Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Demir Çelik'e Halka Arz Piyangosu

İş Yatırım tarafından değerlendirme yaptı.

Gündem   A+a-

İskenderun Demir Çelik halka arz olmadan halka açık ortaklık statüsü kazandı. Mevcut 2 milyon 900 bin TL sermayesi bulunan dev demir çelik Şirketi, ortak sayısının 500'ün üzerinde olması nedeniyle SPK'ya başvurarak halka kapalı ortaklıktan, halka açık ortaklık statüsüne geçmiş oldu.

Erdemir’in iştiraki İsdemir borsada işlem görecek mi?

İş Yatırım tarafından yapılan değerlendirmede İsdemir'in borsada işlem görmesiyle ilgili olarak şu görüşlere yer verildi:

''SPK Erdemir’in %95,07 oranında iştiraki İsdemir’in ortak sayısı 500’ü aşması sebebiyle halka açık statüsü kazandığını duyurdu. Bilindiği üzere şirketin kalan %4.93’ü İsdemir Emekli Sandığı’nın elinde bulunuyor. Hisselerin serbest marjla halka açılıp açılmayacağı ya da Erdemir tarafından yapılacak bir çağrı ile satın alınıp alınmayacağı henüz belli değil. Ancak borsada işlem görmeye başlaması için maksimum iki yıllık bir süre bulunuyor. Biz şirketin işlem görmesi halinde işlem hacminin düşük olacağını ve bu nedenle gerçek şirket değeri için makul bir gösterge olmayacağını düşünüyoruz. Ancak daha detaylı finansal raporlamaya ulaşılmasının Erdemir’in şeffaflığı arttıracağını düşünüyoruz.''

Kaynak;borsagundem.com

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş