından 8. Gün Haber www.8gunhaber.com sahibi ve yazıişleri müdürü

Gündem   A+a-


Rekorlar Şehrinde Rekorlar Sürecek
 
Rekorlar şehri Payas’ın Belediye Başkanı Bekir Altan resim yapma rekor denemesinin ardından 8. Gün Haber www.8gunhaber.com sahibi ve yazıişleri müdürü Gökhan Gökpinar’a özel açıklamalarda bulundu.
 
Başarısının sırrını açıklayan Başkan Bekir Altan, bir çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulunarak şöyle dedi; “Huzurevleri genelde yaşlıların getirip bırakıldığı ve bırakıldıktan sonrada unutulduğu bir işlev gerçekleştiriliyor. Ne inancımıza ne de Türk kültürüne uygun olmayan bu uygulama hep bizi düşündürüyordu. Bu insanlarla ilgili bizler ne yapabiliriz dedik. İmzadan 8 ay sonra inşaatı bitireceğiz ve hizmete sunacağız. Orada yaşlılarımızı evlerinden alıp oraya getireceğiz, akşamda tekrar evlerine bırakmak suretiyle, aile ortamından uzaklaştırmış olmayacağız. Yine aileleriyle yaşayacaklar ama yaşlılarımız ikinci baharlarını yaşayacaklar. Bunun sadece Türkiye’de değil dünya da hiçbir örneği yoktur. Huzurevi mantığı genelde şöyle bakılıyor; Genelde çocukları tarafından bakılmayan veya kimsesiz pozisyonunda olan yaşlıları getiriyorlar huzurevine bırakıyorlar yıllarca kimse arayıp sormuyor. Sadece devletin şefkatli ellerinde barındırılıyor ihtiyaçları karşılanıyor. Anne babanın en büyük özlemi çocuklarını yanında görebilmektir. Bayramlar yaklaştığı zaman reklamlarda da görüyoruz, en çok reyting alan reklamlar anne babasını ziyarete gitmeyen çocukların gösterildiği reklamlardır. Demek ki bu toplumun kanayan bir yarası. Bu bir çözüm mü olacak? belki bizim başlattığımız uygulama bütün dünyada örnek alınırsa bu manada çözüm olacaktır.
 
Rekor Kırma Şehri Payas
 
Daha önce dünya rekorunu arıtma tesisimizle kırdık. 3 yılda yapılacak arıtma tesisini 97 işgününde bitirerek bir rekorun altına imza attık. Daha sonra 82 işgünün de 82 daire ev yaparak insanları ev sahibi yaptık. Şimdi 19 Mayıs nedeniyle 1919 öğrenciyle 1919 metre resim yapacaktık sırılsıklam olduk. Yağmur engeline takıldık ama olsun mesele değil çocuklarımız mutluydular. Hizmetlerimizle biz dünyada eşi benzeri olmayan hizmetlerimizle rekor kırmaya devam ediyoruz. Şuanda Dörtyol, Karayılan, Karakese ve Payas’ta 1000 tane bayanı sabah evlerinden alıyoruz salonlarımıza getiriyoruz. Öğleden sonrada tekrar evlerine bırakıyoruz.
 
Payas İlçe mi Olacak?
 
Payas’ın ilçe olma kararını ben vermiyorum biliyorsunuz. Siyasi bir sebeptir, inşallah sayın başbakanımızın himayesinde sayın bakanımızın desteğiyle bölge milletvekilleri de bu manada yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Hepsine ben ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah seçimden önce verilen sözü gerçekleştirecekler Payas’ı hak ettiği ilçeyle kavuşturacaklar.
 
 
Sanayiyle, Yemyeşil Alanlar İç içe
Payas’ın bir tarafında sanayi, insanlar ekmek yiyor onlar rekora koşuyor. Bir tarafta da ikamet eden insanlar var. Şimdi sanayinin olduğu yerde turizm olmaz, sanayinin olduğu yerde hep kirlilik vardır, olumsuzluk vardır tezini çürütüyoruz. Şuan üzerinde bulunduğumuz yürüme yolu bile 4 km uzunluğunda bir çiçek deryasında yürüyorsunuz. Bu bölgede başka bir uygulama yok böyle. Bir tarafta sanayi var bir tarafta yemyeşil bir doğa var. İşte biz bunu iddia ediyoruz. Yaşanılır bir Payas lafla değil icraatla gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl 125 bin fidan dikerek farklılığımızı gösterdik. Oda bir anlamda Türkiye rekoruydu. Çünkü 2010 yılında yapılmış en büyük peyzaj ihalesiydi ve o yılda yapılan en büyük dikim gerçekleştirildi.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet